Meer dan welkom
Multilease

Gemeente Nunspeet neemt elektrische deelauto in gebruik

Plaatsingsdatum: 09-11-2017

De gemeente Nunspeet start met een gemeentelijke elektrische deelauto (een Renault ZOE) die buiten kantoortijden voor iedereen beschikbaar is. Dit betekent minder CO2-uitstoot, minder autobezit en minder parkeerdruk. Het is voor iedereen een mooie manier om ervaring op te doen met elektrisch rijden. Multilease heeft deze deelauto geleverd.

Gemeente NunspeetWethouder Gert van den Berg kreeg op 9 november officieel de sleutels overhandigd van de eerste elektrische dienst- en deelauto door Lucas Hanou, directeur van Multilease. Tijdens kantooruren gebruiken gemeenteambtenaren de Renault ZOE. In de avonduren en het weekend kunnen inwoners en ondernemers de auto gebruiken via het platform Mywheels.nl.

Wethouder Gert van den Berg: “Onze dagelijkse ritjes hebben grote invloed op onze CO2 uitstoot. Door elektrisch te rijden zetten we samen de CO2-teller op NUL. Door te delen is er minder behoefte aan een eigen (tweede) auto, meer ruimte op de weg en in de wijk. Met de komst van deze elektrische deelauto zijn we als gemeente Nunspeet weer een stapje dichter bij het bereiken van onze Duurzaamheidsambitie: In 2050 een klimaat neutrale energievoorziening!”. In de nabije toekomst is het de bedoeling dat de Renault ZOE wordt geladen met lokale stroom.

De gemeente maakt het met de deelauto voor haar inwoners mogelijk om laagdrempelig met elektrische automobiliteit ervaring op te doen. Wie gebruik wil maken van de deelauto, krijgt na online aanmelden, gemakkelijk toegang tot de auto met smartphone of ov-pas. De auto is buiten kantoortijden en in het weekend voor iedereen beschikbaar.