News

Ouder
  • Service

    maandag 13 maart

    Voorjaarsschoonmaak voor jouw leaseauto

    In de afgelopen weken zijn alle seizoenen in een korte tijd langsgeweest. Maar gelukkig komt de lente terug! Voor velen een goed moment voor de voorjaarsschoonmaak! Jouw auto die de afgelopen maanden weer en wind heeft doorstaan kan vast ook wel een poetsbeurt gebruiken. Het frisse voorjaar in jouw auto, lees de tips van Multilease.

    In de afgelopen weken zijn alle seizoenen in een korte tijd langsgeweest. Maar gelukkig komt de lente terug! Voor velen een goed moment voor de voorjaarsschoonmaak! Jouw auto die de afgelopen maanden weer en wind heeft doorstaan kan vast ook wel een poetsbeurt gebruiken. Het frisse voorjaar in jouw auto, dit zijn de tips van Multilease:

    Buitenkant auto:

    • Voor een snel en makkelijk resultaat ga je met jouw auto door de wasstraat. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met alle programma's, maar één ding is zeker: je auto komt er weer lekker schoon uit.
    • Poets je de auto liever met de hand? Spoel eerst met water het ergste vuil van de auto, dat voorkomt krassen bij het wassen met de hand. Kies dan producten die goed zijn voor de auto en het milieu. Zorg er ook voor dat je niet te hard poetst of met de verkeerde artikelen. Met een schuurspons over de lak van je auto resulteert vaak in een schadeplek i.p.v. een schone plek.
    • Heb je winterbanden in je contract? Plan dan de wissel voor de zomerbanden en poets je auto erna, dan zijn je velgen (of wieldoppen) ook gelijk schoon. Nog een voordeel van tijdig wisselen: met zomerbanden rij je met hogere temperaturen zuiniger dan met winterbanden. Dat scheelt weer wat aan de pomp.
    • Zitten er veel insecten op de voorruit? Een pantykousje biedt dan uitkomst. Als je deze om de spons doet zijn de insecten er makkelijker af te krijgen.
    • Vogelpoep op je auto haal je sneller weg als je een velletje nat keukenpapier op de vogelpoep legt en dit er 4 tot 6 minuten op laat weken. Je kunt het daarna zo weghalen en je hebt geen of weinig schade aan je auto.
       

    Binnenkant auto:

    • Een goed begin is het halve werk, gewapend met een afvalzakje en een lichtvochtige doek kun je het interieur van jouw auto al snel opfrissen.
    • Bij veel wasstraten is het gebruik van de stofzuiger inbegrepen, een quick win als je er toch al bent.
    • Wil je de binnenkant echt laten glimmen? Dan zijn er veel producten en doekjes die daar aan kunnen bijdragen. Ook hier geldt weer: kies producten die goed zijn voor je auto en het milieu. Maar met de lichtvochtige doek en een beetje sop kom je ook al een heel eind.
    • De tip van grootmoeder: wrijf gewassen ruiten na met keukenrol en glasreiniger. Reinig de buitenkant van de ramen in horizontale bewegingen en de binnenkant met verticale bewegingen. Zo zie je snel waar de strepen zich bevinden, aan de binnen- of buitenkant.
    • Niet van grootmoeder maar van de autohandelaar: maak de ramen schoon en droog ze af met een oude krant. Daar gaan ze blijkbaar weer van glimmen en heb je goed zicht.
    • Wil je je verlopen autovignet verwijderen? Gebruik een verfkrabbertje voor de ruiten. Voor eventuele lijmresten helpt een beetje brandspiritus.

     

    Schade of pitje in de autoruit?

    Bij een schone auto zie je eerder een putje of kras zitten. Zie jij opeens schade aan je auto die je niet eerder was opgevallen? Meld het dan bij ons door het online schadeformulier in te vullen. Zie je een pitje in de autoruit? Laat dit dan snel herstellen bij een ruitschadespecialist, bel voor een afspraak met 088 - 088 0570.

    Onderhoud van jouw leaseauto

    Jouw leaseauto geeft zelf aan of en wanneer onderhoud nodig is. Het kan echter geen kwaad om de vloeistoffen wat vaker te (laten) checken. Doe dit zelf of laat dit doen bij jouw merkdealer. Zo weet je gelijk dat dit ook op orde is voor de lente. Heb jij een vraag over het onderhoud van jouw leaseauto? Stel 'm via dit formulier aan onze onderhoudsspecialisten.

  • Nieuws

    zondag 5 maart

    Maximum snelheden in Nederland

    De maximumsnelheid in Nederland hangt af van het type weg en het voertuig waar je in rijdt.

    De maximumsnelheid in Nederland hangt af van het type weg en het voertuig waar je in rijdt. Over het algemeen zijn dit de maximumsnelheden wanneer je in een leaseauto rijdt:

    Autosnelweg: 100 km/u, tussen 19:00 - 06:00u vaak 120 of 130 km/u

    Op de snelwegen in Nederland mag je tussen 06:00 en 19:00 uur maximaal 100 km/u rijden. Na 19:00 uur en tot 06:00 uur mag je op veel autosnelwegen 120 of 130 km/u rijden. Dit staat dan aangegeven langs de weg. Soms is de maximum snelheid lager, bijvoorbeeld bij scherpe bochten, in natuurgebieden of vanwege het milieu.

