Hoe gaat leasen bij Multilease en wat komt er allemaal bij kijken?

Wanneer je gaat leasen, kom je voor verschillende keuzes te staan, zoals het type auto, leasevorm, etc. Maar hoe gaat leasen bij Multilease en wat komt er allemaal bij kijken? We spraken met Jari Ahmed, een van onze accountmanagers binnendienst. Jari werkt nu zo’n twee jaar bij Multilease en hij kent alle ins en outs over leasen.

Offerte

Op het moment dat je geïnteresseerd bent in een van onze diensten, kun je een aanvraag doen via onze website, telefoon of per e-mail. Vervolgens neemt een van onze collega’s van de binnendienst contact met je op. Volgens Jari wordt tijdens dit gesprek duidelijk wat de mobiliteitsbehoefte is en wordt er een passend aanbod gemaakt.
 

Operational -en financial lease

Binnen Multilease worden er verschillende leasevormen aangeboden, waaronder operational en financial lease. Het verschil tussen deze twee opties legt Jari graag aan je uit. Bij operational lease, lease je voor een all-in prijs en hoef je geen rekening te houden met onvoorziene kosten (Onderhoud, HSB, verzekeringen en rente afschrijving zijn inbegrepen). Vanuit zakelijk oogpunt zien we dan ook dat er vaak wordt gekozen voor deze optie. De leaseauto blijft gedurende het contract en ook na afloop altijd eigendom van Multilease. Na afloop van het contract, zorgen wij ervoor dat de leaseauto een andere bestemming.
Wanneer er onvoldoende financiële middelen beschikbaar zijn om een auto te financieren, is financial lease een goede optie. Met deze leasevorm, lease je een auto voor een vast bedrag per maand tegen een vaste rente. Na afloop van het contract, word je eigenaar van de leaseauto.


Aanbod op maat 

Als accountmanager vind ik het belangrijk en zie ik het als mijn taak om een zo passend en persoonlijk mogelijk aanbod te doen. Wanneer er een aanvraag binnenkomt, neem ik altijd telefonisch contact op. Zelf vind ik het fijn om open vragen te stellen, omdat je daarmee de achterliggende gedachten en beweegredenen van een klant of bedrijf in beeld brengt. Zo weet ik wat de klant nodig heeft en kan ik op basis hiervan mijn expertise delen over de meest geschikte leaseauto. Uiteraard houd ik daarin ook altijd rekening met het budget.
Vaak heeft de klant al een voorkeur voor een bepaalde leaseauto. Wij gaan vervolgens kijken of dat ook daadwerkelijk de beste optie is en geven nog een aantal vergelijkbare opties. Binnen Multilease bieden we bijvoorbeeld ook jong gebruikte leaseauto’s aan, om zo de klant sneller van mobiliteit te kunnen voorzien. De afgelopen tijd hebben leaseauto’s namelijk een veel langere levertijd, dan dat we gewend zijn. Gemiddeld genomen is de levertijd van een nieuwe leaseauto zo’n 10 tot 12 maanden. Tot 2 jaar geleden werden leaseauto’s vaak al binnen drie maanden geleverd. Een aanzienlijk verschil, waarbij wij meerdere oplossingen bieden om dit probleemloos te overbruggen.

Jari Ahmed Accountmanager binnendienst
Mijn uitdaging: een passende oplossing voor iedere klant vinden.
Jari Ahmed

Flexibel en persoonlijk

De gehele afdeling gaat flexibel om met de levertijden en is hier ook transparant over in de communicatie naar de klant toe. Alles om de verwachting van de klant vooraf te kunnen managen en onnodige teleurstellingen te voorkomen. Hierna doen we een voorstel, waarin alle wensen van de klant zijn opgenomen. Denk hierbij aan leasetarief, afspraken en de looptijd van het leasecontract. 
Meestal We streven ernaar dat de offerte binnen 24 uur verstuurd wordt. De klant heeft dan zo’n 30 dagen de tijd om erover na te denken. In de tussentijd blijven we in contact met elkaar. Bij akkoord van de klant gaan we vervolgens aan de slag om alles in werking te zetten. Het contract wordt in orde gemaakt en de leaseauto besteld. De binnendienst draagt vervolgens de bestelling over aan de afdeling inkoop. Zij houden de leverdatum in de gaten en onderhouden contact met de klant.  


Aflevering leaseauto

Rond de aflevering van de leaseauto ontvangt de klant van ons een tank- of laadpas (indien hiervoor is gekozen), groene kaart en andere relevante informatie. Dit kan een werkplek zijn, maar ook op het huisadres. Sommige klanten halen de leaseauto liever zelf op. De keuze laten we aan de klant. Na aflevering van de leaseauto neem ik altijd contact op om te kijken of alles naar wens is en of ik nog iets kan betekenen. Gedurende de leaseperiode wordt de klant (afhankelijk van het soort gekozen lease , diensten en service) op de hoogte gehouden wanneer het tijd is voor onderhoud of het wisselen van de zomer- of winterbanden. Onze binnendienst accountmanagers blijven tot het einde van het contract contactpersoon van de klant en zijn ook bereikbaar voor eventuele vragen. 

Jari vindt zijn werk uitdagend, omdat iedere dag anders is. In de ochtend is hij met een wagenparkbeheerder in gesprek over het wijzigen van het kilometrage van een lopend contract. Om in de middag op zoek te gaan naar een jong gebruikte leaseauto voor een zelfstandig ondernemer.