News

Ouder
 • Service

  vrijdag 10 juni

  Top 3 oorzaken van pech in de zomer

  In de zomermaanden pech krijgen... het komt helaas voor. Onze alarmcentrale heeft de top 3 oorzaken van pech op een rij gezet.

  In de zomermaanden pech krijgen met de auto... Helaas komt het voor. Onze alarmcentrale Eurocross heeft de top 3 oorzaken van pech op een rij gezet:

  1. Oververhitting van de motor
  Raakt de motor oververhit dan wordt het koelsysteem te warm en schiet de temperatuurmeter in het rood. Een brandend lampje op het dashboard geeft dit aan. Blijf rustig en zet de auto op een veilige plek stil. Is er geen plek om te stoppen, rijdt dan rustig door zodat de motor weinig kracht hoeft te leveren. Bel de alarmcentrale en laat de auto, terwijl er hulp onderweg, een kwartier afkoelen. Als je zelf het koelsysteem bijvult, gebruik dan altijd een handdoek om de dop los te draaien.

  2. Lekke band
  Krijg je een lekke band tijdens het rijden blijf dan vooral rustig en voorkom dat je in paniek raakt. Het stuur trekt namelijk één kant op en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Probeer de auto op een veilige plek stil te zetten. Is dit langs de kant van de snelweg? Ga dan met andere inzittenden achter de vangrail staan en bel de alarmcentrale. Om de kans op een lekke band of klapband te verkleinen wordt geadviseerd om voor vertrek de bandenspanning en staat van de banden te controleren.

  3. Kapotte airco
  Gaat de airco in de zomer kapot, zoek dan een garage op om het probleem na te laten kijken. Soms is het een kwestie van de koelingsvloeistof bij te vullen. Andere keren is de airco echt kapot, dit kan ook wijzen op grotere problemen met de auto.

  Wat te doen bij pech? Dit is het advies

  1. Zorg eerst dat je op een veilige plek staat
  2. Zet de alarmlichten aan. Als deze het niet doen, plaats dan een gevarendriehoek
  3. Laat alle inzittenden aan de bermzijde uitstappen
  4. Blijf achter de vangrail of in de berm wachten
  5. Trek een veiligheidsvestje aan
  6. Steek nooit de snelweg over
  7. Kijk wat je locatie is en maak een pechmelding door de alarmcentrale te bellen op 088 - 088 0570.

   

  Ga je op vakantie met de leaseauto naar het buitenland? Ga dan goed voorbereid op weg. Lees hier onze tips voor reizen naar het buitenland of onze zomer tips voor jouw leaseauto.

 • Service

  dinsdag 12 april

  Vernieuwd: app MultiTankcard Next

  Onze leverancier van brandstof- en laadpassen heeft haar app vernieuwd: MultiTankcard Next. De app is daarnaast ook voorzien van nieuwe functionaliteiten.

  Onze leverancier van brandstof- en laadpassen heeft haar app vernieuwd: MultiTankcard Next. De app is daarnaast ook voorzien van nieuwe functionaliteiten. Afhankelijk van de mogelijkheden van jouw pas kun je nu ook:

  • gebruik maken van een verbeterde zoekfunctie
  • gebruik maken van extra parkeer opties
  • eenvoudiger een declaratie indienen
  • de zoekfunctie voor laadpalen raadplegen
  • in je account een laadsleutel toevoegen naast je laadpas


  Als je de 'oude' MultiTankcard app al in gebruik hebt krijg je een melding in de app om de app MultiTankcard Next te gaan gebruiken. Via de MultiTankcard app kun je bij verlies of diefstal jouw brandstof- of laadpas/laadsleutel snel en eenvoudig blokkeren. Ook kun je makkelijk declaraties doorgeven.

  Driver Dashboard MultiTankcard verdwijnt op termijn

  Met de komst van de nieuwe app zal het Driver Dashboard op termijn verdwijnen. Per 18 mei wordt de parkeerfunctie uitgezet, als alternatief kun je de MultiTankcard Next app gebruiken. Maak je gebruik van parkeren via het Driver Dashboard? Dan ontvang je van MultiTankcard ook een mail over deze aanpassing.

  Heb je vragen over jouw brandstof- of laadpas? Neem contact met ons op.

