Meer dan welkom
Multilease

Op vakantie met uw leaseauto

Plaatsingsdatum: 26-05-2016

Bent u van plan deze zomer met uw leaseauto (naar het buitenland) op vakantie te gaan? Zorg dat u goed voorbereid op vakantie gaat; vaak gelden er in het buitenland namelijk andere verkeersregels dan in Nederland.

Bent u van plan deze zomer met de leaseauto op vakantie te gaan? Zorg er dan voor dat u zich goed voorbereidt. Het is verstandig om u vooraf even in te lezen in de verkeersregels van de landen die u gaat bezoeken. Soms gelden er in het buitenland namelijk andere verkeersregels dan in Nederland of worden sommige verkeersovertredingen strenger bestraft. Zo bent u in Frankrijk sinds 1 juli 2012 verplicht om minimaal twee alcoholtesten bij u te hebben in uw auto én komen bekeuringen die u in Frankrijk rijdt nu echt in Nederland op uw deurmat (lees hier meer). Op de website van de ANWB kunt u de Reiswijzer zomer 2016 downloaden, deze staat boordevol tips om goed voorbereid met de auto op pad te gaan.

Wist u bijvoorbeeld dat:

op vakantie met uw leaseauto

  • brildragers in Spanje een reservebril bij zich dienen te hebben in de auto?
  • claxonneren in Wenen te allen tijde verboden is?
  • het vanaf 1 juli 2014 verplicht is om in Duitsland een reflecterend hesje bij u te hebben in de auto?
  • het in Frankrijk sinds 1 juli 2015 verboden is "oortjes", bluetoothheadsets en hoofdtelefoons te gebruiken.
  • u in Spanje als chauffeur geen slippers of zwemkleding mag dragen tijdens het rijden?

Op de groene kaart staat vermeld in welke landen de leaseauto verzekerd is en waar u dus met uw leaseauto kunt rijden. Landen waar u niet verzekerd bent staan doorgestreept. Daarnaast is het belangrijk om een 'machtiging buitenland' aan te vragen. Hierop staat in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) vermeld dat u in het buitenland gebruik mag maken van de leaseauto.

Wij raden u aan om uw leaseauto vóór uw vakantie even te laten controleren bij de garage. Met een lange reis voor de boeg heeft u dan meer zekerheid dat u niet met pech langs de kant komt te staan. Rijdt u een leaseauto bij Multilease? Dan kunt u nu gebruik maken van een gratis zomercheck voor uw leaseauto. Bij de zomercheck wordt uw leaseauto nagekeken op de volgende punten: accu, bandenspanning en -profiel, ruitenwisserbladen, verlichting en alle belangrijke vloeistoffen.