News

Ouder
 • Service

  vrijdag 3 april

  Zorg voor je auto als hij stilstaat

  In deze tijd van zo min mogelijk verplaatsen en zo veel mogelijk thuis werken, staan veel auto's nu meer stil dan ooit. Vergeet niet om dan ook te zorgen voor je auto! Wij adviseren om de auto in elk geval een keer per week te gebruiken. Al is het maar een half uurtje om boodschappen te doen met eventueel een omweggetje. Ook geven wij tips hoe je de auto nu het beste kunt schoonmaken aan de binnenkant.

  In deze tijd van zo min mogelijk verplaatsen en zo veel mogelijk thuis werken, staan veel auto's nu meer stil dan ooit. Vergeet niet om dan ook te zorgen voor je auto! Wij adviseren om de auto in elk geval een keer per week te gebruiken. Al is het maar een half uurtje om boodschappen te doen met eventueel een omweggetje. 

  Auto staat langer stil dan met een vakantie

  De eerste weken dat een auto stilstaat is te vergelijken met tijdens een vakantie. Na twee tot drie weken start de auto weer probleemloos. Nu de coronamaatregelen langer dan drie weken duren, kunnen er bij stilstand van de auto problemen ontstaan met de accu, de banden en de remmen. Een auto heeft stille verbruikers: slapende componenten die door de accu van stroom voorzien moeten blijven, anders werken ze niet meer. Zelfs het simpelste klokje in een auto zorgt al voor een kleine stroomafname. Stel dat het zover komt dat we misschien wel anderhalve maand of langer niet kunnen rijden, dan kan er een accuprobleem ontstaan.

  Accu van elektrische auto's

  Bij elektrische auto’s zit dat anders. Het accupakket van een elektrische auto kun je niet helemaal vergelijken met de startaccu van een gewone auto. Bij zo’n batterijenpakket is er niet veel stroomafname als hij lang stilstaat. En verder: elektrische auto’s communiceren vaak via een app, waarmee je via je telefoon kunt aflezen hoeveel actieradius er nog in de auto zit. In dit geval zou je de app tijdelijk kunnen uitschakelen: scheelt weer in het stroomverbruik van de auto.

  Vierkante banden

  Ook de banden kunnen wat extra aandacht gebruiken als de auto wekenlang stil staat. Door permanent op dezelfde plek te staan kan het onderste deel afgevlakt raken, wat leidt tot zogenoemde ‘vierkante banden’. De ANWB adviseert om de bandendruk dan te verhogen: breng 0,5 bar meer druk in de band aan dan is voorgeschreven voor jouw auto. Hierdoor zakt de band iets minder door op één punt en voorkom je dat er een vlakke kant ontstaat.

  Remmen

  Hoe langer de auto ongebruikt blijft, hoe groter ook de kans dat de remmen op den duur wat ‘vast’ komen te zitten. Maar dan gaat het echt over een periode van langer dan een maand. In het extreemste geval krijg je de auto dan niet meer van zijn plek. In veruit de meeste andere gevallen springt de ‘verkleving’ automatisch los op het moment dat je wegrijdt en lost het probleem zich vanzelf meteen op.

  Voordelen van rustige wegen voor je auto

  Voor de auto die wél rijdt zitten er positieve kanten aan de coronamaatregelen: hij hoeft niet meer continu af te remmen en op te trekken in de file. De koppeling steeds indrukken, elke keer weer op gang komen, dat vergt veel meer inspanning van een auto en levert veel meer gebruikersslijtage op dan bij een constante snelheid over een vrijwel lege snelweg rijden. Niet alleen voor een automobilist, ook voor een auto zijn dit de meest gunstige omstandigheden.

  Coronamaatregelen als je met de auto op pad gaat

  Als je ergens naartoe gaat met de auto om hem even te laten rijden, neem dan een paar simpele maatregelen. Reis bij voorkeur alleen. Maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Als je samen met iemand in de auto zit, wees er dan zeker van dat deze persoon niet verkouden is of symptomen heeft die gerelateerd zijn aan het coronavirus, zoals problemen met de luchtwegen. Ga je tanken, maak dan altijd gebruik van de plastic handschoenen die bij het tankstation hangen.

