News

Ouder
 • Service

  dinsdag 11 oktober

  Update Multilease app

  Heb jij hem al, de Multilease app?

  Met de app kun je als leaserijder op ieder gewenst moment inzicht krijgen in het leasecontract én activiteiten. Bekijk het overzicht van het contract (o.a. looptijd, autogegevens, fiscale waarde) en hou scores bij op het gebied van brandstof, gereden kilometers, schades en bekeuringen. Ook biedt de app informatie over wat te doen bij schade en pech, een berijdersboekje met handige tips en een overzicht met nieuws- en serviceberichten.

  In oktober 2022 is er een update van de app waarin wat nieuwe opties beschikbaar zijn!

  • De app heeft een nieuwe look & feel
  • Gebruik de app vanaf nu ook in dark modus
  • Swipe de tegels van ROB, Schade, Bekeuringen etc. nu makkelijk van links naar rechts
  • Met inloggen kun je nu ook fingerprint of face ID gebruiken
    

  Download of update voor Iphone Download of update voor Android

  Of lees eerst meer over de app.

 • Service

  zaterdag 1 oktober

  Servicebericht: Tijd voor de bandenwissel

  Het najaar is begonnen, tijd om de winterbanden onder de leaseauto te laten plaatsen! Rij je in een Multilease leaseauto en heb je winterbanden in het contract? Maak dan alvast een afspraak bij jouw bandenspecialist.

  Het najaar is begonnen, tijd om de winterbanden onder de leaseauto te laten plaatsen! Rij je in een Multilease leaseauto en heb je winterbanden in jouw leasecontract? Maak dan alvast een afspraak bij jouw bandenspecialist. Het is druk bij de bandenspecialisten, dus de wachttijden kunnen oplopen. Zo voorkom je lange wachttijden en zo is jouw auto op tijd voorzien van de winterbanden.

  De afspraak voor de bandenwissel kan direct gemaakt worden bij de bandenspecialist waar de winterbanden opgeslagen liggen.

  Meer over de bandenwissel

  Heb je vragen over het onderhoud of de banden van jouw leaseauto? Bekijk de meest gestelde vragen op onze website. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze afdeling Onderhoud, stel ze via het formulier 'Onderhoudsvraag stellen'.

 • Service

  vrijdag 16 september

  Het najaar begint: onze tips voor jouw auto in de herfst

  De r zit in de maand... Het najaar begint: een herfst landschap kan prachtig zijn, maar voor een automobilist soms ook erg vervelend. Vandaar deze tips die je mee kunt nemen het najaar in!

  De r zit in de maand... Het najaar begint: een herfst landschap kan prachtig zijn, maar voor een automobilist soms ook erg vervelend. Vandaar deze tips die mee kunt nemen het najaar in:

  • Laagstaande zon:
   • leg standaard een zonnebril in je auto
   • hou meer afstand van je voorganger zodat je tijdig kunt anticiperen
  • Schemering, het wordt eerder donker en weer later licht:
   • check de verlichting van jouw auto
   • maak autoruiten goed schoon (van binnen en buiten) en vul je ruitensproeiervloeistof bij
  • Mist
   • zet de lichten van je auto bij mist handmatig aan, doordat het bij mist licht is en niet regent kan het zijn dat de automatische verlichting van je auto niet aan gaat
   • zorg dat je goed zichtbaar bent, maar hou je aan de regels voor het gebruik van mistlampen. Rijksoverheid: 'Het mistlicht aan de voorkant mag je alleen gebruiken als mist, sneeuwval of regen het zicht ernstig belemmeren. Het mistachterlicht mag je alleen gebruiken bij mist of sneeuwval waardoor het zicht minder is dan 50 meter. Bij zware regen mag het mistachterlicht niet worden gebruikt.'
  • Vallende bladeren en guur herfstweer
   • haal bladeren weg bij je voorruit zodat de waterafvoer niet verstopt raakt
   • op een wegdek met bladeren kan het ook glad zijn. Als de temperatuur onder de 7 graden is bieden winterbanden al meer grip dan zomerbanden. Plan dus alvast de bandenwissel in als je winterbanden in jouw contract hebt
   • bekijk het profiel van je banden, lees hier meer
   • is het vochtig in je auto door bijvoorbeeld een natte jas? Ga niet rijden met beslagen ramen. Zet je ramen op een kier en zet je airco aan om weer goed zicht te krijgen

   

 • Nieuws

  donderdag 11 augustus

  Bereken alvast de bijtelling voor 2023!

  Voor veel modellen geldt nog steeds een behoorlijke levertijd. Grote kans dus dat een nieuwe leaseauto in 2023 wordt geleverd. Bereken nu alvast de bijtelling voor 2023!

