Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit heeft meerdere redenen; elektrisch rijden is goed voor het milieu, het wordt gestimuleerd door overheid en organisaties, de ontwikkeling van elektrische auto's is in een versnelling gekomen waardoor er een steeds groter en breder aanbod is en de technologieën in elektrische auto's worden steeds verder ontwikkeld. Maar wat houdt elektrisch rijden nu in en is het daadwerkelijk anders dan rijden met een benzine- of dieselauto? Hier vindt u meer informatie over elektrisch rijden, het laden van de auto, de voor- en de nadelen, tips en veelgestelde vragen.

Het aanbod elektrische leaseauto's kunt u ook op onze website bekijken en vergelijken. Heeft u nog vragen over elektrisch rijden? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Stel deze via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.  

Verschillende types elektrische auto’s

Over het algemeen zijn er drie typen auto’s te onderscheiden die geheel of deels op elektrische stroom kunnen rijden:

 • Met alleen een elektromotor, deze auto’s zijn alleen voorzien van een elektromotor en zullen wanneer de accu leeg is weer opgeladen moeten worden om verder te kunnen rijden. Deze auto’s stoten geen schadelijke stoffen uit. Dit type elektrische auto’s heeft in 2020 een bijtelling van 8%, tot een bedrag van € 45.000,-. Daarboven geldt het reguliere bijtellingspercentage van 22%.
 • De types voorzien van een elektromotor met range extender. Deze auto’s rijden ook volledig op stroom. Daarnaast is er een kleine brandstofmotor aanwezig voor wanneer de stroom op dreigt te raken. Die brandstofmotor laadt de accu bij zodat er verder elektrisch gereden kan worden. Deze auto’s maken dus in beperkte mate gebruik van brandstof. Dit type auto’s heeft een bijtelling van 22%.
 • De plug-in hybrides. Een hybride auto heeft zowel een brandstof- als een elektromotor. Dankzij een groter accupakket kunt u met een plug-in hybride grotere afstanden volledig elektrisch rijden. Is de stroom op, dan rijdt de auto op de brandstofmotor verder. Dit type auto’s heeft een bijtelling van 22%.
 • Opladen elektrische leaseauto. Van stap tot stap uitgelegd

  Opladen elektrische leaseauto. Van stap tot stap uitgelegd

  Het grootste verschil tussen een brandstofauto en een elektrische auto is het laden. Een elektrische auto moet vaak worden opgeladen. De oplaadduur hangt af van de manier van opladen, de accucapaciteit, de mate van restcapaciteit en de omvormer in de auto. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om snel(ler) te laden. Hier leggen wij stap voor stap uit wat opladen inhoudt.

  Read more
 • Voor- en nadelen elektrisch rijden

  Voor- en nadelen elektrisch rijden

  Het rijden in een elektrische auto heeft voor- en nadelen. De overheid stimuleert het gebruik van elektrische auto's vanuit milieu overwegingen en de ontwikkelingen bij autofabrikanten op het gebied van elektrisch rijden gaan in een rap tempo. De voordelen nemen dan ook alleen maar toe.

  Read more
 • Tips elektrisch rijden

  Tips elektrisch rijden

  Rijden in een elektrische auto is minstens zo comfortabel als rijden in een auto die op een andere manier wordt aangedreven. Onderstaande tips helpen bij elektrisch rijden, bijvoorbeeld om de actieradius te maximaliseren.

  Read more