  Desinfecteer een aantal onderdelen in de binnenkant van je auto: het stuur, de versnellingspook, de handrem, portiergrepen, knoppen van de radio en infotainment, stengels aan de stuurkolom: zowel ruitenwisser als richtingaanwijzer, armsteunen, stoelverstelling, raamstijlen. Welke middelen je daarvoor kunt gebruiken? Heel simpel: veel spullen die je misschien al in huis hebt. Desinfecterende zeep met een alcoholoplossing van minstens zeventig procent is effectief tegen het coronavirus en ook isopropanol (wat toegepast wordt als ontsmettingsmiddel in de gezondheidszorg) is prima om te gebruiken. Ze brengen geen schade toe aan de oppervlakken in je auto.
   
  Delen van de buitenkant die je het beste kunt desinfecteren: Deurgrepen, deurlijst, handgreep achterklep. Gebruik daarvoor nooit waterstofperoxide, want de kans is groot dat de lak van je auto beschadigt. Vermijd schoonmaakproducten die ammonia bevatten voor het poetsen van de touchscreens. Microvezeldoekjes zijn ideaal voor het reinigen van uiteenlopende oppervlakken.

  Bron: Skoda, ANWB en AD

 • Nieuws

  dinsdag 31 maart

  Multilease introduceert Multilease Private Greenlease

  Steeds meer werkgevers stimuleren duurzaam gedrag bij hun medewerkers. Bijvoorbeeld door de CO2-uitstoot terug te dringen. Niet alleen van hun eigen wagenpark maar ook van hun medewerkers met een privé-auto. Multilease maakt de overstap op elektrisch rijden via private lease aantrekkelijker door medewerkers een collectiviteitskorting voor elektrisch leasen te bieden. En hen eerlijk en snel advies te geven.

  Steeds meer werkgevers stimuleren duurzaam gedrag bij hun medewerkers. Bijvoorbeeld door de CO2-uitstoot terug te dringen. Niet alleen van hun eigen wagenpark maar ook van hun medewerkers met een privé-auto. Multilease maakt de overstap op elektrisch rijden via private lease aantrekkelijker door medewerkers een collectiviteitskorting voor elektrisch leasen te bieden. En hen eerlijk en snel advies te geven.

  Vandaag introduceren wij Private Greenlease. “Met dit product richten we ons op medewerkers die behoefte hebben aan snelle zekerheid,” vertelt Arnoud Walma, Adviseur Private Lease. “Hoe weet iemand dat hij de juiste auto voor hem kiest? De informatie om dat zeker te weten is alom beschikbaar, maar al die content doorspitten vraagt zeeën van tijd. Tijd die consumenten eigenlijk niet hebben of liever niet aan dit soort dingen spenderen. Vandaar dat we het medewerkers makkelijk maken. Wij selecteren alleen de beste deals. Elektrische auto’s en auto’s met een lage uitstoot. Wij weten precies welke auto goed is en welke niet. En weten bezwaren tegen elektrisch rijden weg te nemen.”

  Ontdek hier de voordelen van Multilease Private Greenlease:
  -    voor werkgevers
  -    voor werknemers

 • Service

  maandag 30 maart

  Multilease dienstverlening - tijdelijke aanpassingen i.v.m. coronavirus

  Vanwege het coronavirus hebben wij een aantal tijdelijke aanpassingen in onze dienstverlening doorgevoerd met oog op de gezondheid van onze klanten, leaserijders, leveranciers en medewerkers.

  Vanwege het coronavirus hebben wij een aantal tijdelijke aanpassingen in onze dienstverlening doorgevoerd met oog op de gezondheid van onze klanten, leaserijders, leveranciers en medewerkers. De tijdelijke aanpassingen zijn hier te lezen.

  Onze maatregelen zijn genomen om het aantal fysieke contactmomenten te minimaliseren. Mochten er toch contactmomenten plaatsvinden, verzoeken wij u de richtlijnen van het RIVM te volgen.

  De aanpassingen gelden tot nader order, bij een update laten wij dit via de website weten. Heeft u vragen over uw wagenpark of leaseauto? Neem vooral contact met ons op, onze belangrijkste contactgegevens vindt u hier.

 • Nieuws

  donderdag 19 maart

  Gestrand in het buitenland door coronamaatregelen?

  Bent u gestrand in Europa met uw leaseauto vanwege de corona maatregelen, op deze site staat alle informatie dat per land van toepassing is: https://www.nederlandwereldwijd.nl/

  Bent u gestrand in Europa met uw leaseauto vanwege de corona maatregelen, op deze site staat alle informatie dat per land van toepassing is: https://www.nederlandwereldwijd.nl/

  U kunt nu nog reizen door de Schengen landen om naar huis te gaan. Per land zijn wel verschillende documenten van toepassing om te mogen reizen. Per land is er een duidelijke beschrijving met belangrijke telefoonnummers ter plekke en nuttige informatie. Voor op de telefoon is de “Reis app Buitenlandse Zaken” een aanrader. Deze is altijd up to date met informatie per land.

