Ruitschade aan jouw Multilease auto? Zo kun je snel verder

Een putje, barst of ingeslagen ruit. Allemaal voorbeelden van ruitschade. De ene schade laat je waarschijnlijk sneller repareren dan de ander. Ons advies: laat iedere vorm van ruitschade altijd meteen herstellen. Waarom? Zodat je verzekerd bent van goed zicht en veilig op weg gaat. We vertellen je graag meer!

Soorten ruitschade

Ruitschade komt voor in verschillende vormen, van een klein putje tot een verbrijzelde ruit. De noodzaak om de ruit te laten herstellen verschilt, toch is het slim om een klein putje meteen te laten herstellen om erger te voorkomen. Hoe kun je het beste omgaan met deze soorten schade:

Putje in de voorruit

Een putje of steenslag in de voorruit, kleiner dan een 2-euro muntstuk, is snel te verhelpen. Doe je dat niet dan kan het putje veranderen in een barst. Het gevolg dan is dat de gehele voorruit vervangen moet worden. Waar een putje binnen no-time vaak gratis gerepareerd kan worden, kost het je bij vervanging vaak meer tijd en geld (eigen risico). Ons advies: maak op korte termijn een afspraak.

Barst in de ruit

Omdat auto’s tegenwoordig steeds vaker voorzien zijn van slimme technologie, heeft een barst in de ruit niet allen invloed op je zicht maar kan het ook gevolgen hebben voor je veiligheid. Bijvoorbeeld als de barst zich bevindt in de omgeving van deze systemen (vaak achter je achteruitkijkspiegel). Vanuit veiligheidsoogpunt is het dus zaak om de ruit snel en vakkundig te laten vervangen. Ook hiervoor geldt, wacht niet te lang en maak snel een afspraak. Hoe je dit kunt doen, lees je hier.

Kapotte ruit

Ruitschade waar je zeker niet verder mee kunt rijden is een kapotte of bijna verbrijzelde ruit. Het spreekt voor zich dat snel herstel noodzakelijk is. Bij Multilease kun je voor dit soort schade 24/7 contact opnemen. Of je in binnen- of buitenland bent. Is de kapotte ruit gevolg van een inbraak? Doe dan ook aangifte bij de politie.

Ronald Kersten Medewerker Schade
Met behulp van 123ruit kijk je weer zorgeloos vooruit.
Ronald Kersten

Afspraak maken voor ruitschadeherstel

Om je snel van dienst te kunnen zijn werkt Multilease nauw samen met een professionele ruitschadehersteller met een landelijk dekkend netwerk. Een afspraak voor ruitschadeherstel in Nederland maak je telefonisch:

  1. Bel ons servicenummer: 088 - 088 0570.
  2. Kies voor optie 2 Ruitschade.
  3. Onder kantoortijden word je automatisch doorverbonden met de ruitschadehersteller, daarbuiten met onze alarmcentrale.
  4. Met de ruitschadehersteller bekijk je welke vestiging voor jou het beste uitkomt en maak je direct een afspraak.

 

Na een ongeval of bij ruitschade in het buitenland

Is de ruit beschadigd na een ongeval of in het buitenland? Bel dan ook ons servicenummer (+31 (0)88 088 0570) en kies optie 2 voor Ruitschade. Ruitschade is in heel Europa gedekt, wij helpen je verder op weg.


Wat is er gedekt bij ruitschade?

Als de auto via Multilease is verzekerd, is het repareren van een putje gratis. Als de ruit vervangen moet worden dan wordt er een eigen risico in rekening gebracht. Op de leaseovereenkomst zie je wat er voor jouw auto is afgesproken.

Tip van onze afdeling Schade

Ongeacht seizoen, zorg ervoor dat je met goed zicht op weg gaat. Check met regelmaat je voorruit en maak je ruiten van binnen en buiten schoon. Ga niet rijden met vieze of beslagen ramen of ramen die nog bevroren zijn. Dat is veiliger voor jou én voor je medeweggebruikers.

Op onze website en in onze app vind je meer informatie over schade. Heb je een vraag aan één van onze experts, stel 'm dan via onderstaand formulier.

Is de auto niet bij Multilease verzekerd? Vraag dan bij de verzekeraar of jouw wagenparkbeheerder na welke kosten wel of niet gedekt zijn.

 

Stel jouw vraag aan de afdeling Schade
Door dit bericht te versturen, stem je in met ons privacybeleid.
 

Misschien vind je dit ook interessant