Een vraag? Wij helpen je graag.

Vind je vraag in een van onze categorieën. Staat je vraag er niet tussen? Bel ons even op 088 - 088 0525 of stel je vraag hier.

Over Multilease

 • Wie is Multilease?

  Multilease is een onafhankelijke universele leasemaatschappij, gespecialiseerd in het leasen van voertuigen in alle mogelijke contract varianten. Met een inbreng van meer dan 45 jaar ervaring is Multilease één van de oudste aanbieders in Nederland op het gebied van autoleasing. Professionele dienstverlening staat voorop. Korte communicatielijnen en een flexibele instelling kenmerken onze onderneming.

  Multilease maakt samen met Europcar Autoverhuur, Achilles Brandstofmaatschappijen, Motorhuis, Autoschadehuis, BB&L en Boedelbak onderdeel uit van Spuigroep BV.

  Lees hier meer over Multilease.

 • Hoe is Multilease ontstaan?

  Multilease is in 1976 opgericht en komt voort uit Motorhuis. De toenmalig directeur van deze autodealerorganisatie werd geïnspireerd door hoe men in Amerika auto's aan de zakelijke markt verkocht: inclusief een scala aan service- en onderhoudvoorzieningen. Hij besloot dit concept te gaan beproeven in de Nederlandse markt. Daarmee werd Multilease in Nederland één van de grondleggers van leasen.

 • Kan ik een ex leaseauto kopen bij Multilease?

  Bij Multilease komen dagelijks leaseauto's retour die einde contract zijn. Deze ex leaseauto's bieden wij aan via onze zusterbedrijven Motorhuis en Het Occasionhuis.

  Klik hier voor meer informatie

Over leasen

 • Wat is leasen?

  Leasing is een manier van financieren waarbij de leasemaatschappij (de leasinggever, in dit geval Multilease) normaal gesproken op specifieke aanwijzing van de toekomstige leasenemer een auto aankoopt en hem dit voor een bepaalde periode in lease geeft. De leasenemer verkrijgt dus een gebruiksrecht.

  Wat is leasen – Producten

  Multilease biedt verschillende vormen van leasen aan en heeft meerdere leaseproducten. Kijk voor een overzicht van alle leasevormen en leaseproducten.

 • Hoe werkt leasen?

  Hieronder geven we meer informatie hoe leasen werkt.

  Welke leasevormen zijn er?

  Er zijn verschillende leasevormen. Dit zijn:

   

  Wat zijn de kosten?

  De kosten voor leasen zijn een maandelijks bedrag dat de leasenemer betaalt aan Multilease. Dit kunnen de totale kosten zijn inclusief onderhoud etc., maar afhankelijk van de leasevorm die u kiest kunnen hier nog variabele (onderhouds-) kosten bijkomen.

  Bijtelling

  De fiscale kosten van het privégebruik van een auto van de werkgever is een percentage van de catalogusprijs van de auto. Dit geldt alleen als u meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt. Dit percentage is afhankelijk van hoe milieuvriendelijk de auto is en in welk jaar de auto is gaan rijden. De bijtellingspercentages lopen uiteen van 0% tot 25%. Hoeveel de bijtelling precies is, hangt af van het moment waarop voor het eerst een kenteken is afgegeven voor de auto. De exacte bijtelling voor uw leaseauto kan Multilease u vertellen. Uw werkgever telt per loontijdvak (bijvoorbeeld per maand als u uw loon per maand krijgt) een evenredig deel van het voordeel bij uw loon. Dit is de bijtelling.

 • Hoe stel ik een lease auto samen?

  Op onze website kunt u zelf uw lease auto samenstellen en de leaseprijs hiervan berekenen. U geeft hier het gewenste merk, model, de transmissie, brandstof en carrosserievorm in. Vervolgens kiest u van het gewenste model de uitvoering. Uw lease auto maakt u nog specifieker door de specifieke opties aan uw auto te selecteren.

  Hoe kan ik een lease auto samenstellen?

  U kunt bij het samenstellen van uw leaseauto diverse opties selecteren, onder andere:

  • Pakketten
  • Velgen/Banden
  • Kleur
  • Bekleding
  • Infotainment
  • Airco
  • Interieur (bijvoorbeeld dimmende binnenspiegel, verwarmbare voorstoelen)
  • Exterieur (bijvoorbeeld koplampsproeiers)
  • Comfort
  • Veiligheid (bijvoorbeeld alarm)

   

  Meer informatie?

  Wilt u persoonlijk advies bij het samenstellen van uw leaseauto of meer informatie? Neem contact op met onze adviseurs.

 • Ex lease auto overnemen?

  Bij Multilease bestaat de mogelijkheid om uw ex lease auto te kopen. Voor elke leaseauto kunnen wij een passend voorstel maken, neem hiervoor contact met ons op!

  Motorhuis

  Heeft u geen lease auto maar bent u geïnteresseerd om een ex lease auto te kopen? Een deel van de ex lease auto’s bieden we te koop aan bij ons zusterbedrijf Motorhuis. Bekijk alle occasions van Motorhuis.

  Meer informatie?

  Wilt u meer weten over het kopen van een ex lease auto? Neem contact op met onze adviseurs.

 • Lease auto overnemen?

  Bij Multilease bestaat de mogelijkheid om uw leaseauto na of tijdens de contractperiode over te nemen. Voor elke leaseauto kunnen wij een passend voorstel maken, neem hiervoor contact met ons op!