  Voor veel modellen geldt nog steeds een behoorlijke levertijd. Grote kans dus dat een nieuwe leaseauto in 2023 wordt geleverd. Voor de bijtelling op een brandstof auto maakt dat niet zozeer uit, maar voor een elektrische auto met een cataloguswaarde boven de € 35.000 wel. Per 1 januari 2023 worden de regels weer wat aangescherpt. De 16% bijtelling geldt dan tot een bedrag van € 30.000, daarboven is de standaard bijtelling van 22% van toepassing. Bereken nu alvast wat dit voor jouw nieuwe leaseauto kan betekenen.

  Bijtelling berekenen

 • Service

  dinsdag 28 juni

  Tekort aan huurauto's in het buitenland

  Ga jij deze vakantie op reis met je leaseauto? Ga dan goed voorbereid op reis. Als gevolg van Corona zijn er in het buitenland minder huurauto's beschikbaar. Mocht je met jouw leaseauto stranden dan kan het langer duren voordat vervangend vervoer is geregeld.

  Ga jij deze vakantie op reis met je leaseauto? Ga dan goed voorbereid op reis. Als gevolg van Corona zijn er in het buitenland minder huurauto's beschikbaar. Mocht je met jouw leaseauto stranden dan kan het langer duren voordat vervangend vervoer is geregeld. Het kan ook zo zijn dat de repatriëring (terugreis) naar Nederland anders wordt verzorgd.

  Onze tip: ga goed voorbereid op reis. Heb je een vraag over jouw auto, stel 'm dan gerust.

  Goed voorbereid op reis? Zo doe je dat

 • Service

  vrijdag 10 juni

  Top 3 oorzaken van pech in de zomer

  In de zomermaanden pech krijgen... het komt helaas voor. Onze alarmcentrale heeft de top 3 oorzaken van pech op een rij gezet.

  In de zomermaanden pech krijgen met de auto... Helaas komt het voor. Onze alarmcentrale Eurocross heeft de top 3 oorzaken van pech op een rij gezet:

  1. Oververhitting van de motor
  Raakt de motor oververhit dan wordt het koelsysteem te warm en schiet de temperatuurmeter in het rood. Een brandend lampje op het dashboard geeft dit aan. Blijf rustig en zet de auto op een veilige plek stil. Is er geen plek om te stoppen, rijdt dan rustig door zodat de motor weinig kracht hoeft te leveren. Bel de alarmcentrale en laat de auto, terwijl er hulp onderweg, een kwartier afkoelen. Als je zelf het koelsysteem bijvult, gebruik dan altijd een handdoek om de dop los te draaien.

  2. Lekke band
  Krijg je een lekke band tijdens het rijden blijf dan vooral rustig en voorkom dat je in paniek raakt. Het stuur trekt namelijk één kant op en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Probeer de auto op een veilige plek stil te zetten. Is dit langs de kant van de snelweg? Ga dan met andere inzittenden achter de vangrail staan en bel de alarmcentrale. Om de kans op een lekke band of klapband te verkleinen wordt geadviseerd om voor vertrek de bandenspanning en staat van de banden te controleren.

  3. Kapotte airco
  Gaat de airco in de zomer kapot, zoek dan een garage op om het probleem na te laten kijken. Soms is het een kwestie van de koelingsvloeistof bij te vullen. Andere keren is de airco echt kapot, dit kan ook wijzen op grotere problemen met de auto.

  Wat te doen bij pech? Dit is het advies

  1. Zorg eerst dat je op een veilige plek staat
  2. Zet de alarmlichten aan. Als deze het niet doen, plaats dan een gevarendriehoek
  3. Laat alle inzittenden aan de bermzijde uitstappen
  4. Blijf achter de vangrail of in de berm wachten
  5. Trek een veiligheidsvestje aan
  6. Steek nooit de snelweg over
  7. Kijk wat je locatie is en maak een pechmelding door de alarmcentrale te bellen op 088 - 088 0570.

   

  Ga je op vakantie met de leaseauto naar het buitenland? Ga dan goed voorbereid op weg. Lees hier onze tips voor reizen naar het buitenland of onze zomer tips voor jouw leaseauto.

 • Service

  dinsdag 12 april

  Voorjaarsschoonmaak voor jouw leaseauto

  In de afgelopen weken zijn alle seizoenen in een korte tijd langsgeweest. Maar gelukkig komt de lente terug! Voor velen een goed moment voor de voorjaarsschoonmaak! Jouw auto die de afgelopen maanden weer en wind heeft doorstaan kan vast ook wel een poetsbeurt gebruiken. Het frisse voorjaar in jouw auto, lees de tips van Multilease.

