Naar het buitenland met je Multilease leaseauto

Jouw hulpverlening goed geregeld!

De zomer van 2022, ga je op vakantie in eigen land of buitenland? Als je op reis gaat met de Multilease leaseauto willen we je graag informeren waar je rekening mee moet houden deze zomer. Zorg voor een goede voorbereiding om pech te voorkomen en houd er rekening mee dat de wachttijden bij de alarmcentrale en hulpdienst langer kunnen duren.

1. Groene kaart: welke landen kunnen wel én welke niet

Op de groene kaart van de leaseauto kun je zien naar welke landen je wel kunt met de Multilease leaseauto en welke landen niet. Is een land doorgekruist op de groene kaart, dan is de auto daar niet verzekerd. Het is dan ook niet toegestaan om met de leaseauto naar, of door, zo'n land te reizen. Als de auto via Multilease is verzekerd dan is dit goed geregeld voor de landen die niet zijn doorgekruist, hier mag je met de leaseauto gewoon komen. De groene kaart vind je in de app Multilease | Voor leaserijders. Is de auto niet verzekerd via Multilease? Vraag de groene kaart dan aan bij jouw verzekeraar. Als je in een Private Greenlease auto rijdt, heb je de Groene kaart van ons toegestuurd gekregen.


2. Bekijk het reisadvies

Alhoewel de meeste maatregelen voor Corona niet meer van toepassing zijn, is het goed om na te gaan of op jouw reisbestemming nog wel maatregelen gelden.


3. Minder huurauto's beschikbaar

Mocht jij of jouw leaserijder stranden doen wij samen met onze hulpverlener Eurocross er alles aan om hem of haar zo snel mogelijk op weg te helpen. Door de beperkte beschikbaarheid kan het zijn dat een (geschikte) huurauto langer op zich laat wachten of dat de repatriëring (terugreis naar Nederland) op een andere manier is. Uiteraard zoeken we in overleg naar de beste oplossing. Hou er rekening mee dat voor het huren van een vervangende auto een creditcard en een geldig rijbewijs nodig zijn, in sommige landen ook op naam van de bestuurder. Vanuit Turkije en Marokko is het deze zomer voor de alarmcentrale niet mogelijk om een vervangende huurauto in te zetten waarmee terug gereden kan worden naar Nederland.

Gestrand in het buitenland? Klik hier verder.


4. Loop je auto na vóór je op pad gaat

Check (of laat checken) voor vertrek zeker de volgende zaken:

  • zijn alle vloeistoffen op peil: olie, koelvloeistof en ruitensproeivloeistof?
  • zijn je banden op spanning (let op de extra belading) en is je profiel nog voldoende?
  • laat je ruit repareren als er steenslag op zit.
  • neem een reservesleutel mee.
  • tank en laad op tijd, bijvoorbeeld als je tank nog voor een kwart vol is of als je nog 100 kilometer kunt rijden.


Heb je een vraag over het onderhoud van jouw leaseauto? Stel 'm aan onze afdeling Onderhoud.


5. Zorg voor een reisverzekering voor jou en jouw reisgenoten

In deze tijd geen overbodige luxe, ons advies: zorg voor een aanvullende reisverzekering voor jezelf en jouw reisgenoten zodat je goed verzekerd op weg gaat en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan dekking voor extra reis- en verblijfkosten.


Vanuit Multilease wensen we je alvast een fijne vakantie! Mocht je vragen hebben voor of tijdens je reis, neem dan zeker contact met ons op. Laat een berichtje achter via ons contactformulier of bel ons op ons servicenummer 088 - 088 0570. (24/7 bereikbaar)

Nog meer tips voor reizen met jouw leaseauto