Top 3 oorzaken van pech in de zomer

vrijdag 10 maart
Top 3 oorzaken van pech in de zomer

In de zomermaanden pech krijgen... het komt helaas voor. Onze alarmcentrale heeft de top 3 oorzaken van pech op een rij gezet.

In de zomermaanden pech krijgen met de auto... Helaas komt het voor. Onze alarmcentrale Eurocross heeft de top 3 oorzaken van pech op een rij gezet:

1. Oververhitting van de motor
Raakt de motor oververhit dan wordt het koelsysteem te warm en schiet de temperatuurmeter in het rood. Een brandend lampje op het dashboard geeft dit aan. Blijf rustig en zet de auto op een veilige plek stil. Is er geen plek om te stoppen, rijdt dan rustig door zodat de motor weinig kracht hoeft te leveren. Bel de alarmcentrale en laat de auto, terwijl er hulp onderweg, een kwartier afkoelen. Als je zelf het koelsysteem bijvult, gebruik dan altijd een handdoek om de dop los te draaien.

2. Lekke band
Krijg je een lekke band tijdens het rijden blijf dan vooral rustig en voorkom dat je in paniek raakt. Het stuur trekt namelijk één kant op en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Probeer de auto op een veilige plek stil te zetten. Is dit langs de kant van de snelweg? Ga dan met andere inzittenden achter de vangrail staan en bel de alarmcentrale. Om de kans op een lekke band of klapband te verkleinen wordt geadviseerd om voor vertrek de bandenspanning en staat van de banden te controleren.

3. Kapotte airco
Gaat de airco in de zomer kapot, zoek dan een garage op om het probleem na te laten kijken. Soms is het een kwestie van de koelingsvloeistof bij te vullen. Andere keren is de airco echt kapot, dit kan ook wijzen op grotere problemen met de auto.

Wat te doen bij pech? Dit is het advies

  1. Zorg eerst dat je op een veilige plek staat
  2. Zet de alarmlichten aan. Als deze het niet doen, plaats dan een gevarendriehoek
  3. Laat alle inzittenden aan de bermzijde uitstappen
  4. Blijf achter de vangrail of in de berm wachten
  5. Trek een veiligheidsvestje aan
  6. Steek nooit de snelweg over
  7. Kijk wat je locatie is en maak een pechmelding door de alarmcentrale te bellen op 088 - 088 0570.

 

Ga je op vakantie met de leaseauto naar het buitenland? Ga dan goed voorbereid op weg. Lees hier onze tips voor reizen naar het buitenland of onze zomer tips voor jouw leaseauto.