Leaseauto inleveren aan het einde van het leasecontract

Aan het einde van het leasecontract is het tijd om de leaseauto in te leveren. Hoe dit bij Multilease werkt, leest u hieronder. Leaserijders ontvangen deze informatie over de inleverinstructie een maand voor de einddatum ook per e-mail. Mocht u nog vragen hebben over het inleveren van de auto, neem dan gerust contact met ons op.

Stappen voor inleveren Multilease leaseauto:

1. Maak online een afspraak voor het inleveren van de auto.

Via onderstaande button kunt u online gemakkelijk en snel een afspraak maken voor het inleveren van de leaseauto. U kunt de leaseauto inleveren bij een Europcar vestiging bij in de buurt (in Nederland). U kunt tot vijf werkdagen voor de einddatum van het leasecontract en het inleveren van de auto het formulier voor de afspraak invullen.

NB: normaal gesproken is er ook de mogelijkheid de auto op elke locatie op te laten halen. Echter, ivm Corona maatregelen is het op dit moment alleen mogelijk om op een Europcar locatie in te leveren of achter te laten bij de dealer die de nieuwe leaseauto levert. (Achterlaten bij de dealer kan alleen als er een nieuwe leaseauto van Multilease wordt geleverd!)

Inlever afspraak maken


2. Bekijk het Multilease innameprotocol vóór het inleveren van de auto.

In het innameprotocol staat omschreven hoe de Multilease auto ingeleverd dient te worden (schoon en voorzien van diverse zaken) en welke schades acceptabel of niet acceptabel zijn. Eventuele reclame uitingen moeten verwijderd zijn. Bij de inname kunnen kosten worden doorberekend indien de auto niet schoon is of als er zaken ontbreken.

Innameprotocol bekijken


3. Meld schade vooraf.

Meld eventuele schade(s) vóórdat de auto wordt ingeleverd. Dit kan via onze website of telefonisch tijdens kantooruren via 088-088 0570. Twijfelt u of een schade acceptabel of niet acceptabel is? Neem dan gerust contact met ons op. NB. Een niet gemelde schade zou kunnen resulteren in een hogere doorbelasting dan het eigen risico.

Schade melden


4. Definitieve inspectie van de auto.

Nadat u de auto heeft ingeleverd, wordt de auto vanaf de inleverlocatie rechtstreeks naar Multilease gebracht. Hier vindt de definitieve inspectie van de auto plaats door een onafhankelijk expertisebureau, waarvan zowel de leaserijder als de wagenparkbeheerder het rapport per e-mail toegestuurd krijgen.


NB. Deze inleverprocedure is alleen voor leaseauto's waarvan het leasecontract binnen een maand eindigt. De procedure geldt niet voor andere leaseauto's of Europcar huurauto's. Lees hier hoe u deze auto's kunt afmelden:

  • Inleveren van een leaseauto met een lopend contract (i.v.m. bestuurderswissel, tussentijdse stalling o.i.d.)
    U kunt hiervoor contact opnemen met uw leaseadviseur of accountmanager.
  • Inleveren of afmelden van een Europcar huurauto
    De huurauto kunt u afmelden via www.europcar.nl/afmelden. Binnen 48 uur wordt de Europcar auto opgehaald bij het bedrijf.