Deelauto's in Laakkwartier Den Haag

zaterdag 30 oktober
Deelauto's in Laakkwartier Den Haag

In de wijk Laakkwartier in Den Haag staan sinds 30 juni 2018 2 deelauto's. Multilease mocht deze auto's leveren en daarmee bijdragen aan de verlaging van de parkeerdruk in de wijk en een verhoging van de duurzaamheid en sociale binding.

In steeds meer (nieuwe) wijken, op bedrijventerreinen en bij hogescholen en universiteiten zijn tegenwoordig deelauto's. Multilease werkt mee aan meerdere van deze deelauto projecten, soms bij bedrijven die de auto niet onderling maar binnen het bedrijf delen, maar ook bij (gemeentelijke) projecten zoals bijvoorbeeld in de wijk Laakkwartier.

Hier vormen ondernemers, organisaties, scholen, instellingen en gemeente samen de ‘Coalitie Laak’. Zij willen structureel en duurzaam bijdragen aan een sterke, aantrekkelijke en veilige wijk. Ze zetten hierbij in op versterking van de sociale en economische positie van bewoners in de wijk.

De deelauto's in het Laakkwartier zijn te reserveren via het platform www.mywheels.nl. Buurtbewoners kunnen een auto reserveren, openen en gebruiken via hun account. Bij de start krijgt iedere bewoner uit Laak, die een account heeft aangemaakt, krijgt een rijtegoed van €25,-. Wanneer het rijtegoed op is, zijn de kosten €4,- per uur of maximaal €25,- per dag met 100 km vrij + €0,15 per meer gereden kilometer.