Levertijden leaseauto ook in 2022 langer dan normaal

dinsdag 5 december
Levertijden leaseauto ook in 2022 langer dan normaal

Sinds Corona is de levertijd van een nieuwe auto behoorlijk opgelopen. Waar je voorheen uit kon gaan van een paar maanden, moet je er niet raar van opkijken om nu een levertijd van 9 maanden of zelfs langer te horen.

Sinds Corona is de levertijd van een nieuwe auto behoorlijk opgelopen. Waar je voorheen uit kon gaan van een paar maanden, moet je er niet raar van opkijken om nu een levertijd van 9 maanden of zelfs langer te horen. Per merk en model kan dit verschillen en zelfs per uitvoering. Daarbij komt dat de levertijd van de bestelde auto nog best kan schommelen doordat fabrikanten met de productiecapaciteit kunnen schuiven. Wat je kunt doen om toch (iets) sneller in te stappen in een nieuwe auto? We zetten het op een rijtje.

Tips voor het uitzoeken van een nieuwe leaseauto

 1. Voorkom verrassingen achteraf: Informeer vooraf naar de levertijden
  Wil je binnen een bepaalde termijn een nieuwe leaseauto rijden of mag je voor het eerst een leaseauto uitzoeken? Dan loont het om vooraf te inventariseren wat de levertijden zijn van verschillende merken en modellen. Per uitvoering kan dit namelijk zelfs verschillen. Zo kun je op basis van jouw wensen en de mogelijkheden je selectie al gelijk bijstellen.
   
 2. Kies een voorraadmodel of een jong gebruikte leaseauto
  Het spreekt voor zich dat je sneller kunt instappen in een model dat bij een dealer op voorraad staat, de auto is immers al geproduceerd. Vraag bij de dealer na wat de mogelijkheden zijn. Als alternatief voor een nieuwe leaseauto kun je ook kiezen voor een zo goed als nieuwe leaseauto, oftewel een jong gebruikte occasion. Ook hiervoor geldt dat je snel achter het stuur kunt kruipen.
   
 3. Begin eerder aan je zoektocht
  Heb je een specifieke uitvoering op het oog waarin je graag wilt rijden? Hou dan alvast rekening met de langere levertijd, begin eerder aan je zoektocht zodat je jouw auto kunt bestellen. Tot aan de levering rij je in jouw huidige leaseauto of maak je tijdelijk gebruik van een flexibele oplossing.


Hulp bij uitzoeken nieuwe auto?

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van je nieuwe leaseauto of wil je meer weten over de levertijd van een specifiek model? Neem vooral contact op met onze leaseadviseurs. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Oorzaken langere levertijd auto

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor de toegenomen levertijden. Tijdens Corona is er een tekort ontstaan in microchips. De productie van deze chips heeft stilgelegen, waardoor de productie van andere producten die gebruik maken van de betreffende chips ook vertraging opliepen. Daarnaast dragen tekorten van diverse grondstoffen en beperkte transportcapaciteit bij aan een verdere toename. Momenteel heeft de oorlog in Oekraïne ook impact, de productie van essentiële onderdelen in Oekraïne ligt nu stil. Hierdoor loopt de productie van auto's verdere vertraging op.

Misschien is dit ook wat voor jou:

 • Met Occasion lease kies je uit voordelige(re), jong gebruikte auto's die snel voor jouw deur kunnen staan.
 • Flexlease: stap in een jonge auto voor een vast tarief per maand. Na 12 maanden weer in te leveren.
 • Shortlease, een flexibele oplossing voor een maand of langer.