Meer grip op jouw wagenpark

5 oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt!


Het zijn dure en onzekere tijden. De oorlog in Oekraïne, de klimaatcrisis, de stikstofcrisis, de energiecrisis: het is een sombere optelsom met negatieve gevolgen voor de BV Nederland. De inflatie zorgt ervoor dat de totale kosten van je mobiliteit stijgen. Brandstof, rente, verzekeringen en prijzen voor onderdelen en aanschaf. Het gaat allemaal omhoog. Hoe krijg je hier beter grip op? Met deze 5 oplossingen kun je direct aan de slag. Wil je meer weten? Download dan de whitepaper waarin de 5 oplossingen worden toegelicht. 

1.     Langer doorrijden met de leaseauto

Wij adviseren onze klanten om, als dat gaat, langer door te rijden met de huidige auto. Een jaar langer rijden bespaart daarnaast ook op de leasekosten omdat er langer wordt afgeschreven.

2.     Brandstof besparen

Met de hoge brandstofprijzen en het feit dat 20% van autogerelateerde kosten samenhangen met brandstof, zijn er een paar voor de hand liggende oplossingen om hierop te besparen. Minder rijden door meer hybride of thuis te werken, online meetings en zuiniger rijden.

3.     Overbruggen met een occasion

Tijdelijk even afwachten wat er gebeurt is ook een mogelijkheid. In de tussentijd kun je ook voor occasionlease auto’s kiezen die je voor minimaal een jaar in kan zetten.

4.     Op de fiets

De leasefiets is een hele aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde die medewerkers bindt aan je bedrijf. Het aanbieden is fiscaal aantrekkelijk voor je medewerker, kosteloos voor jou als werkgever en valt buiten de werkkostenregeling. Hierdoor kun je een leasefiets gratis aanbieden. Daarnaast zal de medewerker eerder af en toe de fiets pakken naar werk, in plaats van de leaseauto.

5.     Geef je medewerker de keuze

Hoewel de meeste medewerkers een leaseauto hebben om hun werk uit te voeren, is er ook een bepaalde groep die de auto vooral arbeidsvoorwaardelijk heeft. Maar willen ze die leaseauto ook echt?

Wil je meer weten over kostenbesparing op je wagenpark of grip op je TCM? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs aan.

Vul je bedrijfsnaam, naam en emailadres in en download de whitepaper!

 

Liever persoonlijk advies?

Door dit bericht te versturen, stem je in met ons privacybeleid.

 
We denken graag met je mee!