Groene kaart voor jouw Multilease leaseauto

Als jouw leaseauto via Multilease is verzekerd dan ontvang je van ons bij de inzet van jouw auto de groene kaart per e-mail. Deze kun je de gehele leaseperiode gebruiken. Ook heb je altijd een digitale, actuele versie van de groene kaart bij de hand als je onze app 'Multilease | Voor leaserijders' gebruikt.

Is jouw leaseauto niet via ons verzekerd, dan ontvang je de groene kaart van de verzekeraar van jouw auto. Of je kunt 'm daar opvragen.

Wanneer is de groene kaart nodig

Een groene kaart is eigenlijk het bewijs dat je auto is verzekerd. Op meerdere momenten zou je 'm nodig kunnen hebben:

 • bij schade, het polisnummer van de verzekeraar staat op de groene kaart. Dit vul je in op het schadeaangifteformulier.
 • bij reizen naar het buitenland met je leaseauto. Op de kaart zie je in welke landen de auto verzekerd is en in welke niet. Deze landen zijn doorgekruist op de groene kaart, hier mag de auto niet komen.
 • om aan te kunnen tonen dat de auto verzekerd is. Onze tip: print de groene kaart uit en bewaar 'm in je dashboardkastje als je een papieren versie in de auto wil hebben.

Vraag en antwoord over de groene kaart

Groene kaart leaseauto

 • Heb ik alleen een groene kaart nodig als ik met mijn leaseauto naar het buitenland reis?

  Nee, als je met de leaseauto naar het buitenland gaat heb je ook een bestuurdersmachtiging nodig. Deze geeft in vier talen aan dat je gebruik mag maken van de Multilease leaseauto. Meer over de bestuurdersmachtiging lees je hier.

 • Ik wil naar of moet door een doorgekruist land op de groene kaart. Kan dit?

  Als een land is doorgekruist op de groene kaart, is de leaseauto daar niet verzekerd. Je mag niet naar of door zo'n land rijden met de Multilease leaseauto.

 • Heb ik geen papieren groene kaart nodig?

  Een digitale groene kaart zoals je van Multilease krijgt wordt geaccepteerd in Nederland en in bijna alle EU landen plus Andorra, Kroatië, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Hiermee toon je aan dat de auto is verzekerd. De groene kaart heb je altijd bij de hand als je de app 'Multilease | Voor leaserijders' gebruikt, maar je kunt ook een geprinte versie hiervan in je dashboardkastje bewaren.

  Een papieren groene kaart is wel nodig als de reis gaat naar Albanië, Bosnië (en Herzegovina), Moldavië, Montenegro, Servië of Macedonië. Gaat je reis naar één of door deze landen? Vraag dan een papieren groene kaart bij ons aan.

Nieuwe groene kaart aanvragen

Kun je de groene kaart van jouw leaseauto niet vinden en maak je geen gebruik van de app 'Multilease | Voor leaserijders'? Vul onderstaand formulier in om een digitale groene kaart aan te vragen. Binnen twee werkdagen heb je 'm in jouw mailbox. Heb je een papieren versie nodig voor een reis naar een land waar dit aangeraden wordt, geef dit dan aan bij de opmerkingen.

Groene kaart aanvragen voor
Uw contactgegevens
Aanhef
Gebruik van uw persoonsgegevens
Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt om aan uw verzoek te voldoen. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Lees hier onze privacyverklaring.