 • Service

  dinsdag 12 april

  Voorjaarsschoonmaak voor jouw leaseauto

  In de afgelopen weken zijn alle seizoenen in een korte tijd langsgeweest. Maar gelukkig komt de lente terug! Voor velen een goed moment voor de voorjaarsschoonmaak! Jouw auto die de afgelopen maanden weer en wind heeft doorstaan kan vast ook wel een poetsbeurt gebruiken. Het frisse voorjaar in jouw auto, lees de tips van Multilease.

  In de afgelopen weken zijn alle seizoenen in een korte tijd langsgeweest. Maar gelukkig komt de lente terug! Voor velen een goed moment voor de voorjaarsschoonmaak! Jouw auto die de afgelopen maanden weer en wind heeft doorstaan kan vast ook wel een poetsbeurt gebruiken. Het frisse voorjaar in jouw auto, dit zijn de tips van Multilease:

  Buitenkant auto:

  • Voor een snel en makkelijk resultaat ga je met jouw auto door de wasstraat. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met alle programma's, maar één ding is zeker: je auto komt er weer lekker schoon uit.
  • Poets je de auto liever met de hand? Spoel eerst met water het ergste vuil van de auto, dat voorkomt krassen bij het wassen met de hand. Kies dan producten die goed zijn voor de auto en het milieu. Zorg er ook voor dat je niet te hard poetst of met de verkeerde artikelen. Met een schuurspons over de lak van je auto resulteert vaak in een schadeplek i.p.v. een schone plek.
  • Heb je winterbanden in je contract? Plan dan de wissel voor de zomerbanden en poets je auto erna, dan zijn je velgen (of wieldoppen) ook gelijk schoon. Nog een voordeel van tijdig wisselen: met zomerbanden rij je met hogere temperaturen zuiniger dan met winterbanden. Dat scheelt weer wat aan de pomp.
  • Zitten er veel insecten op de voorruit? Een pantykousje biedt dan uitkomst. Als je deze om de spons doet zijn de insecten er makkelijker af te krijgen.
  • Vogelpoep op je auto haal je sneller weg als je een velletje nat keukenpapier op de vogelpoep legt en dit er 4 tot 6 minuten op laat weken. Je kunt het daarna zo weghalen en je hebt geen of weinig schade aan je auto.
    

  Binnenkant auto:

  • Een goed begin is het halve werk, gewapend met een afvalzakje en een lichtvochtige doek kun je het interieur van jouw auto al snel opfrissen.
  • Bij veel wasstraten is het gebruik van de stofzuiger inbegrepen, een quick win als je er toch al bent.
  • Wil je de binnenkant echt laten glimmen? Dan zijn er veel producten en doekjes die daar aan kunnen bijdragen. Ook hier geldt weer: kies producten die goed zijn voor je auto en het milieu. Maar met de lichtvochtige doek en een beetje sop kom je ook al een heel eind.
  • De tip van grootmoeder: wrijf gewassen ruiten na met keukenrol en glasreiniger. Reinig de buitenkant van de ramen in horizontale bewegingen en de binnenkant met verticale bewegingen. Zo zie je snel waar de strepen zich bevinden, aan de binnen- of buitenkant.
  • Niet van grootmoeder maar van de autohandelaar: maak de ramen schoon en droog ze af met een oude krant. Daar gaan ze blijkbaar weer van glimmen en heb je goed zicht.
  • Wil je je verlopen autovignet verwijderen? Gebruik een verfkrabbertje voor de ruiten. Voor eventuele lijmresten helpt een beetje brandspiritus.

   

  Schade of pitje in de autoruit?

  Bij een schone auto zie je eerder een putje of kras zitten. Zie jij opeens schade aan je auto die je niet eerder was opgevallen? Meld het dan bij ons door het online schadeformulier in te vullen. Zie je een pitje in de autoruit? Laat dit dan snel herstellen bij een ruitschadespecialist, bel voor een afspraak met 088 - 088 0570.

  Onderhoud van jouw leaseauto

  Jouw leaseauto geeft zelf aan of en wanneer onderhoud nodig is. Het kan echter geen kwaad om de vloeistoffen wat vaker te (laten) checken. Doe dit zelf of laat dit doen bij jouw merkdealer. Zo weet je gelijk dat dit ook op orde is voor de lente. Heb jij een vraag over het onderhoud van jouw leaseauto? Stel 'm via dit formulier aan onze onderhoudsspecialisten.