    Autoweg: 100 of 80 km/u
     

    Autowegen herken je aan een blauw verkeersbord met een wit icoon van een auto erop. Het zijn vaak de N-wegen. Op deze wegen mag je 100 km/u rijden wanneer er een dubbele doorgetrokken streep is met een groene vullling. Als je de snelheid van de borden langs de weg aanhoudt zit je altijd goed!

    Doorgaande provinciale weg: 80 km/u

    Buiten de bebouwde kom mag je 80 km/u rijden, tenzij anders staat aangegeven. Het komt steeds vaker voor dat je maar 60 km/u mag rijden. Dit is bijvoorbeeld bij wegen die smaller zijn, waar ook fietsen rijden of waar uitritten van boerderijen zijn.

    Gewone weg: 50 km/u

    Binnen de bebouwde kom mag je in een auto maximaal 50 km/u rijden, tenzij anders staat aangegeven. Een maximum snelheid van 30 km/u komt binnen de bebouwde kom steeds vaker voor. Dit is in verband met de veiligheid van voetgangers.

    Woonerf: 15 km/u

    Op een woonerf mag je maximaal 15 km/u rijden. Vroeger noemden ze het stapvoets maar dat was een onduidelijk begrip. Op een woonerf lopen en fietsen mensen op de weg en spelen kinderen. Daarom moet je met de auto snel kunnen remmen en reageren.

  • Service

    donderdag 2 maart

    Tijd voor de bandenwissel

    Het voorjaar staat voor de deur, het wordt tijd om de zomerbanden onder de leaseauto te laten plaatsen!

    Het voorjaar staat voor de deur, het wordt tijd om de zomerbanden onder de leaseauto te laten plaatsen! We willen onze leaserijders alvast verzoeken een afspraak in te plannen voor de bandenwissel. Door de afspraak vooraf in te plannen voorkom je lange wachttijden en is jouw auto op tijd voorzien van de zomerbanden.

    De afspraak voor de bandenwissel kan direct gemaakt worden bij de bandenspecialist waar de zomerbanden van jouw leaseauto opgeslagen liggen. Klik hier voor meer informatie over de bandenwissel. Heb je vragen over het onderhoud van jouw leaseauto? Neem dan contact op met onze afdeling Onderhoud, via onze website of tijdens werkdagen telefonisch via 088 – 088 0593.

  • Nieuws

    woensdag 22 februari

    EV van het jaar 2023 bekend!

    De Elektrische Voertuigen van het jaar 2023 zijn bekend! De Peugeot e-208, de Kia EV6 en de Mercedes-Benz EQE scoren in hun segment het hoogste. Dit jaar mag de Mercedes-Benz EQE zich EV van het Jaar 2023 noemen!

    De Elektrische Voertuigen van het jaar 2023 zijn bekend! De Peugeot e-208, de Kia EV6 en de Mercedes-Benz EQE scoren in hun segment het hoogste. Dit jaar mag de Mercedes-Benz EQE zich EV van het jaar 2023 noemen!

    De Mercedes-Benz EQE is gekozen als EV van het jaar 2023 en neemt daarbij het stokje over van de Kia EV6, de winnaar van 2022. Bij de verkiezing worden meerdere elektrische modellen op 8 objectieve criteria vergeleken, waaronder leaseprijs, laadsnelheid en gebruikersgemak. Met de groei van het aantal elektrische modellen wordt sinds 2021 een top 3 benoemd in 3 segmenten; het midden, het hoge en het top segment. De winnaar van het top segment is dit jaar ook de winnaar van de verkiezing. Hieronder vind je per segment de Top 3:

    Midden segment:

    1. Peugeot e-208
    2. Opel Corsa-e
    3. Fiat 500e


    Hoge segment:

    1. Kia EV6 (EV van het jaar 2022)
    2. Tesla Model Y
    3. Volvo XC40 Recharge


    Top segment:

    1. Mercedes-Benz EQE
    2. Mercedes-Benz EQS
    3. Audi E-tron (EV van het jaar 2021)

     

    Wil je meer weten over de verkiezing EV van het jaar 2023? Bekijk het nieuwsartikel en de EV van het jaar uitgave 2023 op de website van Vereniging Zakelijke Rijders.

    Bron: VZR

  • Nieuws

    dinsdag 14 februari

    Auto en Fiscus in 2023

    De belangrijkste belastingregels op autogebied op een rij? Je vindt ze in de uitgave Auto en Fiscus 2023 van de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

    De Auto en Fiscus 2023 van de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, geeft een praktisch overzicht van de belangrijkste belastingregels op autogebied. Jaarlijks zetten zij alle feiten over de auto en fiscus op een rij en schetsen praktische voorbeelden. Nieuwsgierig? Download dan hier de editie van 2023.