  Financiering

  Via onze zustermaatschappij Motorhuis bieden wij u de mogelijkheid om de aankoop van uw auto gespreid te betalen. Hierbij werken wij alleen met aanbieders van financieringsmaatschappijen die betrouwbaar en gerenommeerd zijn en onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Vraag vrijblijvend een aantrekkelijk voorstel aan voor uw over te nemen auto.

  Meer informatie?

  Wilt u meer weten over het overnemen van uw lease auto? Neem contact op met onze adviseurs.

 • Welke lease voorwaarden hanteert Multilease?

  Multilease heeft algemene voorwaarden die gelden voor leasecontracten. Deze kunt bij Multilease opvragen.

  De voorwaarden die het meest worden gehanteerd zijn de Algemene bepalingen Operational Lease. Wanneer er sprake is van Netto Operational Lease of Financial Lease gelden andere voorwaarden. 

  Belangrijke voorwaarden die in de algemene bepalingen staan zijn zaken zoals de leaseprijs, gebruik van de auto, risico en schade, onderhoud en reparatie, vervangende auto, opschorting van het lease contract, voortijdige contractbeëindiging, noodhulpdienst, eindafrekening.

Bekeuringen

 • Ik ben het oneens met een bekeuring. Wat moet ik doen?

  Als je het niet eens bent met een boete voor een verkeersovertreding, dan kun je ervoor kiezen om bezwaar te maken. Dit kun je op twee manieren doen:

  1. Via de app 'Multilease | Voor leaserijders'. In de app vind je de boete onder 'Bekeuringen'. Bij de boete vind je een knop 'Bezwaar maken'. Als je hier op klikt dan kun je via Appjection bezwaar maken tegen een boete. Zij gaan voor jou aan de slag en bekijken op basis van jouw informatie of bezwaar aantekenen op basis van juridische gronden mogelijk is. Is dat het geval, dan zullen zij dit voor jou doen.
  2. Via de instantie zelf. De informatie om beroep aan te tekenen vind je op de boete zelf die je per e-mail van ons hebt ontvangen.

   

  Kijk voor meer informatie over 'in beroep gaan tegen een verkeersboete' op de website van het Centraal Justitieel Incassobureau. 

Brandstof

 • Ik heb vragen over mijn MultiTankcard

  Op de website van MultiTankcard staat een uitgebreide FAQ waar zij antwoord geven op allerlei vragen. Bekijk het hier: https://www.mtc.nl/FAQ/leaserijder

 • Ik ben mijn brandstof/laadpas kwijt. Wat moet ik doen?

  Bij verlies of diefstal van uw Multilease brandstof- of laadpas raden wij u aan deze zo snel mogelijk te laten blokkeren. Dat kan 24 uur per dag via de website van MultiTankcard (MTc). Ook kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder. 

  Ga naar de website van MultiTankcard  
  Neem contact op met onze klantenservice

 • Ik heb drie keer de verkeerde pincode ingetoetst. Wat moet ik doen?

  Nadat er drie keer een verkeerde pincode is ingetoetst, wordt uw pas automatisch geblokkeerd. Dit is om misbruik te voorkomen. U kunt uw pas de volgende dag gewoon weer gebruiken. 

  Kunt u uw pincode niet meer achterhalen? Neem dan contact op met onze Afdeling Contractbeheer, tel. 088 - 088 0525.

 • Mijn tankpas werkt niet. Wat moet ik doen?

  Als uw tankpas niet werkt is de magneetstrip mogelijk beschadigd. U zult uw brandstof op een andere wijze moeten betalen, maar kunt uw uitgave declareren via de website van MultiTankcard (MTc). Geef zo snel mogelijk aan ons door dat uw tankpas niet werkt. Onze medewerkers helpen u graag verder met de aanvraag van een nieuwe tankpas.

  Ga naar de website van MultiTankcard
  Neem contact op met Multilease

 • Kan ik mijn brandstofpas in heel Nederland gebruiken?

  Ja, u kunt uw brandstofpas bij (vrijwel) ieder tankstation in Nederland gebruiken.

  Heeft u een internationale tankpas?

  Daarmee heeft u toegang tot het grootste merkonafhankelijke tankstationnetwerk in Europa. Deze pas heeft twee magneetstrips, de ene zijde (MultiTankcard) gebruikt u binnen Nederland. Met de andere zijde (DKV) kunt u tanken in het buitenland.

 • Hoe kan ik mijn brandstofuitgaven declareren?

  Op de website van MultiTankcard (MTc) kunt u uw brandstofdeclaratie invoeren. De originele bon levert u in bij de wagenparkbeheerder, die deze moet accorderen. Binnen zeven dagen krijgt u dan het geld naar uw rekening overgemaakt.

  Ga naar de website van MultiTankcard

Buitenland

 • Waarvoor dient een groene kaart? Wat staat erop?

  De groene kaart is een internationaal geldig bewijs dat je auto is verzekerd. Deze ontvang je per e-mail van Multilease aan het begin van jouw leasecontract als de leaseauto via ons is verzekerd. Op de groene kaart staan de belangrijkste polisgegevens vermeld, evenals de landen waarin de auto verzekerd is. Als je schade hebt, dan heb je de gegevens van de groene kaart nodig voor het invullen van het schadeaangifteformulier.

