Elektrisch rijden

Verschillende types elektrische auto’s

Over het algemeen zijn er drie typen auto’s te onderscheiden die geheel of deels op elektrische stroom kunnen rijden:

 • Met alleen een elektromotor, deze auto’s zijn alleen voorzien van een elektromotor en zullen wanneer de accu leeg is weer opgeladen moeten worden om verder te kunnen rijden. Deze auto’s stoten geen schadelijke stoffen uit. Dit type elektrische auto’s heeft in 2019 een bijtelling van 4%, tot een bedrag van € 50.000,-. Daarboven geldt het reguliere bijtellingspercentage van 22%.
 • De types voorzien van een elektromotor met range extender. Deze auto’s rijden ook volledig op stroom. Daarnaast is er een kleine brandstofmotor aanwezig voor wanneer de stroom op dreigt te raken. Die brandstofmotor laadt de accu bij zodat er verder elektrisch gereden kan worden. Deze auto’s maken dus in beperkte mate gebruik van brandstof. Dit type auto’s heeft een bijtelling van 22%.
 • De plug-in hybrides. Een hybride auto heeft zowel een brandstof- als een elektromotor. Dankzij een groter accupakket kunt u met een plug-in hybride grotere afstanden volledig elektrisch rijden. Is de stroom op, dan rijdt de auto op de brandstofmotor verder. Dit type auto’s heeft een bijtelling van 22%.

Rijdt u in een elektrische auto of overweegt u een elektrische auto te leasen? Lees de tips, voordelen en informatie hieronder.

 • Opladen elektrische leaseauto

  Opladen elektrische leaseauto

  Het opladen van een elektrische auto kan op verschillende manieren. Via een normaal stopcontact, een (semi-) openbare laadpaal en via een snellader. Dat opladen kan op de standaard snelheid, in een versneld of in een snel tempo.

  Read more
 • Voor- en nadelen elektrisch rijden

  Voor- en nadelen elektrisch rijden

  Het rijden in een elektrische auto heeft voor- en nadelen. De overheid stimuleert het gebruik van elektrische auto's vanuit milieu overwegingen en de ontwikkelingen bij autofabrikanten op het gebied van elektrisch rijden gaan in een rap tempo. De voordelen nemen dan ook alleen maar toe.

  Read more
 • Tips elektrisch rijden

  Tips elektrisch rijden

  Rijden in een elektrische auto is minstens zo comfortabel als rijden in een auto die op een andere manier wordt aangedreven. Onderstaande tips helpen bij elektrisch rijden, bijvoorbeeld om de actieradius te maximaliseren.

  Read more