 • Nieuws

  vrijdag 13 maart

  Maatregelen ten gevolge van Coronavirus

  Multilease vindt het belangrijk om bij te dragen aan het tegengaan van mogelijke verdere verspreiding van het coronavirus. Wij volgen hierin het advies van de Rijksoverheid. Er is dagelijks een beperkter team van Multilease op kantoor aanwezig omdat we zoveel als mogelijk vanuit huis zullen gaan werken.

  Multilease vindt het belangrijk om bij te dragen aan het tegengaan van mogelijke verdere verspreiding van het coronavirus. Wij volgen hierin het advies van de Rijksoverheid. Op dit moment zijn er geen meldingen bekend van besmettingen bij onze medewerkers.

  Er is dagelijks een beperkter team van Multilease op kantoor aanwezig omdat we zoveel als mogelijk vanuit huis zullen gaan werken. Fysieke afspraken zullen zoveel mogelijk beperkt worden, altijd in overleg.

  Wij blijven gewoon bereikbaar per telefoon, email en via de website, net zoals u normaal gesproken van ons gewend bent maar wij verzoeken wel wanneer dit mogelijk is, zoveel mogelijk per e-mail contact met ons op te nemen.

  Heeft u of een van uw leaserijders pech of dringende vragen over schade of onderhoud? Gebruik onze website of bel ons op nummer: 088 - 088 0570. Mailen kan ook nog steeds naar onderhoud@multilease.nl en schade@multilease.nl .

  We zullen er alles aan doen om ons niveau van dienstverlening naar u toe te waarborgen! Heeft u vragen over de maatregelen? Neem gerust contact met ons op.

   

 • Blog

  donderdag 12 maart

  Blog: Zo anders is elektrisch rijden

  Alle elektrische rijdersstekkerrijders zijn het erover eens: elektrisch rijden is echt anders dan rijden op een fossiele brandstof. Arnoud Walma, Accountmanager Private Lease bij Multilease, is fan van de elektrische auto. Wij vroegen hem naar de grootste verschillen.

  #DUURZAAM #VOORDELIG #SOEPEL #GREENLEASE


  Alle elektrische rijdersstekkerrijders zijn het erover eens: elektrisch rijden is echt anders dan rijden op een fossiele brandstof. Arnoud Walma, Accountmanager Private Lease bij Multilease, is fan van de elektrische auto. Wij vroegen hem naar de grootste verschillen.

  Hij rijdt comfortabeler

  “Het belangrijkste verschil voor mij is het comfort van een elektrische auto. Zo’n auto rijdt niet alleen comfortabeler door het gevoel dat-ie me geeft - ik rij stukken schoner -, maar het rijden zelf is echt fijner. De auto maakt geen lawaai. Ik hou niet echt van schakelen en in deze auto hoeft dat niet meer. Een beetje pit vind ik ook wel fijn. Gelukkig kan dat ook bij een elektrische auto. Mijn Volkswagen e-Golf trekt razendsnel op.”

  Je laadt ‘m op

  “Tanken is verleden tijd. Ik laad mijn auto op, terwijl ik lekker thuis met mijn gezin aan de eettafel zit. Of als ik aan het werk ben. Dan krijg ik ook nog vaak een betere parkeerplek dan de rest. Moet ik toch onderweg opladen, dan is dat inmiddels geen punt meer. Het netwerk van laadpalen groeit gigantisch. Inmiddels zijn er ruim 43.000 (semi-) publieke oplaadpunten en al meer dan 1.000 snellaadpunten. Het lukt me nu altijd wel om in de buurt op te laden.”

  Je houdt een beetje rekening met de actieradius

  “Toen ik begon met elektrisch rijden was dit echt een ding. Maar inmiddels is de techniek zo ver en het laadnetwerk zo gegroeid, dat ik hier over na moet denken. De actieradius vertelt je hoe ver de auto kan rijden op een volle accu. Uit onderzoek blijkt dat 95% van onze ritten binnen de 80 kilometer blijft. Op dit moment kan een nieuwe elektrische auto gemiddeld 308 kilometer afleggen. Kort door de bocht betekent dit dat je in nog geen 5% van de keren dat je in de auto stapt, hier rekening mee moet houden.”

