Registratieplicht voor alle voertuigen die rijden in Brussel

vrijdag 26 april
Registratieplicht voor alle voertuigen die rijden in Brussel

Per 1 januari 2018 geldt in het gewest Brussel (Brussel + 19 gemeenten) een registratieplicht voor alle voertuigen ivm Low Emission Zone (LEZ). Deze registratie kan online gebeuren en is gratis. Geen registratie kan leiden tot een boete van € 150,=.

Vanaf 1 januari 2018 geldt in het gewest Brussel (Brussel + 19 gemeenten) registratieplicht voor alle personen en bestelvoertuigen met alle soorten aandrijvingen. Auto’s met een dieselmotor met Euro 1 klasse (dit zijn auto’s tot 1996) zijn niet meer welkom en dienen aan de rand van dit gebied te worden geparkeerd. Wanneer er geen registratie plaatsvindt van deze Euro 1 diesel voertuigen wordt er een boete geheven van € 350,- per overtreding. Voor overige voertuigen welke niet worden geregistreerd geldt er een boete van € 150,= per overtreding.

Hoe kunt u uw leaseauto registeren?

Registreren van de leaseauto kan online worden gedaan en is gratis. Wanneer de registratie heeft plaatsgevonden ontvangt de aanvrager een bevestiging per e-mail. De registratie is 3 jaar geldig.

LET OP! Er wordt gesproken over het bijvoegen van het Certificaat van Overeenstemming (CVO) of Europese gelijkvormigheidsattest. Dit is facultatief en dus niet nodig!

Gebruik deze link om uw leaseauto te registreren: https://lez.brussels/nl

De volgende stappen moeten worden gedaan.

Pagina:

 1. Mijn voertuig is ingeschreven in het buitenland
 2. Ik moet me registreren
 3. Klik hier om uw voertuig te registeren
 4. Ik ben geen robot, Toegang tot het formulier
 5. Volgende
 6. Selecteer de categorie van uw voertuig:
  M1, auto tot en met 8 personen + bestuurder -> Personenauto’s
  N1, Bestelwagen (massa onder 3.5 ton) -> Bestelauto’s.

  Invullen van: Kentekenplaat, Land van Registratie, Kentekenplaat registratie, Datum van eerste registratie, Datum van de laatste registratie, Brandstoftype, Euronorm (sectie V9 van uw kentekenbewijs), Merk voertuig

  Volgende
 7. Gegevens van de aanvrager
  Aanvinken: Rechtspersoon

  Invullen van: Bedrijfsnaam, Ondernemingsnummer (KVK NR) of VAT Nummer (BTW NR), Straat, Nummer, Postcode, Gemeente, Land, Telefoonnummer (internationaal aangeven), E-mail adres, E-mail adres – bevestiging

  Volgende
 8. Bij te voegen document
  Kentekenbewijs voor en achterkant in één formulier gescand in PDF, DOC, PNG, JPG of JPEG bijvoegden.

  Volgende
 9. Akkoorden en validaties
  Aanvinken: Ik verklaar dat de in dit formulier verstrekte gegevens juist zijn.

  Uw registratie is effectief vanaf ontvangst van een bevestigingsmail en blijft drie jaar geldig op voorwaarde dat de nummerplaat en het voertuig niet zijn gewijzigd. Een aanvraag voor afwijking kan pas worden ingediend van zodra u de bevestigingsmail heeft ontvangen van uw registratie.

  Sturen

  NB.: Het kan zijn dat de upload van kentekenbewijs niet lukt. Download weer verwijderen en opnieuw uploaden.
 10. Link voor de bevestiging, hierop klikken

  Pagina: Informatie i.v.m aanvraag

  Irisbox referentie: LEZINS-181017-168036
  Status: SENT

 

Na het doorlopen van deze stappen ontvangt u binnen enkele uren ontvangt u op het opgegeven e-mail adres een bevestiging van de registratie.