Zakelijk laden

Met de elektrificatie van het wagenpark ontstaat ook de behoefte om het laden optimaal in te regelen. Bij Multilease geven we je graag advies over de inrichting van jouw laadinfrastructuur. Zo kun je bij Multilease kiezen om de laadpalen mee te leasen, zodat je medewerkers en klanten hun elektrische leaseauto thuis kunnen opladen. Bij een laadinfrastructuur komt een hoop kijken. Zo moet je nadenken over wanneer en waar de auto’s het beste kunnen laden, over de laad kosten en of je de subsidieregelingen van de laadinfrastructuur (SPRILA en SPULA) mogelijk kunt gebruiken. Benieuwd naar meer? Hieronder zetten we het een en ander voor je op een rij.

Laadinfrastructuur bepalen

Wil je bij je wagenpark zakelijk laden aanbieden? Dan moet je bij het aanleggen van de laadinfrastructuur op een paar dingen letten. Wij hebben ze voor je opgesomd:

1. Bepaal hoeveel laadpalen je nodig gaat hebben.
De ideale verhouding is 1 laadpaal voor 4 elektrische auto’s. Daarnaast moet vanaf 2025 bij bestaande utiliteitsgebouwen met meer dan 20 parkeervakken minimaal 1 oplaadpunt aanwezig zijn. 

2. Kies voor laadpalen die geschikt zijn voor alle soorten elektrische voertuigen.
Veel bestuurders twijfelen of ze hun elektrische auto overal kunnen opladen. Om die twijfel weg te halen, kan je het beste universele laadpalen bij je parkeerplaats neerzetten. Deze zijn geschikt voor allerlei verschillende soorten elektrische voertuigen en kan iedereen bij jouw parkeerplaats zakelijk laden.

3. Kies een geschikte locatie voor je laadpalen.
Daarbij is het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de stroombron van het elektriciteitsnet te staan, aangezien een langere afstand tussen de stroombron en de laadpaal duurder is. Ook is het belangrijk dat de laadpunten opvallen, zodat de bestuurders ze makkelijk herkennen en dat ze zeker weten dat ze hun auto kunnen opladen tijdens het parkeren. Bovendien helpt het centreren van een laadpaal om aan je medewerkers en bezoekers te laten zien dat je duurzaam bent.

4. Let op de levensduur en robuustheid van de laadpalen.
Er zijn diverse laadpalen, waarin de levensduur en robuustheid per laadpaal verschilt. Het is daarbij belangrijk dat de laadpalen bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, dat ze tegen een stootje kunnen en veilig verder blijven laden.

Subsidie laadinfrastructuur

Wist je dat er verschillende subsidies zijn die je als bedrijf kan aanvragen om advies over de laadinfrastructuur in te winnen? Denk maar aan de Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) voor advies op het aanleggen van laadinfrastructuur op je eigen terrein. Of de Subsidie Publieke Laadinfrastructuur zwaar vervoer (SPULA), voor als je advies wilt over het aanleggen van laadinfrastructuur voor zware elektrische voertuigen. Wil je weten hoe dat precies in elkaar zit, neem dan contact met ons op.

Laadpaal voor wagenpark

Een voordeel bij het installeren van een laadpaal voor je wagenpark is dat je medewerkers tijdens het werken en de bezoekers tijdens hun bezoek hun elektrische auto’s bij jou kunnen opladen. Jouw medewerkers en klanten kunnen dan elektrisch naar kantoor rijden, wat weer voor minder CO2-uitstoot zorgt: een ideale zakelijke laadoplossing dus! Je kan het aantal zakelijke laadpunten op jouw locatie op zijn tijd ook vergroten. Bovendien heeft een laadpunt zakelijk nog meer handige voordelen. 

Laadpaal thuis en onderweg

Naast een laadpaal voor je wagenpark kan het voor je medewerkers ook handig zijn om een zakelijke laadpaal voor thuis te hebben, vooral als ze veel onderweg zijn. Op die manier kunnen zij ook in ‘s nachts hun auto opladen en rijden ze met een volle batterij naar kantoor en eventueel naar hun klanten. Er zijn veel verschillende soorten laadpalen. Wil je weten welke laadpaal voor jouw medewerkers het meest geschikt is? Bekijk ons stappenplan en bepaal welke laadpaal je medewerkers nodig gaan hebben.

Laadpas elektrische auto

Naast dat er verschillende laadpalen voor zakelijk gebruik zijn, zijn er ook diverse laadpassen met talloze voordelen. Bij Multilease kan je kiezen voor de MultiTankcard (MTc) laadpas. Deze kunnen je medewerkers gebruiken voor zowel openbaar laden als ook snel laden, in binnen- en/of buitenland. Kom meer te weten over de MultiTankcard laadpas.

Wil je meer weten over zakelijk laden?

Wij staan altijd voor je klaar. Bel ons op 088 - 088 0525 of laat een berichtje voor ons achter via het contactformulier.

Alles wat je wilt weten over zakelijk laden

Laadpas gebruiken in het buitenland

  • Waar kan ik met mijn Tesla in het buitenland opladen?

    Je kunt gebruik maken van het Supercharger netwerk van Tesla. In de navigatie geeft Tesla zelf aan waar de Super Chargers zitten, dit is ongeveer om de 250 km. Zoek onderweg naar de vakantie bestemming op "Destination Charger Tesla" in de navigatie, hier kom je bij hotels uit die een laadstation hebben. Sta er niet van te kijken als je de laadpas in het buitenland niet hoeft te gebruiken, vaak leest de charger de auto uit via de stekker. Lees hier meer over de laadnetwerken van Tesla per land. Daarnaast kun je gebruik maken van het netwerk van jouw laadpas.

  • Waar kan ik met mijn Eneco laadpas laden in het buitenland?

    Met jouw Eneco laadpas kun je in het buitenland laden binnen het netwerk van Eneco. Indien dit niet voldoende is moet je zelf een account aan maken bij een aanbieder van het betreffende land. Download hier een PDF waarin Eneco de informatie per land heeft samengevat.

  • Waar kan ik met mijn Shell Recharge laadpas laden in het buitenland?

    Gebruik hiervoor de app van Shell Recharge. Hierin vind je de openbare laadpunten in jouw omgeving en op de route. Je ziet de beschikbaarheid, laadsnelheid en de prijzen.

  • Mijn laadpas is defect gegaan in het buitenland, wat nu?

    Ben je in het buitenland en kun je niet laden omdat je laadpas het niet doet? De app 'Bonnet' biedt dan uitkomst. Via deze app kun je een laadtransactie contactloos starten. Hiervoor moet wel een creditcard of Apple Pay aan de app gekoppeld worden. De app geeft vervolgens aan welke paal beschikbaar is. Daar rijd je heen, koppel je jouw auto aan de paal en start de transactie in de app.

    Afhankelijk van de afspraken met jouw werkgever kun je de gemaakte kosten declareren via de app van MultiTankcard 'MTc Next'.