  In de afgelopen weken zijn alle seizoenen in een korte tijd langsgeweest. Maar gelukkig komt de lente terug! Voor velen een goed moment voor de voorjaarsschoonmaak! Jouw auto die de afgelopen maanden weer en wind heeft doorstaan kan vast ook wel een poetsbeurt gebruiken. Het frisse voorjaar in jouw auto, dit zijn de tips van Multilease:

  Buitenkant auto:

  • Voor een snel en makkelijk resultaat ga je met jouw auto door de wasstraat. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met alle programma's, maar één ding is zeker: je auto komt er weer lekker schoon uit.
  • Poets je de auto liever met de hand? Spoel eerst met water het ergste vuil van de auto, dat voorkomt krassen bij het wassen met de hand. Kies dan producten die goed zijn voor de auto en het milieu. Zorg er ook voor dat je niet te hard poetst of met de verkeerde artikelen. Met een schuurspons over de lak van je auto resulteert vaak in een schadeplek i.p.v. een schone plek.
  • Heb je winterbanden in je contract? Plan dan de wissel voor de zomerbanden en poets je auto erna, dan zijn je velgen (of wieldoppen) ook gelijk schoon. Nog een voordeel van tijdig wisselen: met zomerbanden rij je met hogere temperaturen zuiniger dan met winterbanden. Dat scheelt weer wat aan de pomp.
  • Zitten er veel insecten op de voorruit? Een pantykousje biedt dan uitkomst. Als je deze om de spons doet zijn de insecten er makkelijker af te krijgen.
  • Vogelpoep op je auto haal je sneller weg als je een velletje nat keukenpapier op de vogelpoep legt en dit er 4 tot 6 minuten op laat weken. Je kunt het daarna zo weghalen en je hebt geen of weinig schade aan je auto.
    

  Binnenkant auto:

  • Een goed begin is het halve werk, gewapend met een afvalzakje en een lichtvochtige doek kun je het interieur van jouw auto al snel opfrissen.
  • Bij veel wasstraten is het gebruik van de stofzuiger inbegrepen, een quick win als je er toch al bent.
  • Wil je de binnenkant echt laten glimmen? Dan zijn er veel producten en doekjes die daar aan kunnen bijdragen. Ook hier geldt weer: kies producten die goed zijn voor je auto en het milieu. Maar met de lichtvochtige doek en een beetje sop kom je ook al een heel eind.
  • De tip van grootmoeder: wrijf gewassen ruiten na met keukenrol en glasreiniger. Reinig de buitenkant van de ramen in horizontale bewegingen en de binnenkant met verticale bewegingen. Zo zie je snel waar de strepen zich bevinden, aan de binnen- of buitenkant.
  • Niet van grootmoeder maar van de autohandelaar: maak de ramen schoon en droog ze af met een oude krant. Daar gaan ze blijkbaar weer van glimmen en heb je goed zicht.
  • Wil je je verlopen autovignet verwijderen? Gebruik een verfkrabbertje voor de ruiten. Voor eventuele lijmresten helpt een beetje brandspiritus.

   

  Schade of pitje in de autoruit?

  Bij een schone auto zie je eerder een putje of kras zitten. Zie jij opeens schade aan je auto die je niet eerder was opgevallen? Meld het dan bij ons door het online schadeformulier in te vullen. Zie je een pitje in de autoruit? Laat dit dan snel herstellen bij een ruitschadespecialist, bel voor een afspraak met 088 - 088 0570.

  Onderhoud van jouw leaseauto

  Jouw leaseauto geeft zelf aan of en wanneer onderhoud nodig is. Het kan echter geen kwaad om de vloeistoffen wat vaker te (laten) checken. Doe dit zelf of laat dit doen bij jouw merkdealer. Zo weet je gelijk dat dit ook op orde is voor de lente. Heb jij een vraag over het onderhoud van jouw leaseauto? Stel 'm via dit formulier aan onze onderhoudsspecialisten.

 • Service

  dinsdag 12 april

  Vernieuwd: app MultiTankcard Next

  Onze leverancier van brandstof- en laadpassen heeft haar app vernieuwd: MultiTankcard Next. De app is daarnaast ook voorzien van nieuwe functionaliteiten.

  Onze leverancier van brandstof- en laadpassen heeft haar app vernieuwd: MultiTankcard Next. De app is daarnaast ook voorzien van nieuwe functionaliteiten. Afhankelijk van de mogelijkheden van jouw pas kun je nu ook:

  • gebruik maken van een verbeterde zoekfunctie
  • gebruik maken van extra parkeer opties
  • eenvoudiger een declaratie indienen
  • de zoekfunctie voor laadpalen raadplegen
  • in je account een laadsleutel toevoegen naast je laadpas


  Als je de 'oude' MultiTankcard app al in gebruik hebt krijg je een melding in de app om de app MultiTankcard Next te gaan gebruiken. Via de MultiTankcard app kun je bij verlies of diefstal jouw brandstof- of laadpas/laadsleutel snel en eenvoudig blokkeren. Ook kun je makkelijk declaraties doorgeven.

  Driver Dashboard MultiTankcard verdwijnt op termijn

  Met de komst van de nieuwe app zal het Driver Dashboard op termijn verdwijnen. Per 18 mei wordt de parkeerfunctie uitgezet, als alternatief kun je de MultiTankcard Next app gebruiken. Maak je gebruik van parkeren via het Driver Dashboard? Dan ontvang je van MultiTankcard ook een mail over deze aanpassing.

  Heb je vragen over jouw brandstof- of laadpas? Neem contact met ons op.