News

Ouder
 • Service

  vrijdag 26 juli

  Elektrisch rijden - opladen, buitenland en meer

  Als u voor het eerst in een Elektrische auto gaat rijden of er voor het eerst mee naar het buitenland gaat, is het fijn u even in te lezen.

  Als u voor het eerst in een Elektrische auto gaat rijden of er voor het eerst mee naar het buitenland gaat, is het fijn u even in te lezen.

  Met name het opladen van de accu, thuis en onderweg, kan in het begin even wennen zijn. Waar kunt u terecht met uw laadpas? Gelukkig zijn er tools beschikbaar om oplaadpalen te vinden en neemt het aantal laadpunten in binnen- en buitenland in rap tempo toe! Rijdt u met een Tesla? Dan kunt u naast uw laadpas gebruik maken van het Tesla Supercharger netwerk dat ook in uw navigatie wordt weergegeven.

  In de FAQ's op onze website vindt u onder "Elektrisch rijden" een aantal veelgestelde vragen van onze klanten en de antwoorden hierbij. Altijd handig om even door te lezen als u elektrisch gaat rijden!

  Ga naar de FAQ's Elektrisch Rijden

 • Blog

  woensdag 24 juli

  Met de auto op vakantie naar het buitenland? Wij helpen je graag op weg.

  De vakantie is alweer in volle gang. Ga je met je leaseauto naar het buitenland? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat. Want waar je ook heen gaat, je wilt onbezorgd genieten van je vakantie. Wij helpen je graag op weg met een paar waardevolle tips. Kan jij daarna onbezorgd je koffers pakken. Namens Multilease alvast een fijne vakantie!

  Door: Ruud van Essen, gastblogger en automotive professional

  De vakantie is alweer in volle gang. Ga je met je leaseauto naar het buitenland? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat. Want waar je ook heen gaat, je wilt onbezorgd genieten van je vakantie. Wij helpen je graag op weg met een paar waardevolle tips. Kan jij daarna onbezorgd je koffers pakken. Namens Multilease alvast een fijne vakantie!

  Veiligheid
  Ook onderweg naar je vakantiebestemming geldt voor jou en je inzittenden: veiligheid boven alles. Denk voor vertrek dus niet alleen aan je paspoort, vakantiebagage en proviand. Bereid je goed voor en neem de nodige veiligheidsmaatregelen. Denk hierbij o.a. aan:

  •    Veiligheidshesjes (in veel landen verplicht!)
  •    EHBO-doos
  •    Krik en noodgereedschap
  •    Veiligheidshamer
  •    Voldoende water
  •    Controleren van banden en reparatieset

  Tip: een EHBO-doos heb je onderweg graag binnen handbereik. Houd daar bij het inladen van de auto alvast rekening mee.

  Hoe zit het ook alweer met boetes in het buitenland?
  Rijd je in het buitenland te hard, dan kan het gebeuren dat je wordt geflitst. Denk jij nu ‘Ah joh, die boete valt bij mij écht niet in de bus’? Let dan even op, want niks is minder waar! Als je wordt geflitst in het buitenland, dan krijg je de bekeuring in vrijwel alle gevallen gewoon toegestuurd. Het kan soms tot wel een half jaar duren, maar die bekeuring komt. EU-landen, waar nagenoeg alle populaire vakantielanden deel van uitmaken, stellen namelijk hun nationale kentekenregisters open voor de afhandeling van verkeersboetes. Wil je hier meer over weten, kijk dan op rijksoverheid.nl. Heb je de boete eenmaal ontvangen? Betaal hem dan snel, te laat betalen zorgt in de meeste landen voor torenhoge kosten.

  Tip: wees op de hoogte van de verkeersregels in het buitenland, dan voorkom je onaangename verassingen achteraf.

