Tips voor het ontdekken van schade en het maken van foto’s

#SCHADE #TIPS #SCHADEMELDEN

Heb je een huurauto of leaseauto tot je beschikking en is het bijna tijd om deze in te leveren? Lees dan snel onze tips en maak ook gebruik van de handige checklist. Op deze manier achterhaal je of de auto schade heeft opgelopen, die je anders wellicht over het hoofd had gezien. Verder laten we je zien hoe je goede foto’s maakt, zodat jij zeker weet in welke staat je de auto in hebt ingeleverd.

Schade ontdekken - Checklist

Met onderstaande checklist ontdek jij eenvoudig en snel alle schades op de auto:

  1. Zorg dat de auto droog én schoon is tijdens jouw inspectie
  2. Parkeer de auto overdag op een plek vrij van schaduw
  3. Bekijk de auto vanuit alle hoeken. Deuken zie je namelijk makkelijker vanaf de zijkant
  4. Vergeet de koplampen, voorruit en spiegels niet. Denk ook aan de carrosseriedelen die niet direct in het zicht zijn, zoals onder de bumper en dorpel
  5. Bekijk ook de binnenkant van de auto. Is de bekleding beschadigd en hoe ziet bijvoorbeeld het dashboard eruit?

In het Multilease innameprotocol lees je wat wij onder gebruikerssporen verstaan en wat als schade wordt gezien. Zorg ervoor dat je altijd alle schade vooraf meldt en daarna pas de auto inlevert.  
Bekijk het innameprotocol

Foto's maken van jouw auto

Tegenwoordig kun je met bijna iedere mobiele telefoon wel professionele foto’s maken. We raden het je aan om foto’s te maken net voor je deze inlevert, zodat je altijd kunt aantonen hoe jij de auto hebt ingeleverd. Het kan natuurlijk weleens gebeuren dat er schade wordt gemaakt tijdens het transport. Daarom is het belangrijk om foto’s te maken, want zo veeg je een eventuele discussie van tafel.

Met deze tips maak jij duidelijke foto's van schade op jouw auto:

  • Zorg ervoor dat de plek met schade schoon en droog is
  • Maak de foto's bij voorkeur bij daglicht
  • Zet filters van jouw camera uit en gebruik geen flitser
  • Maak close-up foto's maar ook overzichts foto's van het gebied rondom de schade

 

Uitgifte huurauto of leaseauto

Zie jij schade op het moment dat jij de sleutels van een huurauto of leaseauto in ontvangst neemt? Meld dit dan altijd bij de verhuurmaatschappij of leverende partij en zorg ervoor dat het wordt vastgelegd. We adviseren je om hier zelf ook foto’s van te maken. Zo kun je naderhand aantonen hoe je de auto hebt meegekregen.

Vragen over schade of de inname van jouw auto?

Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen op onze website of stuur ons een berichtje. We helpen je graag verder.

Misschien vind je dit ook interessant