Einde contract: leaseauto inleveren

#AFSPRAAK #INNAME #SCHADE #TRANSPARANT

Loopt je contract van jouw leaseauto af? Dan is het bijna tijd om 'm in te leveren. Hoe dit werkt, lees je hieronder. Als leaserijder ontvang je een maand voor de einddatum ook een mail met deze inleverinstructie. Heb je vragen over het inleveren van de auto, laat 't ons dan weten.

Stel een vraag aan ons

Leaseauto met lopend contract of huurauto inleveren? Lees het in de veelgestelde vragen.

4 stappen voor inleveren van de Multilease auto

Stap 1. Maak online een afspraak

Klik op onderstaande button om gelijk een afspraak te maken voor het inleveren van jouw leaseauto. De inleverlocatie is bij een Avis Budget Autoverhuur vestiging bij jou in de buurt (in Nederland). Zorg je ervoor dat je de afspraak een week voor de einddatum van het contract hebt gemaakt? Het is zonde als je de auto te laat inlevert.

Inleverafspraak maken

Extra informatie inleverlocatie
Je kunt voor het inleveren terecht bij een Avis Budget Autoverhuuur vestiging naar keuze uit de dropdown box. Als je je auto omruilt voor een nieuwe Multilease leaseauto, kun je jouw 'oude' auto bij de dealer achterlaten. Stel ons altijd op de hoogte door een inleverafspraak te maken.


Stap 2. Bekijk vooraf het Multilease innameprotocol

In dit document staat hoe je de auto moet inleveren: schoon, voorzien van diverse zaken én welke schades acceptabel of niet acceptabel zijn. Heb je reclame op je auto? Deze moet bij inleveren verwijderd zijn. Lever je de auto anders in, dan heb je kans dat er kosten worden doorberekend.

Download het innameprotocol


Stap 3. Schade? Meld 't direct

Zit er schade op de auto die nog niet gemeld is? Doe dit dan alsnog. Meld 't voordat je de auto inlevert via de website of telefonisch bij onze afdeling Schade (088 - 088 0570). Zo voorkom je dat een niet-gemelde schade resulteert in een hogere doorbelasting dan het eigen risico.

Direct schade melden


Stap 4. Definitieve inspectie van de auto

Na inleveren van de auto bij een Avis Budget Autoverhuur locatie wordt deze direct in jouw bijzijn geïnspecteerd. Lever je de auto ergens anders in, dan wordt deze van de inleverlocatie naar Multilease gebracht. De definitieve inspectie wordt dan uitgevoerd door een onafhankelijk expertisebureau. Het rapport wordt vervolgens per e-mail naar de leaserijder en wagenparkbeheerder toegestuurd.

Vragen over het inleveren van jouw leaseauto?

Bekijk hier het overzicht van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, stuur ons dan een berichtje.

Inleveren

 • Waar kan ik mijn Multilease leaseauto inleveren?

  Dat hangt ervan af:

  • Loopt je contract nog en je wilt de auto eerder inleveren? Neem dan contact op met jouw leaseadviseur
  • Is je contract afgelopen, dan maak je een afspraak via onze website om de auto in te leveren bij een Avis Budget Autoverhuur vestiging in Nederland of bij de dealer als je daar je nieuwe Multilease leaseauto ophaalt. Maak de inname afspraak altijd vooraf via onze website, tenminste vijf dagen voordat je leasecontract eindigt. Hier vind je alle informatie over het inleveren van jouw auto.
 • Hoe moet de leaseauto worden ingeleverd?

  Volg de instructie op de website, dan heb je met 4 stappen je auto ingeleverd:

  1. Maak een afspraak op de website
  2. Bekijk het innameprotocol
  3. Meld schade
  4. Lever de auto daadwerkelijk in

  Bekijk hier de volledige inleverinstructie en innameprotocol. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

  In het innameprotocol staat omschreven hoe je de auto moet inleveren. Daarin lees je ook welke schades als acceptabel en onacceptabel worden gezien. Hier alvast een korte samenvatting:

  • Maak de auto schoon, van binnen en buiten en reclamevrij
  • Zorg ervoor dat kentekencard, reservesleutels, serviceboekjes, code en/of moedersleutel, codekaart en audio in de auto aanwezig zijn
  • Bij een elektrische auto leg je de laadkabel in de achterbak

  Lever je de auto vies of incompleet in, dan kunnen er kosten aan je doorberekend worden.

 • Kan ik mijn huidige auto inleveren bij het ophalen van mijn nieuwe leaseauto?

  Ja, dat is wel zo handig. Maak wel een afspraak voor het inleveren van de auto op onze website zodat wij de auto kunnen ophalen. Geef naast de adresgegevens ook de naam van jouw contactpersoon bij de dealer door.

 • Hoe kan ik een Avis huurauto afmelden of inleveren?

  De huurauto kun je afmelden via de Avis website. Binnen 48 uur haalt Avis de huurauto op.

 • Wat moet ik doen met mijn brandstofpas of laadpas/-druppel doen?

  Dit contract eindigt samen met jouw leasecontract. Je kunt de pas of druppel doorknippen en weggooien. Voor een nieuwe Multilease leaseauto ontvang je een nieuwe pas of druppel als dit bij je leasecontract is afgesloten.

 • Er zit schade op mijn leaseauto, moet ik dit nog melden?

  Ja, meld de schade voordat je de leaseauto inlevert. Meld je de schade niet dan kan het zijn dat er een hoger bedrag dan het eigen risico wordt doorbelast. In het innameprotocol staat omschreven wat wordt gezien als acceptabele en onacceptabele schade. Twijfel je, neem dan contact met onze afdeling Schade op. Wij helpen je graag verder.

Meer weten?

Stel jouw vraag aan de afdeling Inname
Door dit bericht te versturen, stem je in met ons privacybeleid.