 • Service

  maandag 11 april

  Leaseauto einde contract? Inleveren bij Avis Autoverhuur

  Voorheen kon je als leaserijder ervoor kiezen om je Multilease auto aan het einde van het contract in te leveren bij een vestiging van Europcar. Vanaf 1 maart worden de Europcar vestigingen geleidelijk omgebouwd naar Avis.

  Voorheen kon je als leaserijder ervoor kiezen om je Multilease auto aan het einde van het contract in te leveren bij een vestiging van Europcar. Vanaf 1 maart worden de Europcar vestigingen geleidelijk omgebouwd naar Avis. Het is daarom nu tijdelijk mogelijk om de Multilease leaseauto (eind leasecontract) zowel bij een Europcar vestiging als een Avis vestiging in te leveren. Hiervoor moet wel vooraf een afspraak voor zijn gemaakt via onze website. Je ziet hier ook uit welke Europcar / Avis locaties je kunt kiezen.

  Inlever afspraak maken

  Rij je in een vervangende Europcar huurauto? Dan kun je deze gewoon terugbrengen bij dezelfde locatie. Ook al is deze in de tussentijd omgebouwd naar een Avis vestiging.

  Heb je vragen, neem vooral contact met ons op.

 • Levertijden leaseauto ook in 2022 langer dan normaal

  dinsdag 5 april

  Levertijden leaseauto ook in 2022 langer dan normaal

  Sinds Corona is de levertijd van een nieuwe auto behoorlijk opgelopen. Waar je voorheen uit kon gaan van een paar maanden, moet je er niet raar van opkijken om nu een levertijd van 9 maanden of zelfs langer te horen.

  Sinds Corona is de levertijd van een nieuwe auto behoorlijk opgelopen. Waar je voorheen uit kon gaan van een paar maanden, moet je er niet raar van opkijken om nu een levertijd van 9 maanden of zelfs langer te horen. Per merk en model kan dit verschillen en zelfs per uitvoering. Daarbij komt dat de levertijd van de bestelde auto nog best kan schommelen doordat fabrikanten met de productiecapaciteit kunnen schuiven. Wat je kunt doen om toch (iets) sneller in te stappen in een nieuwe auto? We zetten het op een rijtje.

  Tips voor het uitzoeken van een nieuwe leaseauto

  1. Voorkom verrassingen achteraf: Informeer vooraf naar de levertijden
   Wil je binnen een bepaalde termijn een nieuwe leaseauto rijden of mag je voor het eerst een leaseauto uitzoeken? Dan loont het om vooraf te inventariseren wat de levertijden zijn van verschillende merken en modellen. Per uitvoering kan dit namelijk zelfs verschillen. Zo kun je op basis van jouw wensen en de mogelijkheden je selectie al gelijk bijstellen.
    
  2. Kies een voorraadmodel of een jong gebruikte leaseauto
   Het spreekt voor zich dat je sneller kunt instappen in een model dat bij een dealer op voorraad staat, de auto is immers al geproduceerd. Vraag bij de dealer na wat de mogelijkheden zijn. Als alternatief voor een nieuwe leaseauto kun je ook kiezen voor een zo goed als nieuwe leaseauto, oftewel een jong gebruikte occasion. Ook hiervoor geldt dat je snel achter het stuur kunt kruipen.
    
  3. Begin eerder aan je zoektocht
   Heb je een specifieke uitvoering op het oog waarin je graag wilt rijden? Hou dan alvast rekening met de langere levertijd, begin eerder aan je zoektocht zodat je jouw auto kunt bestellen. Tot aan de levering rij je in jouw huidige leaseauto of maak je tijdelijk gebruik van een flexibele oplossing.


  Hulp bij uitzoeken nieuwe auto?

  Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van je nieuwe leaseauto of wil je meer weten over de levertijd van een specifiek model? Neem vooral contact op met onze leaseadviseurs. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

  Oorzaken langere levertijd auto

  Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor de toegenomen levertijden. Tijdens Corona is er een tekort ontstaan in microchips. De productie van deze chips heeft stilgelegen, waardoor de productie van andere producten die gebruik maken van de betreffende chips ook vertraging opliepen. Daarnaast dragen tekorten van diverse grondstoffen en beperkte transportcapaciteit bij aan een verdere toename. Momenteel heeft de oorlog in Oekraïne ook impact, de productie van essentiële onderdelen in Oekraïne ligt nu stil. Hierdoor loopt de productie van auto's verdere vertraging op.

