Alles over elektrisch leasen vind je hier

Overweeg je een elektrische auto als zakelijke leaseauto? Goed bezig! Een (deels) elektrische auto is een stuk schoner dan de vertrouwde brandstof auto. Een volledig elektrische auto heeft zelfs geen CO2-uitstoot, zo ga je heel duurzaam én stil op weg. En hiervoor betaal je nog minder bijtelling, in 2024 is dit 16% over maximaal € 30.000. Elektrisch leasen: dat is voordelig voor jou en voor het milieu.

Bekijk alle elektrische leaseauto's

Een 100% elektrische auto leasen bij Multilease

 • rijden zonder schadelijke CO2-uitstoot
 • verduurzaming van jouw wagenpark
 • uitgebreid advies van onze elektrisch leasen experts
 • vermindering van wagenparkkosten
 • lagere bijtelling, in 2024 16%
 • inclusief de Multilease service

Een paar elektrische leaseauto's uitgelicht

Bekijk het gehele aanbod elektrische auto's
 • Peugeot

  308 5d 54kWh ev allure 115kW aut

  Bijtelling
  Leaseprijs v.a.
  Indicatie bijtelling
  16%
  € 638,-
  € 222,-
  Meer informatie
 • Opel

  Corsa 5d 50kWh ev edition 100kW aut

  Bijtelling
  Leaseprijs v.a.
  Indicatie bijtelling
  16%
  € 504,-
  € 175,-
  Meer informatie
 • Kia

  EV6 5d 77.4kWh ev plus rwd 168kW aut

  Bijtelling
  Leaseprijs v.a.
  Indicatie bijtelling
  16%
  € 763,-
  € 327,-
  Meer informatie
 • Tesla

  Model Y 5d 57.5kWh ev rwd aut

  Bijtelling
  Leaseprijs v.a.
  Indicatie bijtelling
  16%
  € 697,-
  € 250,-
  Meer informatie
 • Mercedes-Benz

  EQE 4d 89kWh ev 300 business edition 180kW aut

  Bijtelling
  Leaseprijs v.a.
  Indicatie bijtelling
  16%
  € 948,-
  € 410,-
  Meer informatie
 • Audi

  Q4 e-tron 5d 77kWh ev 45 e-tron edition 210kW aut

  Bijtelling
  Leaseprijs v.a.
  Indicatie bijtelling
  16%
  € 787,-
  € 307,-
  Meer informatie

Elektrische lease auto uitzoeken? Vergelijk het volgende

Een elektrische auto uitzoeken is wel wat anders dan het uitzoeken van een brandstof auto. Het grootste verschil zit 'm in het laden. Om dezelfde afstand af te leggen, moet je de auto wat vaker aan de lader aansluiten. Het vooraf vergelijken van actieradius, accu en laadtijd is dan ook zeker slim om te doen. Tip: vergelijk dit op onze website.

Actieradius

De actieradius geeft aan hoe ver je met een opgeladen elektrische auto kunt komen. Let op, dit is een indicatie. De daadwerkelijke afstand hangt van meer dingen af, o.a. hoe hard je rijdt, hoeveel functies worden gebruikt, het weer... Bedenk vooraf voor welke ritten je de auto vaak gaat gebruiken en of je dan met de actieradius uitkomt.

Accu

Bekijk wat voor soort accu er in de elektrische auto zit. De accu bepaalt hoe snel de auto opgeladen kan worden. Kies je voor een elektrische auto met een kleinere accu, dan heeft deze vaak een lagere laadsnelheid. Het kan dan langer duren voordat de accu is opgeladen dan bij een grotere accu.

Laadtijd

De laadtijd van de auto is afhankelijk van de capaciteit van de accu én die van de laadpaal. Je kunt deze snel zelf uitrekenen door de accucapaciteit te delen door het vermogen van de laadpaal. Kies je voor een elektrische auto met een accu van 33kWh en laad je deze bij een paal met een vermogen van 11kW, dan is de laadtijd zo'n 3 uur (33/11). Maar heeft de paal een vermogen van 3,7 kW, dan ben je ruim 9 uur verder voordat die vol is. Op onze website hebben we het rekenwerk al voor je gedaan, je vindt indicaties van de laadtijd bij normaal laden en snelladen, zo kun je goed vergelijken.

