Naar het buitenland met de Multilease leaseauto

Jouw hulpverlening goed geregeld!

We hopen er allemaal op: de zomer van 2021 een vakantie in eigen land of buitenland! Omdat nu de eerste plannen weer gemaakt worden, willen we je graag informeren waar je op kunt letten bij het plannen van je reis:

1. Groene kaart: welke landen kunnen wel én welke niet

Los van het reisadvies vanuit de overheid, kun je op de groene kaart van de leaseauto zien naar welke landen je wel kunt met de Multilease leaseauto en welke landen niet. Is een land doorgekruist op de groene kaart, dan is de auto daar niet verzekerd. Het is dan ook niet toegestaan om met de leaseauto naar, of door, zo'n land te reizen. Als de auto via Multilease is verzekerd dan is dit goed geregeld voor de landen die niet zijn doorgekruist, hier mag je met de leaseauto gewoon komen. De groene kaart vind je in de app Multilease | Voor leaserijders. Is de auto niet verzekerd via Multilease? Vraag de groene kaart dan aan bij jouw verzekeraar. Als je in een Private Greenlease auto rijdt, heb je de Groene kaart van ons toegestuurd gekregen.


2. Bekijk het reisadvies van de overheid, ook leidend voor onze hulpverlening

Rood, oranje, geel of groen. De kleur van het reisadvies brengt veel maatregelen mee, zo ook voor onze hulpverlening. Mocht je stranden in een land, dan helpt onze Alarmcentrale je sowieso verder. Alleen de soort hulpverlening die wij met onze hulpverlener kunnen bieden is afhankelijk van de mogelijkheden op dat moment:

 • Rood reisadvies
  Heb je hulp nodig in een land wat een rood reisadvies heeft of krijgt als je er bent? Dan kunnen wij je alleen telefonisch helpen. Zodra het reisadvies verandert is er meer mogelijk.
 • Oranje reisadvies
  De hulpverlening voor een land met oranje reisadvies hangt af van de maatregelen en mogelijkheden van dat land zelf, hier binnen proberen wij met Eurocross:
  • bij stranding hulp ter plaatse te sturen, denk aan een sleper of monteur
  • als de pech niet ter plaatse kan worden verholpen, wordt uitgeweken naar een garage die verder kan helpen
  • heb je vervangend vervoer in je contract, dan wordt dit voor je in gang gezet. Dit gebeurt altijd in overleg met de Alarmcentrale (denk hierbij ook aan de kosten om het vervangend vervoer op te halen of bij jouw verblijfplaats af te leveren)
 • Geel of groen reisadvies
  Hulpverlening zoals je gewend bent binnen de maatregelen en mogelijkheden van het land waar je bent


Repatriëring van leaseauto en/of caravan uit rood/oranje reisadvies gebied

Blijft je auto en/of caravan achter in een land met rood/oranje reisadvies? Hou hier dan rekening mee:

 • vanwege het negatieve reisadvies reizen er geen medewerkers af naar deze gebieden, repatriëring wordt uitgesteld totdat het reisadvies verandert naar geel of groen
 • extra kosten die hieruit voortvloeien zoals een huurauto voor een langere tijd of extra stallingskosten zijn niet gedekt, deze kosten zijn voor eigen rekening
 • een leaserijder kan eventueel zelf iemand aandragen voor de repatriëring van de leaseauto en/of caravan uit rood/oranje gebied, dit kan worden voorgelegd aan de Alarmcentrale

3. Minder huurauto's beschikbaar door Corona

Door Corona is er nu al een gevolg voor de hulpverlening in het buitenland merkbaar. Het aanbod van huurauto's is namelijk geslonken, er is maar een beperkte hoeveelheid beschikbaar. Het is hierdoor mogelijk dat het regelen van vervangend vervoer bij een stranding minder snel is als dat je van ons gewend bent. Mocht jij of jouw leaserijder stranden doen wij samen met onze hulpverlener Eurocross er alles aan om hem of haar zo snel mogelijk op weg te helpen. Door de beperkte beschikbaarheid kan het zijn dat een (geschikte) huurauto langer op zich laat wachten of dat de repatriëring op een andere manier is. Uiteraard zoeken we in overleg naar de beste oplossing.


4. Loop je auto na vóór je op pad gaat

Het afgelopen jaar heeft jouw auto vast iets minder kilometers gemaakt dan normaal. Het was altijd al van belang om je auto met regelmaat na te lopen, maar nu zeker. Check (of laat checken) dan ook voor vertrek zeker de volgende zaken:

 • zijn alle vloeistoffen op peil: olie, koelvloeistof en ruitensproeivloeistof?
 • zijn je banden op spanning (let op de extra belading) en is je profiel nog voldoende?
 • laat je ruit repareren als er steenslag op zit.


Heb je een vraag over het onderhoud van jouw leaseauto? Stel 'm aan onze afdeling Onderhoud.


5. Zorg voor een reisverzekering voor jou en jouw reisgenoten

In deze tijd geen overbodige luxe, ons advies: zorg voor een aanvullende reisverzekering voor jezelf en jouw reisgenoten zodat je goed verzekerd op weg gaat en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.


Vanuit Multilease wensen we je alvast een fijne vakantie! Mocht je vragen hebben voor of tijdens je reis, neem dan zeker contact met ons op. Laat een berichtje achter via ons contactformulier of bel ons op ons servicenummer 088 - 088 0570. (24/7 bereikbaar)

Nog meer tips voor reizen met jouw leaseauto