  Wat te doen in geval van bij schade en pech?
  Pech of schade komt altijd onverwachts, bovendien meestal op momenten dat het jou niet uitkomt. Kom je in het buitenland langs de weg stil te staan, of raak je betrokken bij een aanrijding? Neem in alle pech- en schadegevallen altijd telefonisch contact op met de Multilease Alarmcentrale via +31 (0)88 - 088 0570. Uiteraard zijn onze medewerkers 24/7 voor jou bereikbaar.

  Tanken in het buitenland
  Ook in het buitenland ontkom je er natuurlijk niet aan om te tanken. Hoe ga jij om met deze verplichte tussenstop? Kies je voor gemak en tank langs de snelweg? Let dan even op, de tijd die je bespaart om direct langs de weg te tanken, voel je direct in je portemonnee. Kijk daarom voor vertrek waar je langs de route het voordeligst kunt tanken. Ben je bereid om voor een tankbeurt de snelweg te verlaten, dan bespaar je in de meeste landen tot wel enkele dubbeltjes per liter! Mooi meegenomen, kun je daar weer wat leuks voor doen tijdens je vakantie. Ben je benieuwd hoe jouw benzine in het buitenland heet? Check dan deze overzichtelijke tabel op de website van de ANWB.

  Tip: een ontspannen rit draagt bij aan de veiligheid. Gebruik je tankstop om te rusten, of wissel van bestuurder.


  Heb jij vragen over het gebruik van je leaseauto tijdens vakanties in het buitenland? Bel met een van onze adviseurs op tel. 088 - 088 05 25 of stuur een mail naar welkom@multilease.nl.

 • Nieuws

  donderdag 4 juli

  Multilease Flex Drive, het nieuwe flexibele product van Multilease

  Multilease Flex Drive: Flexibel rijden met interessante voorwaarden. Stel binnen drie stappen uw flexibele contract samen: Kies de klasse auto, bepaal het aantal kilometers en selecteer eventuele extra's. De looptijd van het contract is 24 maanden, echter kan de auto al na 12 maanden zonder bijkomende kosten worden ingeleverd. De keuze is aan u.

  Multilease Flex Drive: Flexibel rijden met interessante voorwaarden. Stel binnen drie stappen uw flexibele contract samen: Kies de klasse auto, bepaal het aantal kilometers en selecteer eventuele extra's. De looptijd van het contract is 24 maanden, echter kan de auto al na 12 maanden zonder bijkomende kosten worden ingeleverd. De keuze is aan u.

  In drie stappen onderweg

  Via onze website klikt u snel uw flexibele contract samen:

  1. Kies de auto
   Maak uw keuze uit de klassen Small, Medium of Large. Op basis van de door u gekozen klasse wordt door ons een passende (nieuwe) auto gezocht. Wat kunt u verwachten bij welke klasse? Hieronder vindt u een aantal voorbeeldmodellen per klasse:
   Klasse Voorbeeldmodel
   Small Opel Karl, Peugeot 108 of vergelijkbaar
   Medium Opel Corsa, Renault Clio of vergelijkbaar
   Large Opel Astra, Citroen C4 Cactus of vergelijkbaar

    
  2. Bepaal het aantal kilometers
   15.000 kilometer per jaar is standaard inbegrepen in het getoonde leasetarief, oftewel 1.250 kilometers per maand. Verwacht u meer te gaan rijden? Hier kunt u aangeven hoeveel kilometers gewenst zijn. Bij uw keuze wordt de maandelijkse leaseprijs direct aangepast. Zo weet u direct wat de maandelijkse kosten zijn.
  3. Selecteer eventuele extra's
   Auto gekozen en kilometers bepaald? Bekijk dan de extra's en selecteer degene die u bij uw contract wilt opnemen. Denk hierbij aan het afsluiten van een zekerheidspakket. Ook hier ziet u direct de maandelijkse tarieven.

   

  U kunt vervolgens kiezen tussen een offerte of het direct reserveren van uw Multilease Flex Drive auto. Onze afdeling Sales neemt uw aanvraag direct in behandeling om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden. Mits aan de voorwaarden wordt voldaan, kan de auto al na twee weken in gebruik worden genomen.