Bijtelling elektrische wagens

Eén van de voordelen van elektrisch rijden is natuurlijk de aantrekkelijke bijtelling. In 2022 is deze 16% tot een catalogusprijs van max. 35.000 euro voor een 100% elektrische leaseauto. In 2023 en 2024 is dit 16% tot een catalogusprijs van max. 30.000 euro. Naast dit belastingvoordeel stimuleert de overheid het overstappen naar een elektrische auto met andere voordelen. Je profiteert namelijk in 2024 ook van het ontbreken van aanschafbelasting (BPM) en wegenbelasting (MRB). En deze voordelen zie je zelf weer terug in de aantrekkelijke leaseprijs.

Veelgestelde vragen over elektrisch leasen

 • Wat zijn de voor- en nadelen van rijden in een elektrische auto?

  De voordelen zijn:

  • beter voor het milieu door het ontbreken van CO2-uitstoot
  • onder aan de streep voordeliger, zowel in verbruik van elektriciteit als de aanschaf
  • 16% bijtelling tot een catalogusprijs van 30.000 euro (bij registratie voor 31-12-2024)
  • stiller


  De nadelen zijn:

  • meer geduld nodig, je moet vaker laden en dit duurt langer dan tanken
  • laadinfrastructuur, zeker in het buitenland, is nog in ontwikkeling
  • accu is niet milieuvriendelijk, duur en nog nog onbekend wat de levensduur ervan is
 • Uit welke elektrische wagens kan ik kiezen?

  De ontwikkeling van (volledig) elektrische wagens staat niet stil. Zo kun je uit meerdere personenauto's kiezen, maar inmiddels ook uit elektrische bedrijfswagens. Kijk bij je keuze niet alleen naar hoe de auto eruit ziet, maar juist of deze voldoet aan jouw rijgedrag. Bekijk het totale aanbod op onze website en vergelijk het aanbod goed. Heb je vragen over een elektrische auto, laat het ons dan weten.

 • Wat is de beste elektrische leaseauto voor mij?

  De beste elektrische leaseauto kies je op basis van jouw rijgedrag. Dus maak je korte of lange ritten, wat zijn de mogelijkheden voor opladen thuis, op je werk of onderweg. Ga je vaak naar het buitenland met de auto? Neem dit in overweging en op basis hiervan rolt de beste keuze zo uit de bus. Kom je er niet uit, vraag ons dan hulp. Wij helpen je graag.

 • Kan ik ook advies krijgen over alles wat er bij elektrisch rijden komt kijken?

  Wij nemen alles wat er bij elektrisch rijden komt kijken mee in ons advies. De actieradius, het laden, het snelladen, de aanvraag voor de laadpaal thuis of in de buurt, de laadpas, het eventuele mobiliteitsbudget, jouw medewerkers krijgen alle informatie die zij nodig hebben om soepel over te stappen.

 • Wat zijn de kosten van elektrisch leasen?

  Naast de leaseprijs van de auto moet je rekening houden met laadkosten. Per saldo is dit voordeliger dan het tanken van brandstof, het kan lonen om vooraf te bekijken waar je de auto oplaadt. De kosten van het laden verschillen namelijk voor de manier van laden en per aanbieder. Snelladen is bijvoorbeeld duurder dan privé laden. De kosten kun je zien in sommige apps of websites, het is dus zeker interessant om dit te bekijken.

 • Waarom laadt een auto sneller op bij snelladen dan bij normaal laden?

  Bij normaal laden levert de laadpaal wisselstroom, die door de auto wordt omgezet naar gelijkstroom voor de accu. Bij snelladen wordt vaak direct gelijkstroom geleverd, wat niet meer omgezet hoeft te worden. Hierdoor kan de accu veel sneller opladen.

 • Kan ik ook mijn laadpaal en pas via jullie regelen?

  Jazeker, wij bieden ook laadpassen aan en adviseren over laadoplossingen. Je kunt er ook voor kiezen om je laadpaal bij je auto mee te leasen. Vraag ons meer informatie als je hier interesse in hebt.

Wil je advies of meer informatie?

Bel ons op 088 - 088 0525 of laat hieronder een berichtje voor ons achter.

Stuur een bericht
Door dit bericht te versturen, stem je in met ons privacybeleid.

 

Meer weten over een elektrische auto?