Op vakantie met je elektrische leaseauto

#ZORGELOOS #OPGELADEN #ONTSPANNEN #DUURZAAM

Je hebt de stap gemaakt, van de brandstofauto hup naar de elektrische auto. Ok, het was wel even wennen aan het begin, maar dat laden heb je nu inmiddels ook wel onder de knie. Maar dan staat het zomerseizoen voor de deur en dat is toch wel even wat anders dan de standaard woon-werk kilometers. Wij helpen je erdoor heen met onze tips om op vakantie te gaan met je elektrische leaseauto! Zo kom ook jij weer opgeladen terug van een welverdiende vakantie!

Tip 1: Op vakantie in eigen land

Een vakantieplek dichtbij huis: Nederland heeft veel te bieden en door de goed ontwikkelde laadinfrastructuur kun je gaan en staan waar je wilt. Je bent bekend met de tools dus weet die vrije laadpaal wel te vinden, je elektrische wagen heb je dan ook zo weer klaar voor de volgende rit. Nog een pluspunt, door de kortere afstanden heb je eerder je bestemming bereikt en hoef je ook onderweg minder vaak te laden.

Tip 2: Toch naar het buitenland? Stippel de reis dan ook voor je elektrische auto uit!

Een zwarte zaterdag, waar kun je dan het beste met jouw kids stoppen... Of juist deze parkeerplaatsen vermijden. Je hebt het vast wel eens gedaan, je reis uitgestippeld met de beste stopplaatsen. Onze tweede tip: doe dat dit jaar ook eens voor je elektrische auto. Ga je met een vol opgeladen auto op stap, plan je eerste stop dan eerder dat je auto leeg is. Beter nog, laad 'm op wanneer je de gelegenheid hebt en wacht niet tot het laatste moment. Jouw laadpas kan ook bepalend zijn voor waar je kunt laden, lees hieronder nuttige informatie:

Laadpas gebruiken in het buitenland

 • Waar kan ik met mijn Tesla in het buitenland opladen?

  Je kunt gebruik maken van het Supercharger netwerk van Tesla. In de navigatie geeft Tesla zelf aan waar de Super Chargers zitten, dit is ongeveer om de 250 km. Zoek onderweg naar de vakantie bestemming op "Destination Charger Tesla" in de navigatie, hier kom je bij hotels uit die een laadstation hebben. Sta er niet van te kijken als je de laadpas in het buitenland niet hoeft te gebruiken, vaak leest de charger de auto uit via de stekker. Lees hier meer over de laadnetwerken van Tesla per land. Daarnaast kun je gebruik maken van het netwerk van jouw laadpas.

 • Waar kan ik met mijn Eneco laadpas laden in het buitenland?

  Met jouw Eneco laadpas kun je in het buitenland laden binnen het netwerk van Eneco. Indien dit niet voldoende is moet je zelf een account aan maken bij een aanbieder van het betreffende land. Download hier een PDF waarin Eneco de informatie per land heeft samengevat.

 • Waar kan ik met mijn Shell Recharge laadpas laden in het buitenland?

  Gebruik hiervoor de app van Shell Recharge. Hierin vind je de openbare laadpunten in jouw omgeving en op de route. Je ziet de beschikbaarheid, laadsnelheid en de prijzen.

 • Mijn laadpas is defect gegaan in het buitenland, wat nu?

  Ben je in het buitenland en kun je niet laden omdat je laadpas het niet doet? De app 'Bonnet' biedt dan uitkomst. Via deze app kun je een laadtransactie contactloos starten. Hiervoor moet wel een creditcard of Apple Pay aan de app gekoppeld worden. De app geeft vervolgens aan welke paal beschikbaar is. Daar rijd je heen, koppel je jouw auto aan de paal en start de transactie in de app.

  Afhankelijk van de afspraken met jouw werkgever kun je de gemaakte kosten declareren via de app van MultiTankcard 'MTc Next'.

Tip 3: Hou rekening met wachttijden, er zijn meerdere elektrische wagens

Laden duurt nu eenmaal langer dan tanken. En je bent niet de enige Nederlander die op vakantie gaat. Met de opkomst van de elektrische auto zal het langzamerhand drukker worden aan de laadstekker. Dus ook al heb je je reis goed uitgestippeld, de kans op wachttijden bestaat. Zorg dan ook voor vertier onderweg, leg je vakantieboek alvast binnen handbereik of trap een balletje. Wie zegt dat je pas met plezier maken mag beginnen op je eindbestemming? Of zet je wachttijd om in een meerdaagse reis. Stop bij een hotel en begin wat eerder met genieten van je vakantie!

Tip 4: Pas je lading en snelheid aan

De daadwerkelijke actieradius van je elektrische auto is van meerdere dingen afhankelijk. Het aantal kilometers wat je alleen in een nagenoeg lege auto haalt, haal je waarschijnlijk niet met een afgeladen auto met familie en spullen. Het kan helpen om goed naar je lading te kijken, heb je echt wel zo veel nodig op vakantie? En als je je snelheid iets naar beneden bijstelt, kun je ook wat meer kilometers overbruggen. Aan de andere kant, het is vakantie, dus als je geen haast hebt hoef je je hier geen zorgen over te maken!

Tip 5: Geef je elektrische auto ook vakantie!

Zie je het ondanks deze tips toch niet zitten om met je elektrische wagen de bergen in te trekken met een volle lading? Ook dan hebben wij een tip: geef je elektrische wagen ook een paar dagen vrijaf. Er zijn voldoende andere reismogelijkheden; het vliegtuig, de trein en ja zelfs de brandstofauto. Bij onze zustermaatschappij Avis hebben ze een breed assortiment staan, met genoeg laadruimte, zitplaatsen en trekkracht. Wil je van deze tip gebruik maken? Laat het ons weten, we brengen je wel met ze in contact!

Onze laatste tip: maak je niet al te druk en doe rustig aan! Het is tenslotte vakantie, geniet ervan!
Oh ja, deze tips gelden voor de heen-, maar ook voor de terugreis!

Hoe zit het met pech onderweg met je elektrische leaseauto?

Je wilt natuurlijk onbezorgd op reis gaan en ook weer terugkomen. Check je auto dan ook altijd voordat je een behoorlijk eind gaat rijden. Krijg je toch onderweg of in het buitenland pech met je elektrische auto? Neem dan contact met ons op via de Multilease Alarmcentrale. Wij zijn 24/7 te bereiken op 088 - 088 0570. Dit nummer kun je ook bellen als je schade hebt waarmee je niet kunt doorrijden. Andere schade kun je online melden via onze website, klik hier.

Nog vragen over jouw elektrische leaseauto?

Bel ons op 088 - 088 0525 of laat hieronder een berichtje voor ons achter.

Stuur een bericht
Door dit bericht te versturen, stem je in met ons privacybeleid.