  Meer weten over Multilease Flex Drive of direct uw contract samenstellen? Klik hier of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 • Nieuws

  vrijdag 21 juni

  Op vakantie met uw leaseauto

  Bent u van plan deze zomer met uw leaseauto (naar het buitenland) op vakantie te gaan? Zorg dat u goed voorbereid op vakantie gaat; vaak gelden er in het buitenland bijvoorbeeld andere verkeersregels dan in Nederland.

  Bent u van plan deze zomer met de leaseauto op vakantie te gaan? Zorg er dan voor dat u zich goed voorbereidt. Het is bijvoorbeeld verstandig om u vooraf even in te lezen in de verkeersregels van de landen die u gaat bezoeken. Soms gelden er in het buitenland namelijk andere verkeersregels dan in Nederland of worden sommige verkeersovertredingen strenger bestraft. Op de website van de ANWB kunt u per land allerlei praktische informatie lezen over het verkeer in dat land, tolwegen, boetes, reisdocumenten, praktische informatie ter plaatse. Het actuele verkeer op de route naar uw vakantieadres staat hier op de website van de ANWB goed beschreven. Of meld u aan voor de ANWB vakantiecheck, dan ontvangt u 5 e-mails met tips rondom jouw vakantiereis.

  Wist u bijvoorbeeld dat:

  • u in Frankrijk in veel zones een milieusticker nodig hebt, en u die niet los kan kopen maar minimaal 2 weken van te voren moet aanvragen?
  • in Wenen het geven van geluidssignalen verboden is, tenzij dat niet anders kan om een gevaar af te wenden.
  • u in Spanje als chauffeur geen slippers of zwemkleding mag dragen tijdens het rijden?

  Op de groene kaart staat vermeld in welke landen de leaseauto verzekerd is en waar u dus met uw leaseauto kunt rijden. Landen waar u niet verzekerd bent staan doorgestreept. Daarnaast is het belangrijk om een 'machtiging buitenland' aan te vragen. Hierop staat in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) vermeld dat u in het buitenland gebruik mag maken van de leaseauto.

 • Service

  dinsdag 11 juni

  Multilease Connected: toegang tot waardevolle informatie

  Fleetmanagement via één dashboard. Inzicht in locatie, tankgedrag, brandstofverbruik en rijgedrag. Met de nieuwe dienstverlening Multilease Connected heeft u als wagenparkbeheerder deze informatie binnen handbereik.

  Fleetmanagement via één dashboard. Inzicht in locatie, tankgedrag, brandstofverbruik en rijgedrag. Met de nieuwe dienstverlening Multilease Connected heeft u als wagenparkbeheerder deze informatie binnen handbereik. Via een online portal kunt u diverse gegevens van uw wagenpark inzien. De gegevens worden via een ingebouwd kastje verzameld uit de leaseauto's. Sturing op het wagenpark wordt zo een stuk eenvoudiger.

  Ook de leaserijder heeft voordeel bij Multilease Connected. Zo is een rittenregistratie super eenvoudig via de app Multilease Connected bij te houden (conform voorschriften van de Belastingdienst). En in de app zijn verschillende tools beschikbaar voor het gemak van de leaserijder. Bijvoorbeeld navigatie, flitsmeister en parkeren per minuut (optie). Ook wordt er per rit een score gegeven aangaande de rijstijl. Met de bijbehorende tips kan deze score (en dus het rijgedrag) verder worden verbeterd.

  Deze nieuwe dienstverlening kan snel worden toegepast op een nieuw in te zetten, maar ook op een bestaande leaseauto. Lees hier meer over Multilease Connected. Heeft u interesse of wilt u een passend advies? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

 • Nieuws

  vrijdag 7 juni

  Website Multilease genomineerd voor Splash Awards

  De website van Multilease is genomineerd voor de Splash Awards van 2019! Sinds 2014 worden de Awards jaarlijks uitgereikt aan de beste Nederlandse en Vlaamse Drupal projecten.

