Naar het buitenland met je elektrische leaseauto

vrijdag 7 juni
Naar het buitenland met je elektrische leaseauto

Met een elektrische auto op reis naar het buitenland kan natuurlijk heel goed! Extra voorbereiding rondom het opladen onderweg in de doorreislanden en het land van bestemming is aan te raden. We geven je graag wat tips!

Ga je met je elektrische leaseauto op reis naar het buitenland? Dat kan natuurlijk heel goed! Extra voorbereiding rondom het opladen onderweg in de doorreislanden en het land van bestemming is wel aan te raden.

Heb je een NewMotion laadpas?

In het buitenland kun je met de NewMotion laadpas al terecht in Duitsland, België, Luxemburg, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. NewMotion is druk bezig met het ontwikkelen van een groter laadnetwerk in het buitenland. Voor een up-to-date overzicht van locaties en prijzen van laadpalen kun je de app raadplegen. Heb je de app van NewMotion nog niet? Download deze dan nu! Met deze app vind je openbare laadpunten in uw omgeving en op de route. Bekijk de beschikbaarheid, laadsnelheid en prijzen. In een aantal gevallen (bijvoorbeeld in Scandinavië en Engeland) zijn nog geen samenwerkingen met partijen zoals NewMotion en moet je zelf een account aanmaken bij een aanbieder in het betreffende land. Verder (bijvoorbeeld Zuid Italië) zijn het aantal laadpunten waar NewMotion mee samenwerkt nog beperkt.

Gebruik je de Eneco laadpas?

Met je Eneco laadpas kun je in het het buitenland laden binnen het netwerk van Eneco. Indien dit niet voldoende is moet je zelf een account aanmaken bij een aanbieder van het betreffende land. Download hier een PDF waarin Eneco de informatie per land heeft samengevat.

Tesla

Rij je in een Tesla? Naast het netwerk van uw laadpas kun je dan ook gebruik maken van het Supercharger netwerk van Tesla. Gebruik onderstaande tips van Tesla voor het laden onderweg:

  • Tesla geeft zelf in de navigatie aan waar Super Chargers zitten (dit is ongeveer om de 250km).
  • Zoek onderweg naar de vakantie bestemming op "Destination Charger Tesla" in de navigatie, hier kom je bij hotels uit die een laadstation hebben.
  • Het komt regelmatig voor dat je in het buitenland uw laadpas niet nodig hebt, de charger leest de auto via de stekker uit.