Op vakantie met uw leaseauto

vrijdag 21 januari
Op vakantie met uw leaseauto

Bent u van plan deze zomer met uw leaseauto (naar het buitenland) op vakantie te gaan? Zorg dat u goed voorbereid op vakantie gaat; vaak gelden er in het buitenland bijvoorbeeld andere verkeersregels dan in Nederland.

Bent u van plan deze zomer met de leaseauto op vakantie te gaan? Zorg er dan voor dat u zich goed voorbereidt. Het is bijvoorbeeld verstandig om u vooraf even in te lezen in de verkeersregels van de landen die u gaat bezoeken. Soms gelden er in het buitenland namelijk andere verkeersregels dan in Nederland of worden sommige verkeersovertredingen strenger bestraft. Op de website van de ANWB kunt u per land allerlei praktische informatie lezen over het verkeer in dat land, tolwegen, boetes, reisdocumenten, praktische informatie ter plaatse. Het actuele verkeer op de route naar uw vakantieadres staat hier op de website van de ANWB goed beschreven. Of meld u aan voor de ANWB vakantiecheck, dan ontvangt u 5 e-mails met tips rondom jouw vakantiereis.

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • u in Frankrijk in veel zones een milieusticker nodig hebt, en u die niet los kan kopen maar minimaal 2 weken van te voren moet aanvragen?
  • in Wenen het geven van geluidssignalen verboden is, tenzij dat niet anders kan om een gevaar af te wenden.
  • u in Spanje als chauffeur geen slippers of zwemkleding mag dragen tijdens het rijden?

Op de groene kaart staat vermeld in welke landen de leaseauto verzekerd is en waar u dus met uw leaseauto kunt rijden. Landen waar u niet verzekerd bent staan doorgestreept. Daarnaast is het belangrijk om een 'machtiging buitenland' aan te vragen. Hierop staat in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) vermeld dat u in het buitenland gebruik mag maken van de leaseauto.