    Download Auto en Fiscus 2023

    In deze Auto en Fiscus worden de volgende onderwerpen aangesneden:

    • Alles over de auto van de zaak:
      • bijtelling;
      • eigen bijdrage;
      • aspecten voor de werkgever.
    • Bijtelling voor auto's met grijs kenteken én de uitzonderingen.
    • Bijtelling tijdelijk vervangend leasevoertuig en deelauto.
    • Zakelijk gebruik van de privéauto, kilometervergoeding en carpoolen.
    • Motorrijtuigenbelasting en BPM.
    • Diverse regelingen als Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA).
    • Handig overzicht van de diverse regelingen, zoals de bijtellingspercentages, vrijstellingen en subsidies.
       

    Heb jij na het lezen van de Auto en Fiscus een vraag over jouw leaseauto of wagenpark? Stel ze gerust via ons contactformulier of bel ons op 088 - 088 0525.

    NB: Wist je dat er dit jaar ook een Fiets en Fiscus is? Download 'm hier! Ben je nieuwsgierig geworden naar Fietslease voor jouw bedrijf? Lees er alles over op onze website of maak vrijblijvend een afspraak.

  • Nieuws

    dinsdag 10 januari

    Wat kost een verkeersboete in 2023?

    De tarieven voor verkeersboetes in 2023 zijn gestegen. Het gaat om een stijging van wel 10 procent. De bedragen voor snelheidsboetes liggen vaak hoger en soms ook lager dan in 2022.

    De tarieven voor verkeersboetes in 2023 zijn gestegen. Het gaat om een stijging van wel 10 procent. De bedragen voor snelheidsboetes liggen vaak hoger en soms ook lager dan in 2022. 

    Er wordt extra focus gelegd op het terugdringen van telefoongebruik tijdens het autorijden. Op de website van het Openbaar Ministerie kun je berekenen hoeveel je boete zal bedragen.

    En dit betaal je in 2023 voor de volgende overtredingen:

    • Onnodig links rijden op een autoweg of autosnelweg: €280,-
    • Rechts inhalen: €280,-
    • Geen autogordel dragen: €160,-
    • Als bestuurder tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthouden: €380,-
    • Geen voorrang verlenen aan bestuurders van rechts: €350,-
    • Met een motorrijtuig rijden terwijl het kenteken niet behoorlijk leesbaar is: €160,-
    • Buiten noodzaak stilstaan op de vluchtstrook of vluchthaven: €280,-
    • Een bestickerde auto parkeren, met als doel om reclame te maken €210,-
    • Bij afslaan geen voorrang verlenen €280,-
    • In een onverzekerde auto rondrijden €400,-
    • Rondrijden met een lekkende of lawaaierige uitlaat €320,-
    • Claxoneren op niet toegestane wijze: €280,-
    • Geen voorrang verlenen aan verkeer van rechts: €280,-
    • Door rood verkeerslicht rijden: €280,-
  • Blog

    vrijdag 16 december

    Bijtellen in 2023? Bepaal het in 2022

    Op drie momenten in een kalenderjaar kun je bepalen of je wel of niet gaat bijtellen. Lees hier meer.

    Op drie momenten in een kalenderjaar kun je bepalen of je wel of niet gaat bijtellen:

    1. als je voor het eerst in een zakelijke leaseauto stapt
    2. als je wijzigt van werkgever
    3. of aan het begin van het kalenderjaar

    Het is nog niet zover, maar 1 januari komt wel dichterbij. Dus rij je al in een zakelijke leaseauto en ben je niet van plan om van werkgever te wijzigen, dan is dit een goed moment om naar jouw persoonlijke situatie te kijken om te bepalen of je wel of niet wil bijtellen in 2023.

    Lees hier meer over wel of niet bijtellen en waar je rekening mee kunt houden:

    Wel of niet bijtellen?

  • Service

    dinsdag 11 oktober

    Update Multilease app

    Heb jij hem al, de Multilease app?

    Met de app kun je als leaserijder op ieder gewenst moment inzicht krijgen in het leasecontract én activiteiten. Bekijk het overzicht van het contract (o.a. looptijd, autogegevens, fiscale waarde) en hou scores bij op het gebied van brandstof, gereden kilometers, schades en bekeuringen. Ook biedt de app informatie over wat te doen bij schade en pech, een berijdersboekje met handige tips en een overzicht met nieuws- en serviceberichten.

    In oktober 2022 is er een update van de app waarin wat nieuwe opties beschikbaar zijn!

    • De app heeft een nieuwe look & feel
    • Gebruik de app vanaf nu ook in dark modus
    • Swipe de tegels van ROB, Schade, Bekeuringen etc. nu makkelijk van links naar rechts
    • Met inloggen kun je nu ook fingerprint of face ID gebruiken
       

    Download of update voor Iphone Download of update voor Android

    Of lees eerst meer over de app.