Besparen op brandstofkosten

#KOSTEN #BESPAREN #BRANDSTOFPRIJZEN #DUURZAAM

Met de huidige brandstofprijzen is het besparen op brandstof meer actueel dan ooit. Dat de prijs per liter hoog is, is een feit. Hoe kun je dan toch zorgen dat de totale brandstofkosten niet stijgen? Wij geven je tips hoe leaserijders kunnen besparen met tanken maar ook met hun rijgedrag.

Tip 1: Gebruik een app voor brandstofprijzen

Er zijn diverse apps waarin je de brandstoftarieven kunt zien van de tankstations in jouw omgeving. Op een volle tank scheelt een paar cent verschil toch weer wat! Gebruik bijvoorbeeld ANWB Onderweg of de app van jouw brandstofpas.

Tip 2: Tank op jouw route, maar niet op de snelweg

Kijk breder dan alleen de tankstations in jouw omgeving. Bekijk welk tankstation op jouw route het voordeligst is. Dit kan per regio nog best verschillen. Vermijd hierbij wel de snelweg stations.

Tip 3: Kies het goede moment

De brandstofprijzen zijn dynamisch, dus het beste moment lastig te bepalen. Maar we weten wel, dat maandag nooit de voordeligste dag is om te tanken. Stations die korting geven doen dit nooit op maandag. In het weekend is het bij veel tankstations voordeliger om te tanken.

Tip 4: Controleer je bandenspanning

Wanneer je rijdt met een verkeerde bandenspanning, verbruikt je auto meer brandstof. Zorg er dus voor dat jouw banden de juiste bandenspanning hebben. Deze bandenspanning voor jouw auto vind je in het instructieboekje. Ook staat het vaak weergegeven in de auto zelf, bijvoorbeeld in de deur of in de brandstof/laadklep. De bandenspanning kun je zelf meten bij een tankstation of wasstraat waar een bandenpomp aanwezig is en ook direct op de juiste spanning brengen.

Tip 5: Gebruik jouw auto bewust

Wees je er bewust van waar je de auto voor gebruikt. Is dat ritje naar kantoor persé nodig na het bezoek van een klant? Misschien kun je net zo goed nog een uurtje thuiswerken. En moet die zakelijke afspraak echt face-to-face of kun je er ook een MS Teams meeting van maken? Voor korte (privé)ritjes in jouw regio is de fiets soms ook een fijn alternatief. Een auto voor de deur is natuurlijk hartstikke makkelijk, maar met lekker weer is een fietsritje geen straf en óók nog zuinig voor jouw brandstofverbruik.

Tip 6: Rij niet onnodig met een overvolle auto

Bekijk eens jouw achterbak, ligt deze vol met onnodige spullen? Of heb je de dakdragers na de wintersport nog wat langer op de auto zitten? Rijden met extra gewicht en accessoires zorgt ook voor meer brandstofverbruik. Neem dus niet meer mee dan nodig is en verwijder dakdragers, koffers en fietsendragers wanneer je ze niet gebruikt.

Tip 7: Pas jouw rijstijl aan én dat van jouw collega's

Bewustwording van hoe je rijdt, hoe jouw collega's rijden en het aanpassen van je rijstijl heeft tijd nodig. Je rijstijl heb je aangeleerd en zul je bewust moeten aanpakken om zuiniger te gaan rijden. Geef eens wat minder gas, trek wat rustiger op, laat je auto uitrollen, minder vaart door terug te schakelen.

Hoe kunnen wij helpen?

We geven graag tips die passen bij jouw organisatie en wagenpark. Je kunt daar altijd vrijblijvend contact met ons over opnemen. Eén product dat je al snel kunt inzetten is Multilease Connected. We laten de leaseauto's van een stekker voorzien die gegevens uit de auto leest. De resultaten hiervan zijn vervolgens voor de bestuurder in een app te zien en de wagenparkbeheerder kan via een online portaal de resultaten van het hele wagenpark inzien. Met de rijstijlcoach ontvangen jouw collega's tips hoe ze nog beter voor de dag kunnen komen. Onderling kun je zelfs een competitie starten wie de beste chauffeur is. Goed voor de eigen bewustwording en voor de uitstraling van jouw bedrijf! Daarnaast kun je met Multilease Connected nog veel meer, zoals parkeren, je rittenregistratie automatisch bijhouden en de voordeligste parkeerplek vinden in de buurt.

Ga naar meer informatie over Multilease Connected

Stuur een bericht
Ben je al klant van Multilease?
Jouw bericht gaat over:
Door dit bericht te versturen, stem je in met ons privacybeleid.