News

Ouder
 • Nieuws

  vrijdag 6 november

  Elektrisch, hybride, wat zijn ook al weer de verschillen?

  Een aantal jaar geleden viel het nog op dat je een elektrische auto op de weg tegenkwam, herinner je de Chevrolet Volt of de eerste uitvoering van de Opel Ampera nog? Tegenwoordig zijn er steeds meer nieuwe auto's elektrisch en schieten de laadpunten als paddenstoelen uit de grond. En maar goed ook, want elektrisch rijden helpt met het verminderen van de CO2-uitstoot.

  Een aantal jaar geleden viel het nog op dat je een elektrische auto op de weg tegenkwam, herinner je de Chevrolet Volt of de eerste uitvoering van de Opel Ampera nog? Tegenwoordig zijn er steeds meer nieuwe auto's elektrisch en schieten de laadpunten als paddenstoelen uit de grond. En maar goed ook, want elektrisch rijden helpt met het verminderen van de CO2-uitstoot.

  De ontwikkeling van nieuwe elektrische auto's gaat snel, er komt een steeds grote en breder aanbod en de technologieën worden steeds knapper. Maar welke soorten elektrische wagens zijn er nu op de markt? In de basis kun je ze terugbrengen naar types die geheel of deels op elektrische stroom rijden: 100% elektrisch, dus alleen met elektromotor, de plug-in hybrides en de (mild) hybrides.

  Een 100% elektrische auto leasen

  De 100% elektrische auto heeft alleen een elektromotor en rijdt puur op elektrische energie. Als de accu leeg is, moet deze eerst weer worden opgeladen om verder te kunnen rijden. Gelukkig is de laadinfrastructuur in Nederland goed ontwikkeld en is er (bijna) altijd wel een laadpaal in de buurt. Deze soort rijdt CO2-neutraal en levert daarmee een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit.

  Bij het leasen van een 100% elektrische auto is een groot pluspunt het voordeel van de bijtelling. In 2019 betaalde je als leaserijder 4% over 50.000 euro, in 2020 is dit 8% over 45.000 euro. Is jouw auto meer waard? Dan betaal je over dit gedeelte de reguliere 22%. In 2021 wordt de regeling afgezwakt naar 12% over 40.000 euro. Wil je in 2020 dus nog profiteren van 8%, adviseren we je om te kijken of er een elektrische auto voor jou bij zit.

  Hybride auto leasen: plug-in hybride en (mild) hybride

  Naast de volledig elektrische auto bestaat ook de hybride auto. Hier zijn verschillende varianten van: de plug-in hybride, de mild hybride en de hybride auto.

  De plug-in hybride heeft naast de elektromotor ook een brandstofmotor, als de stroom bij een plug-in hybride op is schakelt de auto over op de brandstofmotor. Je rijdt dan verder op benzine of diesel in plaats van elektriciteit. Je kunt wel een grote afstand volledig elektrisch afleggen met de plug-in hybride dankzij het grote accupakket. Ook dit type elektrische leaseauto valt in de 22% bijtellingscategorie.

  Meer over elektrisch leasen

  Interesse in elektrisch leasen? Lees hier meer informatie en bekijk de veelgestelde vragen. Op onze website is het mogelijk om elektrische wagens met elkaar te vergelijken. Zo zie je snel de verschillen tussen accu's, laadtijd en laadcapaciteit.

   

  Lees meer over elektrisch leasen

 • Service

  vrijdag 16 oktober

  Servicebericht: Tijd voor de bandenwissel

  Het najaar staat voor de deur, het wordt tijd om de winterbanden onder de leaseauto te laten plaatsen! We willen onze leaserijders alvast verzoeken een afspraak te maken voor de bandenwissel. Dit kun je doen bij de bandenspecialist waar de winterbanden liggen opgeslagen.

  Het najaar staat voor de deur, het wordt tijd om de winterbanden onder de leaseauto te laten plaatsen! We willen onze leaserijders alvast verzoeken een afspraak in te plannen voor de bandenwissel. Door de afspraak vooraf in te plannen voorkomt je lange wachttijden en is jouw auto op tijd voorzien van de winterbanden.

  De afspraak voor de bandenwissel kan direct gemaakt worden bij de bandenspecialist waar de winterbanden opgeslagen liggen.

  Klik hier voor meer informatie over de bandenwissel

  Heb je vragen over het onderhoud van uw leaseauto? Neem dan contact op met onze afdeling Onderhoud, via het online formulier 'Onderhoudsvraag stellen' of tijdens werkdagen telefonisch via 088 - 088 0570.

