Winterbandenwissel

Heeft u winterbanden in het leasecontract? Dan informeren wij u twee maal per jaar over het wisselen van de banden. Het wisselen van de (winter)banden wordt uitgevoerd door een, bij Multilease aangesloten, bandenspecialist. Tijdens de wissel worden de zomer- of winterbanden opgeslagen. Multilease geeft twee maal per jaar aan wanneer de banden gewisseld dienen te worden.

Winterbanden in opslag

Liggen uw banden in opslag? U kunt dan voor de bandenwissel zelf een afspraak maken bij de bandenspecialist waarbij uw banden liggen opgeslagen. Dit kunt u veelal online regelen:

 

Nieuwe winterbanden

Heeft u winterbanden in het contract, maar nog geen set winterbanden? Maak dan een afspraak voor het monteren van nieuwe winterbanden. Hiervoor kunt u terecht bij een bij Multilease aangesloten bandenspecialist. Maak een afspraak via één van onderstaande links.

 

Bij het maken van de afspraak dient u de bandenmaat van uw leaseauto door te geven. De bandenmaat is te vinden aan de buitenrand van uw autobanden en bestaat uit een cijfer- en lettercombinatie, bijvoorbeeld 195/65 R15 91T

  • 195 staat voor de breedte van de band
  • 65 staat voor de hoogte van de band
  • R staat voor radiaal
  • 15 staat voor de diameter van de velgen
  • 91 staat voor het draagvermogen van de band
  • T geeft de snelheidscodering van de band aan

 

De bandenmaat is van belang voor de rij- en remeigenschappen en de wegligging van de auto.

Mocht u nog geen winterbanden hebben, neem dan contact op met Multilease. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.