Servicebericht: Airco-tips

vrijdag 31 april
Servicebericht: Airco-tips

Zomer = tijd voor airco-tips. Om te zorgen dat de airco goed blijft werken, de auto naar wens functioneert en het een beetje uit te houden is in de auto!

Het is bijna zomer. Zomer = tijd voor airco-tips. Om te zorgen dat de airco goed blijft werken, de auto naar wens functioneert en het een beetje uit te houden is in de auto! In deze blog geven we je een aantal handige tips voor het duurzaam gebruiken van de airco.

Airco-tip 1: Zet de airco ongeveer 10 minuten voor aankomst uit.
Er zit dan aan het einde van de rit minder vocht op of in de omgeving van de verdamper in het aircosysteem. De kans op nare luchtjes is dan kleiner en het voorkomt beslagen ramen.

Airco-tip 2: Open de ramen bij vertrek.
Bij warm weer is het verstandig om de auto eerst wat af te laten koelen door de ramen even open te doen. Sluit daarna de ramen en zet de airco aan. Doordat de warme lucht dan al voor het grootste deel uit de auto is verdwenen zal de auto eerder lekker afkoelen.

Airco-tip 3: Schakel de airco uit bij zware belasting
Heb je een aanhanger of rij je door berggebied? Een auto airconditioning kost motorvermogen. Zet de airco tijdelijk uit op momenten dat de motor hard moet werken om oververhitting van de motor te voorkomen.

Airco-tip 4: Warm weer? Gebruik recirculatie-stand
Bij een hoge buitentemperatuur kan het beste de ventilatiestand van "fresh air" naar "recirculatie" worden omgeschakeld. Als de stand "fresh air" ingeschakeld blijft, moet de buitenlucht steeds worden afgekoeld. In de stand "recirculatie" circuleert de lucht binnen de auto, waardoor het aircosysteem een veel lagere temperatuur kan bereiken.

Airco-tip 5: Gebruik de airco regelmatig
Gebruik de auto airco-installatie regelmatig. Hiermee verminder je de slijtage van lagers en pomp. Als de AC niet in werking is, wordt de olie in het systeem niet verdeeld. Deze olie zorgt juist voor smering van de onderdelen. Zet de airco daarom regelmatig aan.