Landeninformatie New Motion pas

Momenteel kunt u met de NewMotion laadpas al terecht in Duitsland, België, Luxemburg, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Ze zijn druk bezig met het ontwikkelen van een groter laadnetwerk in het buitenland. Voor een up-to-date overzicht van locaties en prijzen van laadpalen kunt u de app raadplegen.

Duitsland
Een Duitse aanbieder waarbij u met de pas nog niet kunt laden is Vattenfall. Wanneer u bij Vattenfall wilt laden dient u rechtstreeks bij deze aanbieders een contract af te sluiten.

Oostenrijk
Onderlinge afspraken tussen NewMotion en Smatrics hebben er op dit moment in geresulteerd dat u met uw NewMotion laadpas kunt laden bij alle laadpalen welke zijn aangesloten bij Smatrics. Houdt u er rekening mee dat het maximaal een maand kan duren voordat nieuw geactiveerde laadpassen werkzaam zijn in Oostenrijk.

Engeland
Helaas heeft NewMotion momenteel nog geen samenwerkingen met laadnetwerken in Engeland, waardoor het aantal laadpunten waar u met de laadpas kunt laden zeer beperkt is. Wij raden u daarom aan een laadpas aan te vragen bij het Engelse netwerk van ChargeMaster genaamd Polar. Deze pas geeft u toegang tot het netwerk van zowel ChargeMaster als Charge Your Car. Indien u slechts van plan bent te gaan snelladen langs te snelweg kunt u ook gebruik maken van de mobiele app van Ecotricity.

Frankrijk
Frankrijk heeft ongeveer 2.100 laadpunten waar u met uw NewMotion pas kunt laden, inclusief 200 laadpunten op de snelwegen. Ook heeft Frankrijk zo ongeveer 3.000 gratis laadpunten waar u geen pas voor nodig heeft om te kunnen laden. Alle locaties in Frankrijk waar u met NewMotion pas en zonder pas kunt laden zijn ook te vinden in de app. In Frankrijk dient u meestal een type drie kabel te hebben. Vrijwel alle laadpalen in Frankrijk hebben deze aansluiting. In de app kunt u zien met welke type stekkers u nog meer kunt laden bij de laadpunten.

Italië
NewMotion heeft onlangs een overeenkomst met Alperia in Italië gesloten. Hierdoor kunt u in Italië bij 16 laadpunten van Alperia laden. Vanuit positieve ervaringen van een aantal klanten van NewMotion wordt Due Energie aangeraden. Zij bieden prepaid passen aan die te gebruiken zijn op een redelijk groot netwerk in Italië. De pas kan via e-mail aangevraagd worden en wordt binnen ongeveer 10 dagen geleverd. Vraag hier de pas aan. Ongeveer 85% van de laadpalen in Italië is van Enel. Reeds in Italië aangekomen kunt u een pas aanschaffen in één van de Punto Enel Winkels. Het laadnetwerk kunt u hier vinden.

Spanje
Helaas heeft NewMotion nog niet veel informatie over laden in Spanje. Wel geven zij aan dat Movele en Iberdrola het grootste netwerk hebben in Spanje.

Zwitserland
Bij de aanbieder Evite kunt u gratis laden. Hiervoor heeft u geen laadpas nodig. Daarnaast kan NewMotion u de volgende aanbieders adviseren: EKZ, Riparti en MOVE network.

Denemarken
De grootste partij in Denemarken is Clever . Zij werken zowel met SMS-tegoed als met laadpassen met een tegoed. Wellicht kunt u de SMS-functie gebruiken. Deze website biedt u een uitgebreid overzicht. Per laadpaal kunt u zien welke partij de laadpaal aanbiedt. E.On (770) heeft het grootste netwerk in Denemarken. Deze laadpalen kunnen worden gestart door te bellen naar de klantenservice. Zij rekenen echter wel een vast bedrag per laadsessie, ongeacht de hoeveelheid kWh.

Scandinavië
Helaas zijn er tot op heden nog geen samenwerkingen met aanbieders in Scandinavië. De grote Scandinavische netwerken laten NewMotion (en anderen) op dit moment helaas nog niet toe. De twee grootste aanbieders in Scandinavië zijn Gronnkontakt en Chargedrive. Bij deze laatste kunt u gratis een account aanmaken en de sessies betalen met hun applicatie.