Met de auto op vakantie naar het buitenland? Wij helpen je graag op weg.

donderdag 25 december
Met de auto op vakantie naar het buitenland? Wij helpen je graag op weg.

Het voorseizoen voor de zomervakantie gaat bijna starten. Ga je met je leaseauto naar het buitenland? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat. Want waar je ook heen gaat, je wilt onbezorgd genieten van je vakantie. Wij helpen je graag op weg met een paar waardevolle tips. Kan jij daarna onbezorgd je koffers pakken. Namens Multilease alvast een fijne vakantie!

Het voorseizoen voor de zomervakantie gaat bijna starten. Ga je met je leaseauto naar het buitenland? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat. Want waar je ook heen gaat, je wilt onbezorgd genieten van je vakantie. Wij helpen je graag op weg met een paar waardevolle tips. Kan jij daarna onbezorgd je koffers pakken. Namens Multilease alvast een fijne vakantie!

Onderhoudsbeurt nodig?
Heeft jouw leaseauto binnenkort een onderhoudsbeurt nodig? Plan deze dan nu alvast in, want de wachttijden in de werkplaatsen zijn lang en kunnen wel tot 9 weken oplopen. Tijdens jouw vakantie wil je natuurlijk geen lampje "onderhoud" in beeld te krijgen.

Veiligheid
Ook onderweg naar je vakantiebestemming geldt voor jou en je inzittenden: veiligheid boven alles. Denk voor vertrek dus niet alleen aan je paspoort, vakantiebagage en proviand. Bereid je goed voor en neem de nodige veiligheidsmaatregelen. Denk hierbij o.a. aan:

•    Veiligheidshesjes (in veel landen verplicht!)
•    EHBO-doos
•    Krik en noodgereedschap
•    Veiligheidshamer
•    Voldoende water
•    Controleren van banden en reparatieset

Tip: een EHBO-doos heb je onderweg graag binnen handbereik. Houd daar bij het inladen van de auto alvast rekening mee.

Hoe zit het ook alweer met boetes in het buitenland?
Rijd je in het buitenland te hard, dan kan het gebeuren dat je wordt geflitst. Denk jij nu ‘Ah joh, die boete valt bij mij écht niet in de bus’? Let dan even op, want niks is minder waar! Als je wordt geflitst in het buitenland, dan krijg je de bekeuring in vrijwel alle gevallen gewoon toegestuurd. Het kan soms tot wel een half jaar duren, maar die bekeuring komt. EU-landen, waar nagenoeg alle populaire vakantielanden deel van uitmaken, stellen namelijk hun nationale kentekenregisters open voor de afhandeling van verkeersboetes. Wil je hier meer over weten, kijk dan op rijksoverheid.nl. Heb je de boete eenmaal ontvangen? Betaal hem dan snel, te laat betalen zorgt in de meeste landen voor torenhoge kosten.

Tip: wees op de hoogte van de verkeersregels in het buitenland, dan voorkom je onaangename verrassingen achteraf.

Wat te doen in geval van bij schade en pech?
Pech of schade komt altijd onverwachts, bovendien meestal op momenten dat het jou niet uitkomt. Kom je in het buitenland langs de weg stil te staan, of raak je betrokken bij een aanrijding? Neem in alle pech- en schadegevallen altijd telefonisch contact op met de Multilease Alarmcentrale via +31 (0)88 - 088 0570. Uiteraard zijn onze medewerkers 24/7 voor jou bereikbaar.

Tanken in het buitenland
Ook in het buitenland ontkom je er natuurlijk niet aan om te tanken. Hoe ga jij om met deze verplichte tussenstop? Kies je voor gemak en tank langs de snelweg? Let dan even op, de tijd die je bespaart om direct langs de weg te tanken, voel je direct in je portemonnee. Kijk daarom voor vertrek waar je langs de route het voordeligst kunt tanken. Ben je bereid om voor een tankbeurt de snelweg te verlaten, dan bespaar je in de meeste landen tot wel enkele dubbeltjes per liter! Mooi meegenomen, kun je daar weer wat leuks voor doen tijdens je vakantie. Heb je een internationale tankpas? check dan met de DKV stations locator waar jouw internationale tankpas wordt geaccepteerd. Ben je benieuwd hoe jouw benzine in het buitenland heet? Check dan deze overzichtelijke tabel op de website van de ANWB.

Tip: een ontspannen rit draagt bij aan de veiligheid. Gebruik je tankstop om te rusten, of wissel van bestuurder.

Laden in het buitenland
Laden in het buitenland gaat steeds gemakkelijker. Wel is het verstandig vooraf alvast jouw route uit te stippelen. En om alvast een alternatief betaalmiddel achter de hand te hebben, voor het geval je ergens gaat laden waar jouw laadpas het toch niet doet. Lees meer over laden in het buitenland op onze website.

Heb jij vragen over het gebruik van je leaseauto tijdens vakanties in het buitenland? Bel met een van onze adviseurs op tel. 088 - 088 05 25 of stuur een mail naar welkom@multilease.nl.