  Indien de leaseauto via Multilease is verzekerd kun je de groene kaart ook bekijken in de app 'Multilease | Voor leaserijders'.

 • Hoe kom ik aan een groene kaart?

  Als de Multilease leaseauto is verzekerd via ons ontvang je bij de aflevering van jouw leaseauto de groene kaart per e-mail. Deze kaart kun je gedurende de looptijd van de leaseovereenkomst gebruiken.  Je vindt de groene kaart ook digitaal in onze app. Zo heb je 'm altijd bij de hand.

  Tip: heb je liever een papieren versie in de auto? Print 'm dan uit en bewaar 'm in het dashboardkastje.

  Als de auto niet is verzekerd is via Multilease dan ontvang je de groene kaart via een andere verzekeringsmaatschappij of kun je 'm daar opvragen.

 • Is mijn caravan of aanhanger tijdens mijn vakantie meeverzekerd?

  Zolang jouw caravan of aanhanger is gekoppeld aan de leaseauto, is deze WA-verzekerd. Als je daarnaast een cascoverzekering voor jouw caravan of aanhanger wilt, zul je deze zelf moeten afsluiten.

 • In welke landen mag ik met mijn leaseauto rijden?

  Op de groene kaart staat aangegeven in welke landen jouw leaseauto is verzekerd én waar je dus met de leaseauto mag rijden. Is een land doorgestreept/doorgekruist op de groene kaart, dan is de auto daar niet verzekerd en mag niet in dit land komen.

  Ga je met de leaseauto op reis, vergeet dan niet een bestuurdersmachtiging mee te nemen. Hierop staat in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) aangegeven dat je in het buitenland gebruik mag maken van jouw leaseauto. De machtiging ontvang je aan het begin van het contract van ons per e-mail. Lees hier meer over de machtiging.

 • Hoe kom ik aan een bestuurdersmachtiging voor Turkije of Marokko?

  Als je met de leaseauto naar Turkije of Marokko op vakantie gaat, dan heb je een bestuurdersmachtiging nodig met een originele én gelegaliseerde handtekening. Deze machtiging kan Multilease voor je verzorgen. Aan het legaliseren van de machtiging zijn kosten verbonden (€ 75,- excl. btw), deze worden doorbelast aan jouw werkgever. Deze dient dus vooraf akkoord te zijn.

  Na akkoord van jouw werkgever, ontvang je van ons per post een getekende bestuurdersmachtiging en een aangepaste groene kaart. Deze dien je zelf te laten voorzien van een Apostille bij een Rechtbank in Nederland. Contactgegevens van Rechtbanken in Nederland: https://www.rechtspraak.nl/Uw-Situatie/apostille-legalisatie/Paginas/Overzicht-rechtbanken.aspx.

  Na van een Apostille te zijn voorzien kan de buitenlandmachtiging direct gebruikt worden in het bestemmingsland. Hou er rekening mee dat de totale aanvraag zo'n 14 dagen duurt.

  Ook is een reisverzekering die de kosten van een eventuele repatriëring van de auto én inzittenden dekt benodigd. Deze dien je zelf vooraf af te sluiten.

  Wil je een gelegaliseerde machtiging aanvragen? Doe dit dan bijtijds door het formulier 'Bestuurdersmachtiging aanvragen' in te vullen. Geef hierbij aan dat je naar Turkije of Marokko gaat.

  Bestuurdersmachtiging aanvragen

 • Welke verkeersregels gelden er in het buitenland?

  In het buitenland gelden over het algemeen dezelfde verkeersregels als in Nederland. Er is echter een aantal afwijkende regels.

  Wij adviseren bij reizen naar het buitenland vooraf kennis te nemen van de regels. Op de website van de ANWB worden de verkeersregels overzichtelijk per land vermeld.

Fiscale regelingen

 • Wat houdt fiscale bijtelling van mijn auto in?

  Als u een leaseauto van de zaak heeft én daar meer dan 500 kilometer per jaar privé in rijdt, dan betaalt u daar belasting over. Een deel van de fiscale waarde van uw leaseauto wordt dan opgeteld bij uw belastbaar inkomen. Dit wordt 'fiscale bijtelling' of kortweg 'bijtelling' genoemd.

 • Wat is de fiscale waarde van mijn auto?

  De fiscale waarde van uw leaseauto is gebaseerd op de catagoluswaarde. Dit is de nieuwprijs van de auto (plus accessoires*) inclusief btw en bpm. Bestelauto's die vóór 1 juli 2005 te naam gesteld zijn, vormen hierop een uitzondering: hiervoor wordt de nieuwprijs inclusief btw en exclusief bpm gehanteerd.

  U kunt de fiscale waarde van uw auto opvragen bij uw wagenparkbeheerder.

  * Accessoires tellen mee voor de fiscale waarde als uw leaseauto vóór 1 juli 2006 te naam is gesteld, mits deze accessoires in de prijslijst van de importeur of fabrikant voorkomen én zijn ingebouwd vóór de dag van toekenning van het kenteken. Voor auto's met een tenaamstelling vanaf 1 juli 2006 is de fiscale waarde de catalogusprijs inclusief af-fabriek gemonteerde opties. Bij de dealer aangebrachte accessoires tellen niet langer mee voor de fiscale waarde.