 • Service

  donderdag 17 september

  Elektrisch rijden: de voor- en nadelen

  Overweeg je te gaan rijden met een elektrische auto? Wij hebben de voordelen en de nadelen van elektrisch rijden hieronder op een rijtje gezet zodat je een goede afweging kunt maken.

  Overweeg je te gaan rijden met een elektrische auto? Wij hebben de voordelen en de nadelen van elektrisch rijden hieronder op een rijtje gezet zodat je een goede afweging kunt maken. Meer informatie over elektrisch leasen vind je hier: https://www.multilease.nl/zakelijk-leasen/elektrisch-leasen

  Nadelen elektrisch rijden

  Omdat er minder nadelen dan voordelen zijn beginnen we hiermee. Tegen de volgende punten lopen bestuurders van elektrische auto's wel eens aan. Doordat de technologie van elektrisch rijden steeds beter wordt, zijn sommige nadelen soms van tijdelijke aard:

  • in vergelijking met een brandstofauto is de actieradius nog klein. De actieradius is de afstand die een elektrische wagen kan rijden op een volle accu. Zeker in het afgelopen jaar is de actieradius bij nieuwe elektrische auto's aanzienlijk verbeterd, zo kun je bijvoorbeeld met een aantal modellen al zo'n 400 kilometer afleggen met een volle accu.
  • het opladen van de accu duurt langer dan het tanken van een brandstofauto. Daarentegen kun je je auto opladen op de momenten dat je 'm toch niet gebruikt.
  • het aantal snel laadstations is in verhouding minder dan het aantal brandstofstations. Met de opkomst van het aantal elektrische auto's zie je ook steeds meer laadpunten onderweg.
  • de maximale snelheid van de elektrische auto is lager dan die van een brandstofauto. Maar met een maximumsnelheid van 100 km/u op de Nederlandse snelwegen overdag merk je daar weinig van.

   

  Nu dan de voordelen van elektrisch rijden

  Zoals je kunt zien, de nadelen zijn minimaal. Maar wat zijn dan de voordelen van rijden met een elektrische auto? We vertellen het je:

  • het is goedkoper. Eén kWh kost ongeveer € 0,34. Het aantal kilometers wat je elektrische auto hierop kan rijden verschilt, maar gemiddeld is dat zo'n 8 kilometer. Aan de pomp betaal je toch snel meer voor een kilometer (benzine, LPG of diesel).
  • door overheidsmaatregelen betaal je momenteel (2020) geen wegenbelasting en bpm. Dit zie je weer terug in een lager leasetarief. Let wel, de overheidsmaatregelen verschillen per jaar, dit kan dus in de toekomst veranderen.
  • gunstige bijtelling. Hoe eerder je als leaserijder de overstap naar elektrisch maakt, hoe gunstiger de bijtelling. In 2019 was dit 4% tot een cataloguswaarde van € 50.000, in 2020 8% tot een cataloguswaarde van € 45.000 en in 2021 wordt dit 12% tot een waarde van € 40.000. Heb je een duurdere auto uitgekozen? Dan geldt voor de overige cataloguswaarde het reguliere percentage van 22%.
  • beter voor het milieu. Elektrische auto's stoten geen CO2 en fijnstof uit. Ze zijn minder schadelijk voor het milieu en veroorzaken geen stank of geluidsoverlast. Als de energie waar de auto op rijdt wordt opgewekt door de natuur (via windmolens of zonnepanelen) rijdt de auto helemaal zonder uitstoot.
  • maatschappelijk verantwoord. Een park met elektrische auto's zegt wat over jouw bedrijf. Het is een representatief visitekaartje dat aangeeft dat je actief bezig bent met duurzaam ondernemen.
  • met een elektrische auto heb je geen omkijken naar milieuzones en venstertijden in bepaalde gebieden.
  • de nieuwe elektrische modellen mogen er qua looks zeker wel zijn, ze doen niet onder voor hun brandstof broertjes en zusjes.
  • besparen op laden is mogelijk. Per aanbieder verschillen de tarieven van stroom, de Amsterdamse aanbieders Essent en Nuon brengen naast een abonnementstarief maximaal € 0,34 per kWh in rekening (prijspeil 2019).

   

  Lees meer >

 • Service

  vrijdag 31 juli

  Servicebericht: Airco-tips

  Zomer = tijd voor airco-tips. Om te zorgen dat de airco goed blijft werken, de auto naar wens functioneert en het een beetje uit te houden is in de auto!