  Misschien is dit ook wat voor jou:

  • Met Occasion lease kies je uit voordelige(re), jong gebruikte auto's die snel voor jouw deur kunnen staan.
  • Flexlease: stap in een jonge auto voor een vast tarief per maand. Na 12 maanden weer in te leveren.
  • Shortlease, een flexibele oplossing voor een maand of langer.
 • Service

  dinsdag 22 maart

  Besparen op brandstofkosten

  Met de huidige brandstofprijzen is het besparen op brandstof meer actueel dan ooit. Dat de prijs per liter hoog is, is een feit. Hoe kun je dan toch zorgen dat de totale brandstofkosten niet stijgen? Wij geven je tips hoe leaserijders kunnen besparen met tanken maar ook met hun rijgedrag.

  Met de huidige brandstofprijzen is het besparen op brandstof meer actueel dan ooit. Dat de prijs per liter hoog is, is een feit. Hoe kun je dan toch zorgen dat de totale brandstofkosten niet stijgen? Wij geven je tips hoe leaserijders kunnen besparen met tanken maar ook met hun rijgedrag.

  • Tip 1: Gebruik een app voor brandstofprijzen
  • Tip 2: Tank op jouw route, maar niet op de snelweg
  • Tip 3: Kies het goede moment
  • Tip 4: Controleer je bandenspanning
  • Tip 5: Gebruik jouw auto bewust
  • Tip 6: Rij niet onnodig met een overvolle auto
  • Tip 7: Pas jouw rijstijl aan én dat van jouw collega's
  • Tip 8: Laat ons helpen met Multilease Connected

   

  Lees alle tips uitgebreid hier

 • Service

  vrijdag 18 maart

  Tijd voor de bandenwissel

  Het voorjaar staat voor de deur, het wordt tijd om de zomerbanden onder de leaseauto te laten plaatsen!

  Het voorjaar staat voor de deur, het wordt tijd om de zomerbanden onder de leaseauto te laten plaatsen! We willen onze leaserijders alvast verzoeken een afspraak in te plannen voor de bandenwissel. Door de afspraak vooraf in te plannen voorkom je lange wachttijden en is jouw auto op tijd voorzien van de zomerbanden.

  De afspraak voor de bandenwissel kan direct gemaakt worden bij de bandenspecialist waar de zomerbanden van jouw leaseauto opgeslagen liggen. Klik hier voor meer informatie over de bandenwissel.Heb je vragen over het onderhoud van jouw leaseauto? Neem dan contact op met onze afdeling Onderhoud, via onze website of tijdens werkdagen telefonisch via 088 – 088 0593.

 • Nieuws

  dinsdag 15 februari

  Auto en Fiscus in 2022

  De belangrijkste belastingregels op autogebied op een rij? Je vindt ze in de uitgave Auto en Fiscus 2022 van de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

  De Auto en Fiscus 2022 van de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, geeft een praktisch overzicht van de belangrijkste belastingregels op autogebied. Jaarlijks zetten zij alle feiten over de auto en fiscus op een rij en schetsen praktische voorbeelden. Nieuwsgierig? Download dan hier de editie van 2022.

  Download Auto en Fiscus 2022

  In deze Auto en Fiscus worden de volgende onderwerpen aangesneden:

  • Alles over de auto van de zaak:
   • bijtelling;
   • eigen bijdrage;
   • aspecten voor de werkgever.
  • Bijtelling voor auto's met grijs kenteken én de uitzonderingen.
  • Bijtelling tijdelijk vervangend leasevoertuig en deelauto.
  • Zakelijk gebruik van de privéauto, kilometervergoeding en carpoolen.
  • Motorrijtuigenbelasting en BPM.
  • Diverse regelingen als Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA).
  • Handig overzicht van de diverse regelingen, zoals de bijtellingspercentages, vrijstellingen en subsidies.
    

  Heb jij na het lezen van de Auto en Fiscus een vraag over jouw leaseauto of wagenpark? Stel ze gerust via ons contactformulier of bel ons op 088 - 088 0525.