Leasen & Ondernemers

 • Is het mogelijk te leasen inclusief brandstof?

  Bij Multilease is het mogelijk te leasen inclusief brandstof pas. Het overgrote deel van de lease contracten is inclusief brandstof en dit wordt geheel door Multilease voor u geregeld. Hierdoor heeft u gemak voor u en uw leaserijders en overzicht in het gebruik van brandstof in uw leasecontract. Er zijn diverse soorten brandstof en laad passen beschikbaar, voor binnenland en/of in buitenland. Ook bieden wij de mobiliteitspas aan, waarbij u naast brandstof ook gebruik kunt maken van aanvullende of alternatieve mobiliteitsdiensten.

  Meer informatie?
  Wilt u meer weten over lease inclusief brandstof pas? Neem contact op met onze leaseadviseurs.

 • Kan ik als (startende) ZZP'er een auto leasen?

  Bij Multilease is het mogelijk om een auto te leasen als ZZP'er. Bij sommige leasemaatschappijen is dit lastig maar bij Multilease zullen wij u als ZZP'er altijd van dienst zijn om een auto te leasen.

  Onze afdeling Credit Management doet voor elke lease aanvraag een check om zo te bepalen of er extra documentatie of voorwaarden nodig zijn. Mocht het, om welke reden dan ook, (nog) niet mogelijk zijn als ZZP'er een auto te leasen, dan kunnen wij u van dienst zijn met onze shortlease dienst. Kortom, u bent als ZZP'er méér dan welkom bij Multilease!

  Meer informatie
  Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met onze leaseadviseurs.

 • Kan ik mijn gebruikte wagen(park) ook gaan leasen?

  Ja, dat kan op basis van een sale en leaseback constructie.

  Sale en leaseback biedt u de mogelijkheid om bedrijfsmiddelen, zoals uw wagen(park), met een relatief groot kapitaalbeslag te financieren. U hoeft uw eigen vermogen dus niet te gebruiken omdat wij de investering en het beheer van het wagenpark overnemen. U beschikt daardoor over extra liquiditeiten. De auto's komen op onze balans te staan. Neem contact met ons op voor de verschillende sale en leaseback mogelijkheden.

 • Kopen of leasen, waar doet u als bedrijf verstandig aan?

  Aan leasen zit een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van het kopen (in eigen beheer hebben) van (bedrijfs) auto's. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje.

  • Kosten
   De investeringen die u doet op het gebied van autolease drukken niet op uw balans. De leasekosten zijn volledig fiscaal aftrekbaar.

   Multilease zorgt voor lagere kosten voor het beheer én de uitvoering van uw wagenparkbeleid. Door te leasen bij Multilease ontziet u uw werkkapitaal, dat u daarom kunt besteden aan uw kernactiviteiten.
    
  • Kostenbeheersing
   De begroting van uw bedrijfskosten is belangrijk voor investeringen en toekomstige strategie. Door te leasen bij Multilease verzekert u zichzelf van een vast kostenpatroon gedurende de looptijd. U heeft dus beter zicht op deze kosten.
    
  • Zekerheid én flexibiliteit
   Bij een efficiënt en kosteneffectief wagenparkbeleid hoort een actuele, kostenbewuste autoregeling. Multilease heeft professionals in huis die snel en flexibel op veranderende omstandigheden of regels kunnen inspelen. Zo blijft een optimale autoregeling, zowel op korte als op lange termijn, gewaarborgd.
    
  • Geen zorgen, wel overzicht
   Bij het beheren van een eigen wagenpark komt veel kijken. Zaken waarmee u te maken krijgt zoals schadebeheer, onderhoudsadministratie, verbruiksnota's, fiscale zaken en rapportages neemt Multilease u uit handen, zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

   Als u leaset bij Multilease dan heeft u of uw wagenparkbeheerder via een online omgeving 24 uur per dag, 7 dagen per week de beschikking over uw gegevens, overzichten en leasecontracten. Daarnaast heeft u binnen deze omgeving alle instrumenten voor een effectief wagenparkbeheer tot uw beschikking.
    
  • Altijd mobiel
   Multilease begrijpt hoe belangrijk mobiliteit voor u is. Daarom bieden wij u een mobiliteitsgarantie in de vorm van een snelle vervangend vervoerregeling en een 24-uursservice in binnen- en buitenland. Bij pech bent u dus zo weer op weg.

   

  Meer informatie?
  Wilt u meer weten over de verschillen tussen kopen of leasen? Neem contact op met onze leaseadviseurs.

 • Wat is leasen met grijs kenteken?

  Het leasen met grijs kenteken is het leasen van een bestelauto. Multilease heeft een team gespecialiseerd in het leasen van bestelauto's.

  Advies
  Multilease adviseert u graag bij de op- en aanbouw van uw bedrijfswagen. Voor specifieke uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld een koelwagen, een bedrijfswagen met laadbak of een gesloten bestelwagen met betimmering en imperiaal kunt u bij Multilease op aantrekkelijke condities rekenen. Ook denken onze specialisten met u mee als het gaat om de kilometerkostprijs en de bepaling van de juiste trekkracht of het juiste laadvermogen.

