Tanken en laden in het buitenland

Als je een nationale brandstof- of laadpas tot je beschikking hebt, kun je deze niet gebruiken in het buitenland. Je zult de kosten dan op een andere wijze moeten voldoen. Als je een internationale brandstof- of laadpas hebt ontvangen, kun je deze gebruiken voor tanken of laden in het buitenland. Hieronder lees je hoe dit werkt.

Tanken: bij stations met het DKV-logo

Een international brandstofpas is te herkennen aan het DKV-logo dat op de pas wordt getoond. De pas heeft daarnaast twee magneetstrippen op de achterkant, één voor nationaal en één voor internationaal gebruik. Let goed op dat je de juiste strip gebruikt. Met deze pas kun je in het buitenland tanken bij alle brandstofstations die ook het DKV-logo voeren. Dit staat vaak vooraf aangegeven en is ook bij de betaalmethoden zichtbaar.

Laden: bij laadpalen aangesloten bij de laadleverancier

Laden in het buitenland staat nog in de kinderschoenen vergeleken bij laden in Nederland. Omdat je niet overal terecht kunt met jouw internationale laadpas en omdat het netwerk nog niet zo uitgebreid is, doe je er verstandig aan om je reis goed voor te bereiden. Lees meer over de mogelijkheden van de verschillende laadpassen.

Meer over laden in het buitenland

Tolwegen: vanaf 1/3/23 niet meer mogelijk met tankpas te betalen

Vanaf 1 maart 2023 is het helaas niet meer mogelijk om met de internationale (DKV) tankpas het gebruik van tolwegen in Frankrijk af te rekenen. We adviseren om bij incidenteel gebruik van tolwegen gebruik te maken van een ander betaalmiddel, zoals een creditkaart of bankpas. Om de kosten alsnog op de zakelijke factuur te verwerken, adviseren wij om via de MultiTankcard-app de gemaakte kosten te declareren met een foto van het bonnetje. Is de verwachting dat je vaak gebruik gaat maken van de tolwegen in Frankrijk? Dan is een tolkastje zoals de ANWB Tolbadge wellicht een goed alternatief.

Kosten declareren als je pas het niet doet

Het kan gebeuren dat je al getankt hebt en je pas het vervolgens niet doet. Afhankelijk van de afspraken met jouw werkgever kun je de kosten declareren. Betaal de tankkosten op een andere wijze en vraag de bon. Declareer de kosten vervolgens via de app MTc Next (MultiTankcard is de leverancier van de brandstofpas).

Bekijk de veelgestelde vragen over tanken en laden

De veelgestelde vragen met antwoord vind je hier. Heb je een andere vraag? Stel 'm gerust en laat een bericht achter via ons contactformulier.

Bekijk ook deze informatie over reizen naar het buitenland