Winterbandenwissel

Heb je winterbanden in jouw leasecontract?

Het wisselen van de (winter)banden wordt uitgevoerd door een, bij Multilease aangesloten, bandenspecialist. Tijdens de wissel worden de zomer- of winterbanden voor je opgeslagen.

Multilease geeft jou twee keer per jaar een seintje als de banden gewisseld moeten worden. Je krijgt hierover een mail en/of pushbericht in de app, eind oktober voor het wisselen naar winterbanden en eind maart voor het terug wisselen naar zomerbanden.

Eerste keer winterbanden

Heb je winterbanden in het contract, maar is jouw auto nog niet eerder voorzien geweest van winterbanden? Maak dan een afspraak voor het monteren van nieuwe winterbanden. Hiervoor kun je terecht bij een bij Multilease aangesloten bandenspecialist. Maak een afspraak via één van onderstaande links:

Bij het maken van de afspraak dient u de bandenmaat van uw leaseauto door te geven. De bandenmaat is te vinden aan de buitenrand van uw autobanden en bestaat uit een cijfer- en lettercombinatie, bijvoorbeeld 195/65 R15 91T

  • 195 staat voor de breedte van de band
  • 65 staat voor de hoogte van de band
  • R staat voor radiaal
  • 15 staat voor de diameter van de velgen
  • 91 staat voor het draagvermogen van de band
  • T geeft de snelheidscodering van de band aan

De bandenmaat is van belang voor de rij- en remeigenschappen en de wegligging van de auto.

Vragen?

Heb je vragen of heb je voor eind oktober/ eind maart nog geen oproep voor de bandenwissel ontvangen? Neem dan even contact met ons op. Bel ons op 088 - 088 0525 of stuur een mailtje naar onderhoud@multilease.nl met jouw vraag en wij zullen je helpen.