Invloed WLTP op elektrische auto's

maandag 3 april
Invloed WLTP op elektrische auto's

Wanneer het over WLTP, de nieuwe meetmethode gaat, wordt er met name gesproken over de invloed op de de uitstoot van CO2, NOX (stikstof) en fijnstof van auto’s. En als gevolg hiervan de verhoging van de BPM en daarmee verhoging van de autoprijzen. Maar wat betekent WLTP voor elektrische auto's?

Wanneer het over WLTP gaat, de nieuwe meetmethode die de NEDC heeft opgevolgd, wordt er met name gesproken over de invloed op de de uitstoot van CO2, NOX (stikstof) en fijnstof van auto’s. En als gevolg hiervan de verhoging van de BPM en daarmee verhoging van de autoprijzen. Maar wat betekent WLTP voor elektrische auto's?

De WLTP bevat naast een langere laboratorium test, ook een Real Driving Emission (RDE) test. Dit is een daadwerkelijke rit met de auto waarbij de uitstoot wordt gemeten. Verder is de testduur langer, de afstand is groter, meer verschillende fasen worden getest, de snelheid is aangepast aan de gebruikelijke toegestane snelheden en de optionele uitrusting wordt meegerekend.

Voor elektrische auto's heeft deze nieuwe meetmethode het gevolg dat het een betere weerspiegeling van het verbruik, de actieradius van de accu, geeft.