  Zomer = tijd voor airco-tips. Om te zorgen dat de airco goed blijft werken, de auto naar wens functioneert en het een beetje uit te houden is in de auto!

  Airco-tip 1: Zet de airco ongeveer 10 minuten voor aankomst uit.
  Er zit dan aan het einde van de rit minder vocht op of in de omgeving van de verdamper in het aircosysteem. De kans op nare luchtjes is dan kleiner en het voorkomt beslagen ramen.

  Airco-tip 2: Open de ramen bij vertrek.
  Bij warm weer is het verstandig om de auto eerst wat af te laten koelen door de ramen even open te doen. Sluit daarna de ramen en zet de airco aan. Doordat de warme lucht dan al voor het grootste deel uit de auto is verdwenen zal de auto eerder lekker afkoelen.

  Airco-tip 3: Schakel de airco uit bij zware belasting
  Heb je een aanhanger of rij je door berggebied? Een auto airconditioning kost motorvermogen. Zet de airco tijdelijk uit op momenten dat de motor hard moet werken om oververhitting van de motor te voorkomen.

  Airco-tip 4: Warm weer? Gebruik recirculatie-stand
  Bij een hoge buitentemperatuur kan het beste de ventilatiestand van "fresh air" naar "recirculatie" worden omgeschakeld. Als de stand "fresh air" ingeschakeld blijft, moet de buitenlucht steeds worden afgekoeld. In de stand "recirculatie" circuleert de lucht binnen de auto, waardoor het aircosysteem een veel lagere temperatuur kan bereiken.

  Airco-tip 5: Gebruik de airco regelmatig
  Gebruik de auto airco-installatie regelmatig. Hiermee verminder je de slijtage van lagers en pomp. Als de AC niet in werking is, wordt de olie in het systeem niet verdeeld. Deze olie zorgt juist voor smering van de onderdelen. Zet de airco daarom regelmatig aan.

 • Nieuws

  maandag 25 mei

  Flexibel en voordelig leasen, al vanaf € 275 per maand

  Ben je op zoek naar mobiliteit, maar wil je niet vastzitten aan een contract van 60 maanden? Met Multilease Flexlease kun je heel voordelig kort zakelijk leasen. Je kiest hierbij niet een auto uit, maar bepaalt in welke klasse je wilt rijden en sluit hier een contract af voor 24 maanden. Al vanaf € 275,- per maand. En na 12 maanden bepaal je zelf of je doorrijdt of dat je ‘m weer inlevert.

  Ben je op zoek naar mobiliteit, maar wil je niet vastzitten aan een contract van 60 maanden? Met Multilease Flexlease kun je heel voordelig kort zakelijk leasen. Je kiest hierbij niet een auto uit, maar bepaalt in welke klasse je wilt rijden en sluit hier een contract af voor 24 maanden. Al vanaf € 275,- per maand. En na 12 maanden bepaal je zelf of je doorrijdt of dat je ‘m weer inlevert.

  Scherp maandtarief
  •    al vanaf € 275,- per maand excl. btw
  •    populaire auto met praktische extra’s
  •    standaard laag eigen risico van € 170,-
  •    inclusief schadeverzekering voor inzittenden
  •    vervangend vervoer en 24/7 pechhulp inbegrepen
  •    inclusief de Multilease service

  Wil je kort zakelijk leasen?
  Wil je zekerheid in een onzekere periode? En maakt het merk en type auto je niet zoveel uit? Vraag dan snel een offerte aan of bestel jouw Multilease Flexlease direct. Meer informatie vind je hier.

  Ga naar Flexlease

   

 • Nieuws

  dinsdag 5 mei

  Met hoeveel personen mag je in de auto tijdens corona maatregelen?

  Met de huidige corona maatregelen is het lastig om 1,5 meter afstand te houden tot elkaar in de auto. Ook als je maar met z'n tweeën bent. Wij zochten voor je uit wat de regels zijn.

  Met de huidige corona maatregelen is het lastig om 1,5 meter afstand te houden tot elkaar in de auto. Ook als je maar met z'n tweeën bent. Wij zochten voor je uit wat de regels zijn.

  Met wie mag je in de auto?
  Het is erg onverstandig om met een vriend, buurman of collega in één auto te zitten. Doordat je zo dicht bij elkaar zit, loop je namelijk een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. Ook als je maar met z'n tweeën bent. De basisafspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren. Je kunt er geen boete voor krijgen. Met leden van het gezin / huishouden mag je wél samen in een auto zitten.