  Je rijdt voordeliger

  “Het financiële voordeel is echt fijn. Ik lease mijn auto zakelijk en betaal amper bijtelling. Voor een auto uit 2019 betaal je slechts 4% bijtelling tot een catalogusprijs van € 50.000 en in 2020 8% tot € 45.000. Kies je ervoor ‘m te kopen? Hoewel de aanschafkosten nog een fractie hoger liggen, rij je nog steeds voordeliger. Je betaalt geen BPM, geen motorrijtuigenbelasting en geen hoge brandstofprijzen. 100 kilometer rijden kost geen € 10 maar € 4,50 als je elektrisch rijdt.”

  Je hoort tot de groeiende groep groene rijders

  “Ik was een van de eersten in Nederland die overstapte op elektrisch rijden in een hybride auto. Inmiddels raken steeds meer rijders ervan overtuigd dat 100% elektrisch rijden de toekomst heeft. In Nederland rijden inmiddels bijna 114.000 auto’s met een stekker. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren rap doorgroeit naar 1 miljoen exemplaren in 2025.”

  Een elektrische auto leasen?

  Stap je ook over in een elektrische auto? Of twijfel je nog? Wij beantwoorden al jouw vragen. Stel ze gerust via 088 - 088 0525 of welkom@multilease.nl.

 • Service

  vrijdag 7 februari

  Naar het buitenland met je elektrische leaseauto

  Met een elektrische auto op reis naar het buitenland kan natuurlijk heel goed! Extra voorbereiding rondom het opladen onderweg in de doorreislanden en het land van bestemming is aan te raden. We geven je graag wat tips!

  Ga je met je elektrische leaseauto op reis naar het buitenland? Dat kan natuurlijk heel goed! Extra voorbereiding rondom het opladen onderweg in de doorreislanden en het land van bestemming is wel aan te raden.

  Heb je een NewMotion laadpas?

  In het buitenland kun je met de NewMotion laadpas al terecht in Duitsland, België, Luxemburg, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. NewMotion is druk bezig met het ontwikkelen van een groter laadnetwerk in het buitenland. Voor een up-to-date overzicht van locaties en prijzen van laadpalen kun je de app raadplegen. Heb je de app van NewMotion nog niet? Download deze dan nu! Met deze app vind je openbare laadpunten in uw omgeving en op de route. Bekijk de beschikbaarheid, laadsnelheid en prijzen. In een aantal gevallen (bijvoorbeeld in Scandinavië en Engeland) zijn nog geen samenwerkingen met partijen zoals NewMotion en moet je zelf een account aanmaken bij een aanbieder in het betreffende land. Verder (bijvoorbeeld Zuid Italië) zijn het aantal laadpunten waar NewMotion mee samenwerkt nog beperkt.

  Gebruik je de Eneco laadpas?

  Met je Eneco laadpas kun je in het het buitenland laden binnen het netwerk van Eneco. Indien dit niet voldoende is moet je zelf een account aanmaken bij een aanbieder van het betreffende land. Download hier een PDF waarin Eneco de informatie per land heeft samengevat.

  Tesla

  Rij je in een Tesla? Naast het netwerk van uw laadpas kun je dan ook gebruik maken van het Supercharger netwerk van Tesla. Gebruik onderstaande tips van Tesla voor het laden onderweg:

  • Tesla geeft zelf in de navigatie aan waar Super Chargers zitten (dit is ongeveer om de 250km).
  • Zoek onderweg naar de vakantie bestemming op "Destination Charger Tesla" in de navigatie, hier kom je bij hotels uit die een laadstation hebben.
  • Het komt regelmatig voor dat je in het buitenland uw laadpas niet nodig hebt, de charger leest de auto via de stekker uit.

   

   

 • Nieuws

  dinsdag 28 januari

  Auto en fiscus in 2020

  Elk jaar zet de VNA, Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, alle feiten over de auto en fiscus op een rij.

  Elk jaar zet de VNA, Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, alle feiten over de auto en fiscus op een rij. Download de editie van 2020. In deze editie lees je alles over o.a.:

  • De bijtelling tot en met 2026 (incl. overgangsregeling, youngtimers, grijs kenteken, vervangend vervoer)
  • Zakelijk gebruik van de privéauto, kilometervergoeding, carpoolen
  • BPM
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) bij Financial lease
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA) bij elektrische auto's en waterstofpersonenauto's
  • Overzicht van looptijden van diverse regelingen zoals de bijtellingspercentages, vrijstellingen.
  • Stroomschema bijtelling

   

  Bron: Vna-lease.nl