  Belasting
  Op geleasede auto's met grijs kenteken geldt een bpm-vrijstelling. Dit heeft te maken met de per 2007 ingevoerde bpm-vrijstelling voor bestelauto's die worden geregistreerd op naam van een ondernemer. Voorwaarden zijn wel dat de auto voor ten minste 10% voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt en Multilease moet kunnen aantonen dat de klant een ondernemer is die ook zelf de bpm-vrijstelling zou krijgen. Per lease van een grijs kenteken auto is een aparte ondernemersverklaring nodig.

  Meer informatie?
  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van bedrijfswagenlease? Neem contact op met onze leaseadviseurs.

 • Wat is zakelijk leasen?

  Het is bij Multilease mogelijk zakelijk een auto te leasen. Uw bedrijf gaat een overeenkomst aan met Multilease om zakelijk auto's te leasen. Op naam van uw bedrijf worden de auto's geleased, dit kan in verschillende vormen.

  Meer informatie?
  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Zakelijk leasen? Neem contact op met onze adviseurs.

 • Wat zijn de mogelijkheden om een auto te leasen voor een eenmanszaak?

  Ook met een eenmanszaak kunt u een auto leasen bij Multilease. In principe elk bedrijf dat bij de KVK staat ingeschreven kan bij Multilease een auto leasen.

  Elk bedrijf zal altijd door onze afdeling Credit Management getoetst worden en in bepaalde gevallen zullen extra zekerheden nodig zijn of aanvullende documenten nodig zijn. Zo is het zelfs voor startende eenmanszaken mogelijk om een auto te leasen. Mocht het niet mogelijk zijn een auto voor langere periode bij Multilease te leasen, dan kunnen we u wellicht van dienst zijn met shortlease, waarbij u een flexibel lease contract aangaat.

  Meer informatie?
  Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met onze adviseurs.

 • Welke mogelijkheden heb ik als MKB'er om te leasen?

  Als MKB'er is het uiteraard mogelijk om bij Multilease een auto te leasen.

  Multilease neemt MKB'ers bij lease alle mobiliteitszorg uit handen. Elke klant kennen we persoonlijk. De communicatielijnen zijn kort zodat voor het MKB lease heel eenvoudig wordt. U ontvangt advies voor uw situatie en begeleiding in de keuze, met uiteraard een passend voorstel.

  Meer informatie?
  Wilt u meer weten over MKB lease bij Multilease? Neem contact op met onze adviseurs.

Leasevormen

 • Wat is Operational lease?

  Operational lease, Full Operational en Netto Operational, is in feite het gebruiksrecht verkrijgen van de lease auto. Een verschil met Financial lease is dat bij Operational lease het restwaarde risico bij de leasemaatschappij ligt. Fiscaal is de klant bij Operational lease niet de eigenaar van de auto en investeringsaftrek is dan ook niet mogelijk. Ook mag er niet worden afgeschreven op de lease auto bij Operational lease.

  Voordelen van Operational lease
  Er zijn verschillende voordelen aan Operational lease, zoals:

  • Minder administratieve lasten
  • Minder risico's (met name restwaarde risico)
  • Geen beslag op het werkkapitaal
  • De off-balance financiering komt de solvabiliteit ten goede

   

  Meer informatie?
  Wilt u meer weten over de Operational lease? Kijk hier voor meer informatie over Full Operational lease of Netto Operational lease. Of neem contact op met onze leaseadviseurs.

 • Wat is Full operational lease?

  Bent u op zoek naar een leasevorm waarbij u weinig omkijken naar uw leaseauto heeft? Met Full Operational lease worden vrijwel alle financiële en operationele zorgen uit handen genomen. Niet voor niets is Full Operational lease de populairste en meest complete leasevorm.

  Meer informatie over Full Operational lease
  Klik verder voor meer informatie over Full Operational lease.

 • Wat is Netto Operational lease?

  Bent u op zoek naar een leasevorm waarbij u zelf grip houdt op de variabele kosten? Met Netto Operational lease wordt de financiering van uw mobiliteit door Multilease verzorgd, terwijl de operationele zaken door uzelf worden geregeld.

  Meer informatie over Netto Operational lease?
  Klik hier voor meer informatie over de leasevorm Netto Operational lease.

 • Wat is Financial lease?

  Met Financial lease kiest u voor een leasevorm waarbij de bedrijfsauto wordt gefinancierd door Multilease. De bedrijfsauto staat als investering op uw balans, waardoor deze in aanmerking komt voor de investeringsaftrek.

  Meer informatie over Financial lease
  Wilt u meer informatie over de leasevorm Financial lease? Klik hier voor meer informatie. U kunt hier ook direct een offerte opvragen voor Financial lease.

 • Wat is een Financial lease overeenkomst?

  In de Financial lease overeenkomst wordt afgesproken welke afspraken er tussen Multilease en de klant worden gemaakt.

  Extra servicecomponenten
  Financial lease hoeft niet automatisch te betekenen dat Multilease alleen als financier optreedt. Binnen het Financial leasecontract bestaat de mogelijkheid om extra servicecomponenten op te nemen. Zo kunt u reparatie, onderhoud en banden voordelig door Multilease laten beheren en administreren.

  Kosten extra service
  Voor deze aanvullende diensten spreekt u een vast bedrag per maand af waarin deze technische variabele mobiliteitskosten voordelig worden afgedekt.

  Voorwaarden
  Voor Financial lease gelden andere voorwaarden dan voor operational lease. Deze voorwaarden kunt u opvragen bij Multilease.