  Mag ik met 3 mensen in één auto zitten als we geen huisgenoten zijn?
  Het is onverstandig én strafbaar om met 3 personen (of meer) in een auto te zitten als je niet uit hetzelfde gezin komt. Het kan je een boete opleveren van 390 euro (of 95 als je tussen de 13-17 bent). Ben je 18 jaar of ouder, dan komt de boete ook als aantekening op je strafblad te staan.

  Mijn werkgever wil dat we met 3 mensen in de werkbus naar het werk gaan. Mag dat?
  De basisafspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren (dus een gezin of anderszins huisgenoten zijn). Met drie of meer mensen in een werkbus kun je nooit genoeg afstand houden. Hierdoor loop je een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. Doe je dit in verband met je werk, dan raadt de politie je aan om met je werkgever te bespreken of er andere mogelijkheden zijn. Misschien met twee busjes rijden? Of een plexiglas afscheiding maken? Als je werkgever geen oog heeft voor de afstand kan er een boete aan de werkgever gegeven worden van 4350 euro.

  Mijn moeder is slecht ter been, maar moet naar de huisarts. Mag ik haar met de auto ophalen en wegbrengen?
  Volgens de regels zou de politie dat af moeten raden omdat jullie niet tot één huishouden behoren. Maar mensen die voor kwetsbaren zorgen, zijn in deze periode hard nodig. Daarom rekenen we erop dat je het contact beperkt, maar in geval van nood - bijvoorbeeld bij een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis - helpt waar nodig. 

  Bron: Politie.nl

 • Service

  donderdag 16 april

  Banden wisselen

  Normaal gesproken vragen wij in maart een afspraak in te plannen voor de bandenwissel. Met het minimale aantal kilometers dat veel leaseauto's nu rijden, is doorrijden op winterbanden is voor nu geen probleem.

  Normaal gesproken vragen wij in maart een afspraak in te plannen voor de bandenwissel. Met het minimale aantal kilometers dat veel leaseauto's nu rijden, is doorrijden op winterbanden is voor nu geen probleem. Gaat u wel (weer) meer de weg op, wissel de banden dan al wel. Bij hogere temperaturen slijten de banden iets sneller, wat het weggedrag mogelijk kan beïnvloeden.

  Maak alvast een afspraak voor de bandenwissel later dit jaar
  Wij verzoeken u wel alvast de bandenwissel in te plannen voor later dit jaar. Dit kan worden gedaan bij de bandenspecialist waarbij de zomerbanden liggen opgeslagen. Neemt u hierbij wel de instructies van het RIVM en de bandenwissel locatie in acht.

  Hoe inplannen
  De bandenwissel van uw merkomschrijving modelomschrijving met kenteken kenteken kunt u alvast inplannen bij het bedrijf waar de zomerbanden van uw leaseauto liggen opgeslagen.

  Vragen over de bandenwissel? Neem gerust contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar onderhoud@multilease.nl.

 • Nieuws

  vrijdag 10 april

  Wij werken samen vanuit huis voor u!

  In deze tijden van social distance, thuis werken, elkaar helpen en gezondheid op 1, staan wij juist nu ook voor u klaar met persoonlijke aandacht en service. Het grootste deel van de collega's heeft thuis een werkplek ingericht en een klein deel van het team werkt nog, op afstand, vanuit ons kantoor in Den Haag.

  In deze tijden van social distance, thuis werken, elkaar helpen en gezondheid op 1, staan wij juist nu ook voor u klaar met persoonlijke aandacht en service. Het grootste deel van de collega's heeft thuis een werkplek ingericht en een klein deel van het team werkt nog, op afstand, vanuit ons kantoor in Den Haag.

  We hebben een aantal tijdelijke aanpassingen in onze dienstverlening doorgevoerd met oog op de gezondheid van onze klanten, leaserijders, leveranciers en medewerkers. Dit gaat om zaken zoals inleveren van de leaseauto, onderhoud, bandenwissel en APK. Alle up-to-date informatie leest u hier op onze website.

  Heeft u vragen, dan kunt u ons het beste per e-mail bereiken via welkom@multilease.nl , onderhoud@multilease.nl en schade@multilease.nl . Bellen mag ook, voor 24/7 directe hulp bij pech en schade bel 088 - 088 0570, ons algemene telefoonnummer is 088 - 088 0525.