Kijkje achter de schermen bij de afdeling contractbeheer

De afdeling contractbeheer behandelt alle leasecontracten vanaf het moment dat er een auto aangemeld wordt tot en met het maken van de eindafrekening na afloop van het contract. Alle administratieve handelingen die tijdens de looptijd van een leasecontract plaatsvinden worden door deze afdeling behandeld. Wiesje Alderse Baas is teamleider contractbeheer en geeft een inkijkje van de verschillende werkzaamheden. 

Klantcontact

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 08:00 uur tot 17:30 uur en hebben we contact met onze klanten en collega’s. De vragen die gesteld worden lopen erg uiteen. Van iemand die niet kan afrekenen met zijn tankpas tot bijvoorbeeld iemand die met de leaseauto op vakantie wil naar Marokko. Intern krijgen we onder andere verzoeken om bepaalde contracten te herzien, maar ook om afkoopvoorstellen te maken. Iedere dag is anders en dat vind ik het leukste aan mijn werk. Verder ondersteunen we ook de receptie bij ziekte of lunchpauze, dan nemen we alle receptietaken over.  
 
Als team staan we er hetzelfde in en vinden we het belangrijk dat als er een vraag gesteld wordt, we doorvragen, zodat we de vraag achter de vraag achterhalen. De reden hiervoor is dat als er een vraag gesteld wordt, daar vaak een dieperliggende reden of motief achter zit. Als je dit weet kun je de klant gerichter en sneller helpen. Dat is voor beide partijen erg fijn. 

Wiesje Alderse Baas Teamleider Contractbeheer
Persoonlijk contact is voor mij erg belangrijk. Laatst belde er een klant terug, waarvan ik het nummer herkende en achternaam wist. Toen ik opnam sprak ik hem direct persoonlijk aan en dit werd erg goed ontvangen.
Wiesje Alderse Baas

Contractherzieningen

Tussentijds voeren we op de afdeling wijzigingen door in het contract. Dit doen we pro-actief wanneer we zien dat de daadwerkelijke kilometers afwijken van dat wat er contractueel afgesproken is. We stellen de klant hiervan eerst op de hoogte en doen een voorstel. Met onze expertise kunnen we goed inschatten wanneer het verstandig is om de kilometers aan te passen. 
 
We passen contracten ook aan op vraag van de klant zelf. In de meeste gevallen is er dan sprake van een verlenging, verkorting van het leasecontract of het toevoegen van accessoire, zoals een trekhaak. Meestal zijn dit leaserijders die uit dienst gaan of voor een andere werkgever gaan werken. Vroeger stuurden we deze herzieningen per mail en tegenwoordig versturen we het herziene contract met een digitaal tekenverzoek. Dit scheelt behoorlijk wat handelingen, zoals printen en tekenen en opnieuw scannen. 

Shortlease

Met de optie shortlease bieden we klanten de mogelijkheid om een voertuig voor een korte of langere tijd te huren. Zo huur je een auto voor een werknemer die een dag op pad gaat of huur je een bestelbusje voor een hele week voor het vervoeren van bijvoorbeeld een stand voor een beurs. 
 
Aangezien de levertijden op het moment wat langer zijn denken we graag in oplossingen. Een van die oplossingen is het aanbieden van een voorloopauto. Mocht een auto onverhoopt niet op tijd geleverd worden, maar wil je wel mobiel blijven, dan biedt de voorloopauto uitkomst. Je houdt de voorloopauto tot de leaseauto afgeleverd wordt. Voor beide opties geldt dat je deze op elk gewenst adres in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden) kunt laten afleveren en ophalen. Weten welke optie voor jou het beste is? Neem dan contact met ons op en mail naar huren@multilease.nl. 

Tank -en laadproducten 

Zodra een nieuwe leaseauto is aangemeld, gaat onze afdeling aan de slag om alles rijklaar te maken. We vragen onder andere een tank- of laadpas aan. Beantwoorden tussentijdse vragen en doen dit tot het einde van het contract. Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van mobiliteit. Dit zien we ook terug bij Multilease en daardoor hebben we de afgelopen tijd veel kennis opgedaan van diverse laadoplossingen. Zelfs wanneer je laadpas het niet meer doet, hebben wij de oplossing voor jou in huis en helpen wij je verder op weg.