APK hoe zit dat ook alweer

APK hoe zit dat ook alweer?
Ook wanneer je een auto least, is het belangrijk dat het voertuig goed onderhouden wordt en dat deze APK gekeurd wordt. Voor de APK gelden er per voertuig andere regels en deze zijn afhankelijk van het type auto en brandstofsoort. In deze blog leggen we je graag uit, waar je op kunt letten.

Benzine of elektrische auto
De eerste APK keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is en de derde keuring vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Hierna moet de auto elk jaar gekeurd worden.

Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) auto
Rijd je in een nieuwe diesel, gas of een combinatie van deze brandstoffen, met een elektrische auto, dan hoeft de auto de eerste twee jaar niet gekeurd te worden. De eerste keuring vindt dan plaats binnen 36 maanden, daarna dient de auto ieder jaar gekeurd te worden. 

Natuurlijk brengen wij je op de hoogte wanneer jouw auto gekeurd moet worden. Al onze relaties ontvangen een herinnering om een afspraak te maken. Dit is meestal 4 tot 8 weken voordat de APK vervalt. Als leaserijder ben je altijd zelf verantwoordelijk om het voertuig op tijd te laten keuren. Maak dus op tijd een afspraak bij jouw merkdealer.

Benieuwd wanneer jouw auto voor een APK-keuring moet? Bekijk dan onze tabel om erachter te komen. Je kunt ook in onze app kijken om de leeftijd van de auto te achterhalen of kijk op de kentekencheck van het RDW. 

Read more