  Meer informatie?
  Wilt u meer weten over Financial lease? Bekijk hier meer informatie of neem contact op met onze leaseadviseurs.

Reparatie, onderhoud en banden

 • Ik heb pech onderweg. Wat moet ik doen?

  Waar u ook pech of schade aan uw auto heeft, in binnen- of buitenland, probeer direct contact op te nemen met Multilease via telefoonnummer +3188 - 088 0570. Wij noteren uw gegevens en kunnen u doorverbinden met onze hulpdienst.

 • Mag ik mijn leaseauto ergens anders dan bij de merkdealer laten repareren?

  Nee, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden mogen uitsluitend door een dealer van uw automerk worden uitgevoerd. Klik hier voor de vestigingen van de diverse automerken.

  Is uw auto ouder dan drie jaar? Dan kunt u voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden of APK-keuring ook contact opnemen met één van onze bandenspecialisten.

  Onderhoudsvragen
  Heeft u een onderhoudsvraag? Stel ze via dit formulier aan onze afdeling Reparatie, Onderhoud en Banden.

 • Kan Multilease mij helpen als het lang duurt voordat er plaats is bij de dealer?

  Wij kunnen voor u bemiddelen wanneer onderhoud of reparatie aan uw auto spoedeisend is, bijvoorbeeld wanneer u met vakantie gaat en er een technisch mankement moet worden verholpen.

 • Hoe vaak moet mijn auto naar de APK-keuring?

  Hoe vaak uw auto APK-gekeurd moet worden, leest u in onderstaande tabel:

  Personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen Brandstof Wanneer keuren?
  Datum eerste toelating na 1 jan. 2005 Benzine en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Datum eerste toelating na 1 jan. 2005 Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
  Datum eerste toelating vóór 1 jan. 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

   

 • Hoe belangrijk zijn winterbanden?

  Winterbanden zorgen voor meer grip op de weg, niet alleen bij sneeuw, maar ook bij regenachtig weer. Meer grip betekent minder kans op slippen en een kortere remweg.

  In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, zoals in een aantal buurlanden wel het geval is. Wanneer u verwacht naar de wintersport- of sneeuwgebieden van Europa te rijden, adviseren wij u zeker winterbanden in het leasecontract op te nemen.

  De ANWB heeft een handig overzicht voor winterbanden op vakantie. Deze kunt u hier vinden.

Schade en diefstalpreventie

 • Ik heb schade onderweg. Wat moet ik doen?

  Wanneer u schade constateert of schade heeft veroorzaakt aan of met uw leaseauto dient u dit binnen 1 werkdag, tijdens kantooruren (08:00 - 17:30 uur), telefonisch te melden bij Multilease (088 - 088 0570). Onze medewerkers van de afdeling Schade zullen u helpen en de juiste instructies geven om eventuele financiële schade voor u of uw werkgever te voorkomen.

  Kunt u na een ongeluk of ongeval niet meer rijden met uw auto dan kunt u direct (24-uur per dag, 7 dagen per week) contact opnemen met Multilease (088 - 088 0570).

  Zie verder ook het het document 'Richtlijnen voor gebruik en onderhoud'.

 • Heeft schade invloed op mijn no-claim?

  Bij een autoverzekering die u via Multilease heeft afgesloten, heeft schade geen invloed op uw no-claim gedurende de periode dat uw contract loopt.

 • Wanneer geldt mijn eigen risico en wanneer niet?

  Uw eigen risico is het gedeelte van de schade dat voor eigen rekening komt. De hoogte van het eigen risico staat vermeld in het leasecontract. Een eigen risico is van toepassing bij niet verhaalbare schade. Indien de schade verhaalbaar blijkt te zijn en door Multilease verhaald is dan zal het eigen risico, wat bij u in rekening is gebracht, worden gecrediteerd.

 • Wat kan ik doen om de kans op diefstal uit mijn leaseauto te beperken?

  U kunt de kans op diefstal uit uw leaseauto beperken door:

  • Waardevolle spullen zoals laptop, tassen en mobiele telefoon altijd mee te nemen uit de auto. Laat deze ook niet achter in de kofferbak.
  • Uw autopapieren en brandstofpas niet zichtbaar achter te laten.
  • Portieren en kofferbak af te sluiten als u de auto verlaat.
 • Ik heb ruitschade, wat moet ik doen?

  Voor schade aan ruiten belt u naar het Multilease servicenummer: 088 - 088 0570. Indien u kiest voor optie 2 'Ruitschade', wordt u rechtstreeks doorverbonden met een ruitspecialist. Zij zijn u direct van dienst.

  Bent u in het buitenland? Kies dan voor de optie 'Schade melden'. Onze afdeling Schade of de alarmdienst helpen u direct verder.

  Indien de leaseauto via Multilease is verzekerd en de voorruit bij een aangegeven specialist wordt vervangen, brengt Multilease het eigen risico in rekening*. Bij reparatie van de ruit (sterretjes) is de reparatie gratis.

  Indien de leaseauto niet via Multilease is verzekerd, verwijzen wij u naar uw eigen verzekering. Deze informatie vindt u terug op de 'groene kaart' van de auto.

  * Dit kan op individuele contracten afwijken, zie hiervoor uw leaseovereenkomst.

Inleveren

 • Waar kan ik mijn Multilease leaseauto inleveren?

