Het normbedrag van jouw leaseregeling indexeren

#INDEXCIJFERS #LEASEAUTOREGELING #NORMBEDRAG #LEASEBUDGET

Stijgende prijzen in allerlei branches, het is aan de orde van de dag. Ook de prijzen van (lease-) auto's stijgen, en de laatste maanden sneller dan anders. Daarnaast is hebben veel bedrijven de uitdaging om nieuwe medewerkers aan te trekken en wil je jouw medewerkers graag behouden. De leaseregeling en het aanbod leaseauto's waar de leaserijder uit kan kiezen zijn belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden voor (nieuwe) medewerkers. Check daarom regelmatig of jouw leasenormbedragen nog actueel zijn.

Beoordeel jouw leaseregeling elk kwartaal

Beweeg mee met de normbedragen in jouw leaseregeling. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom helpen wij je hierbij! Onze accountmangers geven je graag advies hoe je het beste om kunt gaan met jouw leaseregeling. Maar je kunt ook zelf een goede inschatting maken. Gebruik hiervoor de tabel met indexcijfers samengesteld door het CBS. Deze tabel wordt elk kwartaal vernieuwd, dus zet de check alvast elk kwartaal in je agenda.

Ga naar de prijsindex operationele autolease op CBS.nl

De indexcijfers van het CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) houdt het indexcijfer van leaseprijzen in Nederland bij. Dit doen zij in nauw overleg met de Vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen (VNA). Het indexcijfer geeft de stand weer van operationele leaseprijzen (maandbedragen) van voertuigen in Nederland, uitgesplitst naar personenauto, bestelauto en vrachtauto en onderverdeeld in elektrisch, benzine en diesel. De CBS lease-index wordt ieder kwartaal geüpdatet.

Henk del Prado Accountmanager
Tip: bekijk ook de kilometrages die je in jouw leaseregeling hanteert. Sinds we meer thuiswerken kan het kilometrage vaak omlaag.
Henk del Prado

Bekijk ook het kilometrage

Naast het beoordelen van de de lease normbedragen is het ook verstandig om eens te kijken van welke kilometrages je uitgaat in de leaseregeling. Sinds we meer thuiswerken worden er minder zakelijke kilometers gereden. Dit betekent dat de kilometrages waarmee gerekend wordt, omlaag kunnen. Dit heeft vaak een gunstig effect op het aantal auto's dat uit te kiezen is binnen het leasebudget.

Heb je vragen?

Heb je vragen over jouw leaseregeling, de indexcijfers of wil je een vrijblijvend advies? Stuur ons een berichtje of bel naar 088 - 088 0525.