  De website van Multilease is genomineerd voor de Splash Awards van 2019! Sinds 2014 worden de Awards jaarlijks uitgereikt aan de beste Nederlandse en Vlaamse Drupal projecten. De website van Multilease, afgelopen jaar vernieuwd, is gebouwd op het Drupal platform. Met de Awards worden Drupal leveranciers en -developers die buitengewone prestaties hebben geleverd op een voetstuk gezet. Onze websiteleverancier ShopWorks maakt met de Multilease website kans op zo'n Award in de categorie Commerce. Overige categorieën zijn Corporate, Design/UX, Non Profit, Onderwijs, Overheid, Publishing/Media, Tools/Apps en Zorg. Op 27 juni 2019 worden de Awards uitgereikt. We houden jullie op de hoogte!

 • Blog

  vrijdag 10 mei

  Blog: Gemak onderweg: vijf populaire apps voor de automobilist

  De groei van het aantal apps heeft sinds de introductie van de smartphone geleid tot een ongekend groot aanbod. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een app voor. Ook op het gebied van mobiliteit bestaat er een ruime diversiteit aan apps. Maar welke zijn nu écht zinvol voor de automobilist?

  Door Ruud van Essen: gastblogger en automotive professional.

  De groei van het aantal apps heeft sinds de introductie van de smartphone geleid tot een ongekend groot aanbod. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een app voor. Ook op het gebied van mobiliteit bestaat er een ruime diversiteit aan apps. Maar welke zijn nu écht zinvol voor de automobilist? Om je te helpen heb ik er vijf geselecteerd. Ze zorgen niet alleen voor gemak, maar besparen je ook tijd en geld. De apps zijn te downloaden in de App Store en de Google Playstore.

  Help, werk aan de weg! Hoe nu verder?
  Er wordt wat aan de weg getimmerd in Nederland. Niks is vervelender dan onderweg vertraging oplopen als gevolg van wegwerkzaamheden. Met Van A naar Beter voorkom je onnodige tijdverspilling als gevolg van werk aan de weg. Voer de route naar je bestemming in en je krijgt een actueel overzicht van locatie, datum en tijdstip van alle geplande werkzaamheden. Daarnaast toont de app je tegelijk een alternatieve route. Zo zorg je dat je op tijd bent voor je afspraak, zonder dat je onderweg voor onaangename verrassingen komt te staan.

  Betaald parkeren, kan dat nou niet makkelijker?
  Betaald parkeren is iets waar je niet altijd aan ontkomt. Gelukkig maakt Parkmobile parkeren gemakkelijker dan ooit. Kies een parkeerplaats, voer de betreffende parkeerzone in en klaar. Betalingen worden maandelijks afgeschreven en hiervan ontvang je een overzichtelijke factuur. Omdat je per minuut betaalt, voorkom je dat je teveel geld in het parkeerautomaat gooit. Nog een voordeel: in de regen achteraan aansluiten bij de parkeerautomaat is voorgoed verleden tijd. Net als die overhaaste sprintjes naar je auto omdat de parkeertijd afloopt. Wandel op je gemak naar je auto, meld ‘m af en klaar. Ben je gelijk van die rondslingerende parkeerbonnetjes af.

  Lieve help, waar staat mijn auto ook alweer?
  Ken je dat? Je gaat op bezoek bij een klant ergens midden in de stad. Na een tijdje rondrijden vind je een parkeerplaats langs een gracht. Aan het einde van de afspraak vraag je je af ‘waar staat mijn auto ook alweer?’ Om dit te voorkomen is er Find My Car, een app die je via GPS naar de locatie van je auto leidt. Zo loop je na afloop weer via de kortste route naar je auto.