  Uw Multilease leaseauto kunt u aan het eind van het contract inleveren bij een Europcar vestiging of een locatie naar keuze. U kunt via onze website een afspraak maken. Dit kan tot uiterlijk vijf werkdagen voor de einddatum van het contract. Bekijk hier de informatie voor het inleveren van de leaseauto.

 • Hoe moet de leaseauto worden ingeleverd?

  In de inleverinstructie staat omschreven welke stappen nodig zijn voor het inleveren van de auto. In het innameprotocol staat omschreven hoe de auto ingeleverd dient te worden:

  De leaseauto dient schoon en compleet te worden ingeleverd. De auto dient vrij te zijn van reclame uitingen en schoon van binnen en van buiten. Zaken zoals het kentekenbewijs, de reservesleutels, de serviceboekjes, de code en/of moedersleutel, de codekaart van de auto en audio dienen bij het inleveren van de auto aanwezig te zijn. Bij een elektrische auto dient de laadkabel ook aanwezig te zijn. Indien er zaken ontbreken, of als de auto niet schoon is, kunnen er kosten worden doorberekend. De verstrekte brandstof- of laadpas kunt u doorknippen en weggooien.

 • Kan ik mijn huidige auto inleveren bij het ophalen van mijn nieuwe leaseauto?

  Ja, dat is mogelijk. Maak dan wel een afspraak voor het inleveren van de auto en geef hierbij de adresgegevens door van de dealer waar u uw nieuwe leaseauto ophaalt.

 • Hoe kan ik een Europcar huurauto afmelden of inleveren?

  De huurauto kunt u afmelden via www.europcar.nl/afmelden. Binnen 48 uur wordt de Europcar huurauto opgehaald bij het bedrijf.

Elektrisch Rijden

 • Is een laadpaal thuis altijd mogelijk?

  Als particulier mag u altijd een laadpaal voor uw elektrische auto kopen en plaatsen op eigen terrein of in de garage. Echter is parkeren en opladen op eigen terrein niet altijd mogelijk. Het alternatief is het plaatsen van een oplaadpunt in de openbare ruimte. Of in uw gemeente daar toestemming voor wordt verleend, hangt af van de daar geldende beleidsregels. U dient in ieder geval een vergunning aan te vragen om een laadpaal bij een parkeerplaats te laten plaatsen. De gemiddelde doorlooptijd voor het aanvragen van een vergunning voor een openbaar oplaadpunt kan variëren van 3 tot 6 maanden. Dit proces kan nog langer duren indien er bezwaar wordt ingediend.

 • Is mijn meterkast geschikt voor een oplaadpunt?

  Als u een oplaadpunt thuis wilt laten plaatsen, dient uw meterkast hier wel geschikt voor te zijn. Er moet bijvoorbeeld een aparte stroomgroep beschikbaar zijn voor uw laadpunt. En soms is het nodig om de aansluiting te verzwaren naar 3-fasen. Bij 3-fasen komt de stroom het huis binnen via drie kabels. Dat zorgt voor meer capaciteit en kan nodig zijn voor apparaten die veel energie verbruiken. Tip: Laat het werk uitvoeren door een erkend installateur.

 • Wat houdt een openbare parkeerplaats met laadpaal en verkeersbord in?

  Wanneer u een vergunning krijgt voor het plaatsen van een laadpaal bij een parkeerplaats, wordt door de gemeente feitelijk een verkeersbesluit genomen. Dit betekent dat er een verkeersbord bij de parkeerplaats wordt geplaatst. Het bord geeft aan dat de parkeerplaats bestemd is voor het opladen van elektrische auto's. Iedereen met een elektrische auto mag van de openbare parkeerplaats gebruik maken.

 • Welke soorten laadpalen zijn er?

  Er bestaan drie soorten laadpalen: de oplaadpaal voor thuis, een openbare laadpaal en een snellaadpaal. U kunt een laadpaal op eigen grond aanvragen, hier heeft u geen abonnement voor nodig. Een openbare laadpaal is eigendom van de gemeente. Incidenteel zijn ze gratis te gebruiken, maar doorgaans heeft u een laadpas nodig. U vindt dit soort laadpalen door heel Nederland.

 • Hoe werkt opladen?

  Om te laden met een elektrische auto heeft u een laadpaal, een kabel en een eigen laadpas nodig. Met een laadpas kunt u zich aanmelden bij uw eigen oplaadpaal thuis of bij een openbare paal. De laadpas geldt ook als betaalpas bij openbare laadpalen.

 • Hoe werkt het laden met een laadpas?
  1. Open de laadklep aan de laadpaalzijde en steek de laadstekker zowel in het voertuig als de laadpaalzijde.
  2. Houdt de laadpas of laadsleutelhanger voor de paslezer onder het laderscherm.
  3. Wacht totdat de ledverlichting  blauw/paarsig oplicht, dit is het teken dat de laadsessie succesvol is opgestart.
 • Is opladen wel veilig?

  Dankzij de verplichte volgorde van handelingen zijn de meeste risico's bij het opladen van de auto uitgesloten. De stroom staat pas op de stekker wanneer beide stekkers zijn aangesloten en de stekker in de paal is vergrendeld.

 • Waar kan ik snelladen?

  Snellaadpalen staan er minder in Nederland, u treft ze aan op goed bereikbare parkeerterreinen, eetgelegenheden en carpoolplaatsen langs de snelweg. Ook voor deze laadpalen is een laadpas of betaalkaart (creditcard) nodig.

 • Hoe lang duurt het opladen van de auto?

  De laadtijd is afhankelijk van hoe leeg de accu is en hoe snel uw elektrische auto kan laden. Thuis, aan een stopcontact waar u bijvoorbeeld ook de stekker van de TV of verlichting in stopt, duurt het zomaar 10 tot 12 uur voordat de batterij weer vol is. Aan een openbaar laadpunt duurt het gemiddeld 3 tot 6 uur voordat de elektrische auto is opgeladen. Maar aan een snellaadpaal kan de elektrische auto al binnen een half uur voor 80% zijn opgeladen. De oplaadtijd is eveneens afhankelijk van het volume van de accubatterij.

 • Kan er ook in het buitenland geladen worden?

  In het buitenland zijn er steeds meer openbare laadpunten waar de elektrische auto opgeladen kan worden. Het aantal beschikbare oplaadpunten kan per land echter sterk verschillen. Dit heeft voor een deel te maken met de dekking van het aantal oplaadpunten, maar ook om het feit dat er vele aanbieders van oplaadpunten zijn en die nog niet allemaal met elkaar samenwerken.

 • Waar kan ik de laadtarieven vinden?

  De laadtarieven verschillen per oplaadpaal en aanbieder. Iedere aanbieder kan namelijk zelf de prijs bepalen. In totaal zijn er in Nederland zo'n vijftien exploitanten van openbare oplaadpunten. The New Motion is een aanbieder en biedt het meest complete overzicht van openbare oplaadpunten en de bijbehorende tarieven. Alle laadpunten staan overzichtelijk op een landkaart op de website. Het is mogelijk om de tarieven en de beschikbaarheid van oplaadpunten onderweg te checken via The New Motion app. Hierbij worden ook locaties in het buitenland getoond.

  Vooralsnog is het opladen bij het eigen oplaadpunt het goedkoopste, omdat dan alleen de elektriciteitskosten in rekening worden gebracht.

 • Hoe werkt een laadsessie met de Fastned app?

  Download de Fastned app, registreer en voeg een betaalmethode toe. De laadsessie kan vervolgens worden gestart met één klik in de app.

  1. Open de laadklep en steek de juiste stekker in de auto.
  2. Open de Fastned app, klik op 'Laden' en selecteer de lader. Het ladernummer, bijvoorbeeld 4, vindt u in de bovenhoek van iedere lader.

  Indien u de app niet kunt gebruiken, kunt u zich registreren op de website van Fastned (My Fastned).

 • Hoe werken Tesla superchargers?

  Heeft u een Tesla als leaseauto? Dan kunt u ook gebruik maken van het (internationale) supercharge netwerk van Tesla. De navigatie in uw auto zoekt automatisch de laadlocaties op uw route. U kunt hier niet afrekenen met de laadpas van MultiTankcard. Laden met een Tesla op het Tesla supercharge netwerk is in veel gevallen zelfs zonder kosten. Bekijk voor meer informatie de website van Tesla.

 • Wat is een laadsleutelhanger?

  De laadsleutelhanger is een handige aanvulling op de laadpas. Met de sleutelhanger (optioneel af te sluiten bij de laadpas) kunt u eenvoudig in Nederland en het buitenland uw elektrische auto opladen. De sleutelhanger kunt u gemakkelijk bij uw sleutel bewaren en heeft u daardoor altijd bij de hand.

 • Waar vind ik een overzicht van oplaadpunten?

  Op de website www.oplaadpalen.nl vindt u een overzicht van de laadpalen in Europa. U kunt op locatie zoeken om de laadpalen in de buurt te zien. Ook geeft de site bij veel palen aan of ze vrij of bezet zijn.

Laadpas gebruiken in het buitenland

 • Waar kan ik met mijn Tesla in het buitenland opladen?

  Je kunt gebruik maken van het Supercharger netwerk van Tesla. In de navigatie geeft Tesla zelf aan waar de Super Chargers zitten, dit is ongeveer om de 250 km. Zoek onderweg naar de vakantie bestemming op "Destination Charger Tesla" in de navigatie, hier kom je bij hotels uit die een laadstation hebben. Sta er niet van te kijken als je de laadpas in het buitenland niet hoeft te gebruiken, vaak leest de charger de auto uit via de stekker. Lees hier meer over de laadnetwerken van Tesla per land. Daarnaast kun je gebruik maken van het netwerk van jouw laadpas.

 • Waar kan ik met mijn Eneco laadpas laden in het buitenland?

  Met jouw Eneco laadpas kun je in het buitenland laden binnen het netwerk van Eneco. Indien dit niet voldoende is moet je zelf een account aan maken bij een aanbieder van het betreffende land. Download hier een PDF waarin Eneco de informatie per land heeft samengevat.

 • Waar kan ik met mijn NewMotion laadpas laden in het buitenland?

  Heb je de app van NewMotion nog niet? Download deze dan nu! Hierin vind je de openbare laadpunten in jouw omgeving en op de route. Je ziet de beschikbaarheid, laadsnelheid en de prijzen. Niet in alle Europese landen heeft NewMotion samenwerkingen met partijen. Dan moet je zelf een account aanmaken bij een aanbieder in het betreffende land.

  Lees hier meer landeninformatie over het laden met de NewMotion laadpas.