  Altijd de snelste route naar je bestemming
  Van de verschillende navigatieapps is Waze mijn favoriet. En dat is niet alleen vanwege de vrolijke manier waarop alles is vormgegeven. Natuurlijk, navigeren is de hoofdtaak, maar deze app doet meer dan de weg wijzen alleen. Zo geeft Waze de maximumsnelheid aan en waarschuwt hij je voor flitspalen en/of trajectcontroles. Ook de weergave van de actuele brandstofprijzen bij de tankstations vinden wij van toegevoegde waarde, net als de realtime verkeersinformatie die bij Waze écht up-to-date is. De app leidt je door middel van alternatieve routes keurig om files en wegwerkzaamheden heen. Waze kent bovendien veel POI’s, oftewel ‘Points of Interest’. Een adres invoeren is hiermee overbodig, de naam van een bedrijf, tankstation, of restaurant is genoeg.

  Op zoek naar een complete (bijna) alles-in-een app?
  De app van de ANWB kun je gerust omschrijven als een alles-in-een app. Van files tot flitsers en van tankstations tot laadlocaties – ANWB Onderweg toont het allemaal. Op zoek naar een parkeerplaats? De app toont je alle parkeermogelijkheden met bijbehorende tarieven in meer dan 160 steden. Maar ook een overzicht van pomp- en laadstations onderweg ontbreekt niet, net als de actuele brandstofprijzen van duizenden tankstations. En dankzij de geïntegreerde ANWB-routeplanner bereik je snel en eenvoudig je bestemming.

  Kun jij onderweg niet van je mobiel afblijven?
  Verkeersveiligheid staat bovenaan, laat je dus nooit afleiden door je telefoon. Heb je toch moeite om de verleiding te weerstaan? De meest gangbare toestellen zijn voorzien van een ‘niet storen’ functie. Gebruik je een toestel met Android besturingssysteem? Ga naar de instellingen, kies voor meldingen en vervolgens voor Niet storen. Voor iPhones met iOS 11 ga je naar instellingen en kies je via Automodus voor Niet storen tijden het autorijden. Op die manier ontvang je tijdens het rijden geen oproepen en meldingen meer. Wel zo prettig, want verkeersveiligheid gaat boven alles! Voor meer tips over smartphonegebruik in de auto ga je naar daarkunjemeethuiskomen.nl.

  Multilease heeft voor haar leaserijders een eigen app gelanceerd. Deze app geeft bijvoorbeeld informatie over je leasecontract en wat je moet doen in geval van pech en/of schade. Download de app in de App Store of Google Play Store. Bel met een van onze adviseurs op tel. 088 - 088 05 25 of stuur mail naar welkom@multilease.nl.

 • Nieuws

  dinsdag 7 mei

  Winnaar actie leasen is een eitje bekend

  Met Pasen konden alle zakelijke Multilease klanten meedoen aan de prijsvraag 'Wat maakt leasen een eitje?'. Tot 30 april konden ze hun reactie inzenden om kans te maken op een bezoek van een barista of ijscoman op locatie. We hebben veel inzendingen ontvangen, waaronder een aantal zeer creatieve.

  Met Pasen konden alle zakelijke Multilease klanten meedoen aan de prijsvraag 'Wat maakt leasen een eitje?'. Tot 30 april konden ze hun reactie inzenden om kans te maken op een bezoek van een barista of ijscoman op locatie. We hebben veel inzendingen ontvangen, waaronder een aantal zeer creatieve. De winnende inzending kwam van Maud van CoolProfs:

  "Een ei hoort erbij... Of het nu gaat om een omelet, uitsmijter, gekookt of gebakken ei... Met het juiste ei heb je een heerlijke maaltijd. En zo is het ook met Multilease. Een auto hoort erbij... of het nu gaat om benzine, plug-in hybride, diesel of elektrische auto. Met de juiste leasemaatschappij heb je een goed geregeld wagenpark in handen. Ze nemen je zorg uit handen, helpen met de leasevragen, geven goede adviezen, zijn persoonlijk, vaste contactpersonen en al jaren een zeer fijne samenwerking. Ga zo door!!!"

  Maud, bedankt voor deze inzending en gefeliciteerd met de prijs. Wij komen binnenkort langs met een ijscoman in Oude Wetering!